Open Coffee Athens Meeting X, Open Thread

Εδώ μπορεί να υποβάλλετε τα σχόλιά σας για το event που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

9 comments

 1. 1. Περισσότερες καρέκλες (παραήταν πολλοί οι όρθιοι)
  2. Εκπαιδεύστε τους ομιλητές να κρατάνε σωστά το μικρόφωνο (και ρυθμίστε σωστά και την ενίσχυση)
  3. Υποχρεώστε τους ομιλητές να μένουν μετά τις παρουσιάσεις (μη φεύγουν στο πρώτο μισάωρο)

 2. 1. Συμφωνώ για τις καρέκλες
  2. Όπως υπάρχει καλωσόρισμα καλό θα ήταν να υπήρχε και “κλείσιμο”.
  3. Κατά τα άλλα όλα ήταν πολύ καλά και ακούστηκαν αρκετές καλές παρουσιάσεις.

 3. Εξαιρετική προσπάθεια από τους διοργανωτές, συγχαρητήρια σε όλους. Όποια κριτική κι αν γίνει επισκιάζεται από τη σημασία που έχουν αυτές οι συναντήσεις και για όσους δεν άκουγαν καλό θα ήταν να μην μιλούσαν οι όποιοι αδιάφοροι. Πάντως και το πάτωμα ήταν καλό ΚΑΙ καθαρό!

  Πότε είναι το επόμενο?

 4. Ωραίες παρουσιάσεις! Το οpencoffee.gr έχει μετατραπεί σε μια learning platform!

  Τελικά οι προσωπικές εμπειρίες είναι αυτές που μετράνε! Τα μοντέλα επιτυχίας κόλλησαν πάνω σε ανθρώπους που είχαν και έχουν το τσαγανό να κοιτάξουν το ρίσκο και να τολμήσουν!

  Μερικά χαρακτηριστικά του οpen coffee θα ήθελα να μείνουν αδόμητα και απλά να υπόκεινται στην προσωπική αντίληψη των συμμετεχόντων! Οι καφέδες πριν και τα ποτά μετά…χωρίς υποχρεώσεις και πολλά πρέπει! Το open coffee να είναι όσο ανοιχτό ευαγγελίζεται! Δεν έχει στόχο να εκπαιδεύσει και όχι αναγκαστικά να παράγει κάτι…Ας το αφήσουμε ελεύθερο, πιστεύω πως το ανθρώπινο networking μπορεί να προκαλέσει από μόνο του πολλά θαύματα!

  Συνεχίστε την προσπάθεια!

 5. Αλλάχτε εκτάκτως (για δοκιμή) μια φορά την ημέρα. Εκτός από το ότι η Τρίτη είναι καθημερινή, είναι και εργάσιμη και κάποιοι (ίσως πολλοί) από εμάς δεν μπορούν να παρευρεθούν! Για παράδειγμα εγώ δεν έχω καταφέρει να παρευρεθώ σε κανένα από τα opencoffee λόγω της ημέρας (Μιλάμε για τις 3 ή 4 τελευταίες συναντήσεις…) και ότι βλέπω είναι από τα βιντεο που ανεβαίνουν μετά το τέλος! Πιστεύω θα ήταν καλό να γίνει αυτή η δοκιμή….

  Είναι περιττό να πω πόσο σημαντική είναι αυτή η προσπάθεια για πολλούς, μπράβο, συνεχίστε έτσι!

 6. Αυτό που πήρα από την πρώτη μου παρουσία στο opencoffee ήταν η αίσθηση του κλίματος που υπάρχει μεταξύ των συμμετεχόντων για ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμών και ιδεών. Είναι πολύ σημαντικό πιστεύω να ξέρει κανείς πως κάπου σε αυτή την απρόσωπη πόλη που λέγεται Αθήνα (αλλά και Θεσ/νίκη…μπορεί και Γιάννενα) υπάρχει ένα σημείο όπου μπορείς να βρεις ανθρώπους με κοινούς προβληματισμούς, διαφορετικές εμπειρίες και να συζητήσεις μαζί τους. Είναι κάτι που για εμάς είναι ολίγον άγνωστο, αλλά απ’ ότι φαίνεται σε πιο απρόσωπες πόλεις, όπως είναι οι αμερικανικές, αποτελεί αυτό πραγματικότητα και καθημερινό γεγονός.

  Επιπλεόν μου δόθηκε η αίσθηση πως οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι ήθελαν να γίνουν αποδέκτες της πορείας ενός start-up και όχι του καθ΄αυτού project. Δηλαδή οι περισσότερες ερωτήσεις δεν περιστρέφοντας γύρω από την καινοτομική ιδέα του start-up, αλλά από τις διάφορες φάσεις από τις οποίες αυτό πέρασε. Πιστεύω πως ο κ. Δεμοίρος στο τελευταίο μέρος της παρουσίασής του ήταν πολύ παραστατικός για την πορεία του δικού του start-up.

  Όσο αφορά λειτουργικές παρατηρήσεις, θα συμφωνήσω και εγώ με το σχόλιο που αφορά την αποφώνηση. Είναι σημαντικός τόσο ο πρόλογος όσο και ο επίλογος!

  Τα λέμε ξανά στο επόμενο opencoffee!

 7. Αρχικά θέλω να πω και εγώ ένα μεγάλο μπράβο αν και δεν έχω καταφέρει να παρακολουθήσω κανένα απο τα opencoffee λόγω μέρας και ώρας. Ότι γνωρίζω είναι απο το site.Μπράβο πάντως γιατί νομίζω ότι μια τέτοια προσπάθεια θα δώσει κίνητρο και απαντήσεις σε πολλούς, ανάμεσα σε αυτους και εγώ, που είναι κοντά σε ένα start-up αλλά κολλάνε σε διαδικαστικές δυσκολίες. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να σας δω από κοντα…μέχρι τότε θα σας παρακολουθώ on line. Καλή συνέχεια να έχουμε.

 8. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια τόσο στους διοργανωτές όσο και στους ομιλητές του χθεσινού meeting. Δεν θα ήθελα να κάνω οποιαδήποτε παρατήρηση μιας και πιστεύω ότι η διοργανωτές ήδη γνωρίζουν τα διάφορα «τεχνικά προβλήματα» που προκύπτουν στα διάφορα meetings. Θα ήθελα όμως να κάνω τις εξής προτάσεις:
  • Τα meetings να περιλαμβάνουν “workshops” η θεματολογία των οποίων μπορεί να ποικίλει και να περιλαμβάνει θέματα από τον τεχνικό τομέα, τον επιχειρηματικό, το marketing κ.α. Σ’ αυτά οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα πχ να μαθαίνουν διαδικασίες που θα μπορούν να ακολουθήσουν, τεχνικές που θα μπορούν να εφαρμόσουν και οι οποίες θα τους ήταν χρήσιμες στην σύσταση και την ανάπτυξη των εταιριών τους. Η συμμετοχή θα είναι προαιρετική και για περιορισμένο αριθμό ατόμων.
  • Η οθόνες του bios θα μπορούσαν να παίζουν πριν την έναρξη των παρουσιάσεων νέα και εξελίξεις από το χώρο των start ups σε διεθνές επίπεδο.
  Γενικά πιστεύω ότι το Open Coffee με τον πέρασμα του χρόνου θα πρέπει να εξελίσσεται έτσι ώστε να μην κορεστεί γρήγορα αλλά και να αποτελεί ένα εργαλείο για όλους τους ανθρώπους του επιχειρείν.

 9. Πολύ ενδιαφέρον το site σας και η συνολική προσπάθεια, σε ένα χώρο που στην Ελλάδα αποσιάζει η ουσιαστική πληροφόρηση. Δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων δεν έχω καταφέρει να έρθω σε κάποια από τις συναντήσεις σας παρόλο που παρακολουθώ το site από την πρώτη ημέρα. Εάν υπάρχουν κι άλλα site ελληνικά ή ξένα που θα είχατε να προτείνατε, θα ήταν πολύ χρήσιμο.
  Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα και το πρoτείνω:

  http://hbswk.hbs.edu/item/5847.html

  Θίγει το θέμα της επιρροής του περιβάλλοντος στην ενίσχυση (και πρακτικά στην απόφαση) για το επιχειρειν. Και νομίζω ότι πραγματικά αποτελείτε μια εξαιρετικά θετική επιρροή! Καλή συνέχεια κι ελπίζω σύντομα να τα πούμε κι από κοντά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *