Οι ελληνικές start-up είναι εδώ.

Οι Έλληνες νέοι διαθέτουμε ικανότητες και γνώσεις, αξίες και αυτοπεποίθηση, ιδέες και όραμα για την πραγματοποίησή τους. Βιώνουμε ενεργά τα επιτεύγματα της εποχής μας, την ανοικτή κοινωνία της πληροφορίας, τη συλλογικότητα του διαδικτύου, την οικουμενικά χρυσή εποχή του επιχειρείν. Θεωρούμε εαυτούς ικανούς, φιλόδοξους, με ευοίωνες προοπτικές.
Ωστόσο, ο χρόνος της επώασης υπήρξε αρκετός. Είμαστε πλέον υπερβολικά ώριμοι για να ονειρευόμαστε και, κυρίως, ρεαλιστικά αισιόδοξοι για να επιχειρούμε. Στο εξής, αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες ως προκλήσεις και το ακαλλιέργητο έδαφος ως πηγή ευκαιριών. Ακολουθούν οι δράσεις.

Το παρόν συνιστά την ιδρυτική διακήρυξη του Open Coffee Club Greece, του κινήματος για τις Ελληνικές start-up. Εξ’ ορισμού και εκ φύσεως, το κίνημα φέρει πρωτίστως τον χαρακτηρισμό του ανοικτού και συμμετοχικού. Κατ’ επέκταση, φιλοδοξούμε να αποτελέσει αρωγό, όπως και πυροδότη, του συνόλου των δράσεων με αντικείμενο:

 • τη δικτύωση προσώπων με κοινά ενδιαφέροντα για τη διαμόρφωση συνεργειών
 • την καλλιέργεια της κουλτούρας της καινοτομίας και του επιχειρείν
 • τη διάδοση των νέων τεχνολογιών, με έμφαση στο διαδίκτυο

Το κίνημα έλαβε σάρκα στις δύο ανοικτές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν ύστερα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νεανικών Επιχειρήσεων Jade Hellas στις 7 Ιουνίου και 10 Ιουλίου. Από σήμερα, το blog OpenCoffee.gr πρόκειται να αποτελέσει τη διαδικτυακή φωνή του κινήματος, φιλοξενώντας επίσης το σύνολο των εξελίξεων στο χώρο των start-up και του ελληνικού διαδικτύου γενικότερα.

Εγώ, ο Γεώργιος Τζιραλής, στηρίζω αυτή την προσπάθεια.

(Παρακαλώ τα σχόλια στο παρόν άρθρο να περιέχουν μόνο υπογραφές υποστήριξης.)

87 comments

 1. Διανύουμε μία περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων στην αγορά και στο τέλος αυτής της περιόδου πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα έχουν επιβιώσει. Αυτό δείχνουν οι εμπειρίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και ελεύθεροι επιχειρηματίες καλούνται λοιπόν να διασφαλίσουν άμεσα και αποτελεσματικά την ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητά τους. Μέσα από αυτή προσπάθεια μπορούμε να αποτελέσουμε έναν σημαντικό ρόλο και να να προσφέρουμε άμεσα πολύτιμη τεχνογνωσία.

 2. Δέχεστε καθυστερημένες συμμετοχές; Πολλά μπράβο για την προσπάθεια. Τα άλλα όλα από κοντά…

 3. Αυτά κι αν είναι καλά νέα. Ευτυχώς ο φίλος μου Ο περικλής έγραψε για το opencoffee και ξεστραβώθηκα! Καιρός ήταν να γίνει πράξη μια τετοια ιδέα γιατί στην Ελλάδα με το κρυψινισμό που υπάρχει πάνε όλα πίσω, ιδιώς την στιγμή που πρέπει όλοι μαζί να ανταλάξουμε απόψεις και να ακούσουμε καινούρια πράγματα. Μπράβο παιδιά και μην ξεχνάτε : Free the Info!

 4. Στηρίζω το out-of-the-box kind of thinking.
  Πιστεύω πως τέτοιες ενέργειες θα βοηθήσουν όχι μόνο το νεανικό, αλλά γενικώς το Ελληνικό επιχειρειν, σε όλους τους τομείς.
  Ελπίζω και η επαρχία να αγκαλιάσει το concept, γιατί το έχει ανάγκη.

  Η ομάδα μας στηρίζει το opencoffee, απο Σέρρες!

 5. Το opencoffee έχει αρχίσει να ωριμάζει κι εγώ, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, στηρίζω αυτή την ωραία προσπάθεια.

 6. Γιώργος Κουντούρης, στηρίζω την προσπάθεια!

 7. Αέρα στα πανιά σας και κάθε επιτυχία στην προσπάθεια! Φιλοδοξώ να έρθω στην επόμενη συνάντησή σας.

 8. Αν και έχουμε έρθει σε πολλές συναντήσεις τις τελευταίες τρεις σεζόν την ιδρυτική διακήρυξη δεν την είχαμε υπογράψει. Κάλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν! Το θαυμαστό ταξίδι του open coffee συνεχίζεται.

 9. Στηρίζω απόλυτα την προσπάθεια, σαν ένα παράθυρο αισιοδοξίας και θετικής ενεργοποίησης στην …μιζέρια της εποχής μας.

 10. Poli prototipo pragmatika ,den perimena mia tetoia protoboulia se mia tetoia epoxi!Einai mia elpida ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *