Πως θα φτάσετε στο Cafe de l’Arte, για το Open Coffee Θεσσαλονίκης

Παρακάτω έχω οδηγίες για να φτάσετε στο καφέ όπου γίνονται οι συναντήσεις. Υπάρχουν δύο τρόποι, με κοινή κατάληξη:

Ταξί: Ζητάτε από τον οδηγό στο αεροδρόμιο να σας φέρει στο Βασιλικό Θέατρο. Η διαδρομή όπως ρώτησα σε ράδιο ταξί έχει περίπου 15€ ανάλογα με την κίνηση. Αφού φτάσετε δείτε τις φωτογραφίες στο τέλος για να δείτε πως θα εντοπίσετε το καφέ μέσα στο κτίριο του θεάτρου.

Λεωφορείο: Παίρνετε από το αεροδρόμιο το express λεωφορείο 78 για κέντρο, και κατεβαίνετε στη στάση ΧΑΝΘ. Εισητήρια κοστίζουν 60 λεπτά και μπορείτε να αγοράσετε από μηχάνημα μέσα στα οχήματα. Για να καταλάβετε που είστε (από τη ΧΑΝΘ) στο χώρο, εντοπίστε τον Λευκό πύργο ή ρωτήστε, ο χάρτης είναι περιττός. Είναι δύσκολο να σας ξεφύγει.

Το Βασιλικό θέατρο έιναι επίσης στην παραλιακή λεωφόρο, και δίπλα στον πύργο, όπως μπορείτε να δείτε και στο χάρτη κάτω δεξιά, αυτό που μοιάζει με αποθήκη. Το πάνω δεξί είναι το κέντρο Μακεδονικών σπουδών, δε σας ενδιαφέρει.

Εικόνα χάρτη

Πως βρίσκετε το καφέ: Αφού βρείτε το κτίριο του Βασιλικού θεάτρου, πρέπει να βρείτε τη θέση του καφέ. Όπως βλέπετε είναι στα δεξιά του κτιρίου, κοιτάζοντάς το από την κεντρική είσοδο. Ακολουθήστε τις φωτογραφίες, είναι λίγο παράξενη η διαδρομή, γιατί ανεβαίνετε στην οροφή του θεάτρου στην ουσία.

Βασιλικό θ�ατρο Λευκός πύργος

Στην αριστερή εικόνα είναι το θέατρο. Εσείς πηγαίνετε στο κόκκινο ορθογώνιο.

Πλάι θεάτρουCafe de l'Arte

Και έπειτα ανεβαίνετε στο καφέ.

6 comments

 1. @Θέμη ξέρω οτι το post είναι παιδική χαρά, προφανώς είναι :P.

  Ξέρω επίσης πόσο ενοχλητικό είναι να έχω τυπώσει τις οδηγίες που μου έχει στείλει κάποιος για να πάω σε εταιρικό meeting, συνέδριο κοκ και να βρίσκομαι σε ένα σημείο όπου αναρωτιέμαι που πρέπει να παω και τι να κάνω, αλλά ο οικοδεσπότης δεν έχει προβλέψει και καλύψει τον προβληματισμό μου.

  Ένα άλλο point είναι οτι η περιοχή του Λευκού πύργου είναι τόσο γαλήνια και όμορφη που αν κάποιος ψάχνει το καφέ για >2′ μπορεί να αποφασίσει να μας προσπεράσει και να πάει για μια βόλτα ;) .

 2. Κάθε μήνα γίνετε στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη?
  Το καλοκαίρι μάλλον θα συνεχίσει?

  Ευχαριστώ

 3. Όπως το έχουμε κλειδώσει τώρα, κάθε πρώτη Τρίτη γίνεται η συνάντηση Αθήνας, και κάθε τελευταία Τρίτη της Θεσσαλονίκης.
  Η πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε και στις δύο πόλεις ναι.

 4. Pingback: Open Coffee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *