Το Open Coffee παρουσιάζει… το Daily Frappe

guest post από τους Κώστα Βασιλόπουλο και Σπύρο Παπαδόπουλο, Daily Frappe, Σικάγο.


Daily Frappe

Mια online κοινότητα για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που είναι διασκορπισμένοι γεωγραφικά, αλλά ενωμένοι λόγω καταγωγής. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε γέφυρες με το παρελθόν, ή συνδέσμους με το μέλλον, το Daily Frappe προσφέρει μια έμπιστη πηγή με ενδιαφέροντα νέα και events στην Ελλάδα και της διασπορά.

 • Ο στόχος

Ακόμα δεν υπάρχει ένας ιστοχώρος που να είναι το go-to site για την ελληνική διασπορά. Θα τον δημιουργήσουμε εμείς.

daily frappe

 • Το πρόβλημα

Το πρόβλημα με την ελληνική διασπορά είναι αυτό που υπήρχε πάντα. Είναι διασκορπισμένη και χωρις συντονισμό. Αμέτρητες οργανώσεις ιδρυμένες απο εκκλησίες ή συλλόγους της ομογένειας που λειτουργούν ανεξάρτητα και χωρίς αποτελεσματικότητα.

Αποτέλεσμα είναι φωνές που δεν φτάνουν στους αποδέκτες τους και χαμένες ευκαιρίες για διαφημιστές να αναγνωρίσουν αγορές καταναλωτών και ταξιδιωτών για τα ελληνικά προϊόντα.

 • Η λύση

Η συγκέντρωση αυτών των φωνών και η προβολή τους σε δυνητικούς πελάτες και διαφημιστές.

 • Πώς

Πού βρίσκονται οι Ελληνες; To Daily Frappe κρατάει επικοινωνία με τις περισσότερες οργανώσεις και εκκλησίες της διασποράς, μέχρι και στα μικρά χωριά και τις τοπικές οργανώσεις παγκοσμίως.

 • Γιατί τώρα;

Σήμερα, η πλειοψηφία των δυνητικών αγοραστών ξοδεύει το χρόνο της στο διαδίκτυο. Όταν ετοιμάζονται για ταξίδι στην Ελλάδα ή μετά την επιστροφή τους από αυτό, αναζητούν πληροφορίες για τη σημερινή Ελλάδα. Το Daily Frappe συνεχώς προβάλει και υπενθυμίζει τα καλύτερα της Ελλάδος.

 • Ερώτημα για την κοινότητα του opencoffee

Το Daily Frappe προσφέρει αγγλόφωνους ακροατές απο την Ελληνική διασπορά σε κάθε άκρη της γης. Οι αναγνώστες μας κατά κανόνα δεν ζουν στην Ελλάδα αλλά επιστρέφουν στο site μας επειδή η εικόνα της Ελλάδος που προβάλουμε τους ενδιαφέρει και τους αρέσει. Με όλο και περισσότερους Έλληνες bloggers οnline και την επιθυμία τους να διερύνουν το κοινό τους, ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος του Daily Frappe; Δηλαδή, πώς μπορει το Daily Frappe να αρχίσει ενα συνεχή διάλογο ανάμεσα στην Ελληνική διασπορά και τους Έλληνες bloggers; Ποιες άλλες ιδέες και πρωτοβουλίες θεωρείται πως μπορούν να αναβαθμίσουν το Daily Frappe;

Αρθρογράφοι:
Ο Κώστας Βασιλόπουλος είναι προγραμματιστής διαδικτυακών εφαρμογών, με ενδιαφέροντα το internet, τις business startups, και τη δια βίου εκμάθηση. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ασχολείται με εξειδικευμένες υπηρεσίες, στρατηγική και marketing, ενώ αυτοχαρακτηρίζεται ως tech-savvy και κουβαλά τη νοοτροπία πως τα πάντα είναι εφικτά.


8 comments

 1. Ενδιαφέρουσα ιδέα. Καλό θα είναι να λέτε και πως και γιατί μπήκατε στο OpenCoffee.

 2. Κυρίος είναι η ανταλλαγή ιδεές που ψάχνουμε. Ήδη αναπτύσσουμε το site μας να ειναι πιο προσβάσιμο και πιο χρήσιμο στους αναγνώστες μας, όποιες ιδεες υπάρχουν να το καλυτερέψουμε θα τις δεχόμαστε.

  Μαλιστα, ψάχνουμε και τρόπο οπως αναφέρουμε στην ερώτηση μας να ανοίξουμε την ελληνικη μπλογκόσφαιρα στους Έλληνες εκτός Ελλαδος. Να αρχίσουμε ενα διάλογο για τις προκλήσεις που υπαρχουν και τεχνικούς τρόπους να αντιμετοπιστούν.

  Επικοινωνία με νέο επιχειρηματίες στην Ελλάδα που έχουν σκοπό να αναπτύσσουν το διαδυκτιακό τόπο της Ελλάδος όπως και εμεις εκτός πιστεύουμε μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό.

  Κωστας

 3. να μια τονωτική ιδέα. Ακουγα νωρίς το Καραμανλή να απαντά σε θέματα ψήφου των Αποδήμων και τώρα βλεπω αυτό το σάιτ. Ενταξει, θα συμφωνήσω ότι οι ελληνες της διασποράς ειναι διασπαρμένοι παντού και δύσκολα τους μαζεύεις. Αλλά μια προσπάθεια , αν βοηθηθεί λιγο, να πάρει μπροστά.

 4. @cathpain: άμα για την ερωτηση μας, αυτό που παρατηρούμε είναι οτί οι περισσότεροι αναγνώστες μας δεν έχουν ιδέα για τα ελληνικά blogs. Η γλώσσα είναι ένα απο τα κυριότερα θέματα, αλλα το ενδιαφέρον για το περιεχόμενο των blogs πιστεύουμε υπάρχη.

  Άμα μερικά posts γινόνταν στα αγγλικά και υπύρχε τρόπος αυτά τα posts να τα προβάλλαμε στο site μας με έναν πιό αυτόματο τροπο, ίσως ο διάλογος με τους Έλληνες εντός και εκτός να άρχιζε.

  Υπαρχη ενδιαφέρον για αυτό; πως μπορεί να πραγματοποιηθή;

 5. @kostas Δεν ξέρω αν θα υπάρξει ενδιαφέρον αλλά η υλοποίηση είναι εύκολη: μέσα από feed για ένα ή περισσότερα προσυμφωνημένα tag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *