Open Coffee Athens Meeting VIII, Open Thread

Η αθηναϊκή συνάντηση του Open Coffee για τον Φεβρουάριο ολοκληρώθηκε πριν λίγο, το βήμα για τα σχόλια περνά σε εσάς. Τι άρεσε, τι όχι, τι θέλετε να γίνει καλύτερο ή διαφορετικά, τι πιστεύετε πως χρειάζεται ακόμα, προτάσεις, διαπιστώσεις, γενικά, όλες οι απόψεις έχουν σίγουρα ενδιαφέρον και λαμβάνονται υπ’όψιν για τα επόμενα βήματα. Μην ξεχνάτε, δεν αναζητούμε ‘επιβράβευση’ ή ‘ευχαριστίες’ αλλά πρωτίστως ιδέες και εποικοδομητική κριτική. :-)

10 comments

 1. Σχετικά με το χώρο, ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους είχαν την ανοχή να παρακολουθήσουν ολόκληρο το event όρθιοι.
  Θα καταβληθεί προσπάθεια στο επόμενο να μην προηγηθούν/ακολουθήσουν άλλες δράσεις, οπότε και θα έχουμε τη δυνατότητα διαρύθμισης για +50 καθήμενους. Και βλέπουμε..

 2. Αν και εγώ είχα τη θέση μου, αυτό που θα τόνιζα, είναι να δείτε λίγο το χώρο. Ίσως να βρισκόταν κάτι σε μεγαλύτερη αίθουσα ή κάτι τέτοιο. Βέβαια, δεν ξέρω πόσο εύκολο/δύσκολο είναι αυτό, οπότε εσείς ξέρετε πως θα κινηθείτε. Κατα τ’άλλα, όλα ήταν μια χαρά, όπως πάντα. :)

 3. Συγχαρητήρια για το εγχείρημα(βαρεθήκατε να ακούτε), από παρατηρήσεις να πω και εγώ για τον χώρο αλλά και τον χρόνο.Πιστεύω αξίζει περισσότερος χρόνος στις παρουσιάσεις, όχι τόσο στην ίδια την παρουσίαση όσο στα μετά σχόλια/ερωτήσεις. Με χάλασε το γεγονός ότι συνεχώς κοβόταν ο χρόνος από “στημένα” χειροκροτήματα, κατανοώ το για πόσο κλείσατε την αίθουσα απλά το επισημαίνω για το μέλλον.
  ΥΓ:Θα σηκώσετε τις φώτο που τραβήχτηκαν?

 4. Με ενθουσίασαν οι πιτσιρικάδες που πήγαν στην Αμερική και έφτιαξαν τα Facebook applications! Μου θύμισαν κάτι που μετά από μερικά χρόνια στην Ελλάδα κόντεψα να το ξεχάσω: ο κόσμος είναι διαφορετικός από όπως τον αντιλαμβανόμαστε εμείς ζώντας την Ελλάδα.

  Δύο από τις ομιλίες είχαν διπλούς ομιλητές. Μια συμβουλή: αν δεν υπάρχει πολύ ιδιαίτερος λόγος να εναλλάσσεται ο λόγος ανάμεσα σε δύο ομιλητές ανά 30”, μην το κάνετε, δεν προσφέρει τίποτα.

  Χρειαζόμαστε μεγαλύτερο χώρο :)

  Ίσως θα πρέπει όλοι οι ομιλητές να απαντούν σε δύο ερωτήματα χωρίς να τους ρωτήσει κανείς:

  1) Πώς θα βγάλετε λεφτά;
  2) Γιατί απευθύνεστε στην Ελληνική αγορά και όχι στην παγκόσμια;

 5. Επίσης, καλό είναι 2-3 εισαγωγικές σελίδες το παρόντος blog να είναι στα Αγγλικά – ευχαρίστως να τις μεταφράσω εγώ.

  Μπορεί οι ομιλίες να είναι – προς το παρόν – στα Ελληνικά αλλά το networking event είναι σε όλες τις γλώσσες. Δύο επισκέπτριες στο χθεσινό event δεν μιλούσαν Ελληνικά (η μια μάλιστα κέρδισε ένα από τα βιβλία!).

 6. @noname: Προσωπικά και εμένα θα με ενδιέφερε να ακούω περισσότερο discussion μετά από κάθε παρουσίαση, αν και γενικά το ενδιαφέρον των θεατών μειώνεται γραμμικά με το χρόνο. Ωστόσο, με δεδομένο τον εξωτερικό περιορισμό χρόνου για την αίθουσα και τον αριθμό των ορθίων, ο αριθμός των ερωτήσεων όφειλε να είναι μικρός (έστω και αν ο τρόπος διακοπής δεν ήταν εντελώς κομψός).
  @constantine: έρχονται.
  @dimitris: Πολύ σωστή παρατήρηση, είχε αμεληθεί. Έβαλα κάποια βασικά στο about, αν υπάρχουν resources για μετάφραση των σχετικών με κάθε συνάντηση posts, θα ήταν ιδεατά. Αν έχεις κάποια άλλη ιδέα, μου λες.

 7. @ Dimitris Tsapakidis: Θα επισημάνω 2 πράγματα. Προσωπικά πιστεύω ότι έχεις δίκιο στις ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντηθούν από μόνες τους κατά την παρουσίαση, αλλά όταν πρέπει να τρέξεις τόσο για να παρουσιάσεις το project σου, τη δουλειά σου μέχρι τώρα και τους στόχους σου και ξέρεις και ότι έχεις ξεφύγει και από το χρόνο που πρέπει να σεβαστείς, τότε είναι δύσκολα τα πράγματα. Έτσι, αφήσαμε να μας τις κάνετε εσείς, μιας και ήταν παραπάνω και από σίγουρο ότι θα γίνουν αυτές οι ερωτήσεις. Τέλος, αν υπήρχαν 2 μικρόφωνα, θα ήταν ωραία η εναλλαγή των ομιλιών. Με ένα, ήταν κάπως περίεργη… 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *