OpenCoffee XI, πρακτικά

Το OpenCoffee XI, ξεκίνησε με την παρουσίαση του Σωτήρη Σαλλούμ, ιδιοκτήτη του http://www.eprice.gr . Πρόκειται για μία μηχανή αναζήτησης τιμών, που αριθμεί πάνω από 380.000 προϊόντα και 127 ηλεκτρονικά καταστήματα. Για να καταφέρει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο όπως μας είπε, έφαγε αρκετές εργατοώρες (εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν νυχτερινές), ενώ μας εξήγησε πως όλο αυτό δεν έγινε για τα λεφτά αλλά και για άλλους παράπλευρους λόγους. Σημαντική παρατήρησή του, ήταν πως ακόμη και οι late entrants έχουν πιθανότητες για επιτυχία, καθώς πέρα από τα αρνητικά, επικρατούν και πολλά θετικά στοιχεία στην κατάσταση, αρκεί να δουλέψεις σκληρά. Επιπλέον, τόνισε πως δεν χρειάζεται απαραίτητα η υποστήριξη από κάποιο VC. Τέλος, μας μίλησε για δύο ακόμη υπηρεσίες που αναπτύσει, για τις οποίες θα είμαστε πολλοί χαρούμενοι να ακούσουμε σε κάποια από τις επόμενες συνεδρίες.

Στη συνέχεια η κυρία Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, Διευθύντρια Επενδύσεων της ΤΑΝΕΟ Α.Ε. (με διαθέσιμα κεφάλαια ύψους €150Μ) και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του επερχόμενου VC Forum 2008 , μας παρουσίασε το μεγαλύτερο συνέδριο του κλάδου των Venture Capitals στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, το οποίο θα γίνει στην Ελλάδα στις 19 και 20 του μήνα. Τέλος μας παρουσίασε έναν πρακτικό οδηγό προς ναυτιλομένους για την υποβολή συνοπτικού business plan σε αντίστοιχα events! δυστυχώς, οι προθεσμίες για το φετινό έληξαν! :-(

Τρίτος στη σειρά, μας έκανε παρουσίαση του Greek Bloggers Camp 2008 ο Στέφανος -Titanas- Κωφόπουλος, σε μία παρουσίαση που -αν μη τι άλλω- εντυπωσίασε τις γυναίκες παρευρισκόμενες! :-) Στα του event τώρα, πρόκειται για μία Εκδρομή-Σεμινάριο για bloggers, στην Ίο, με καλεσμένους κάποιους από τους πλέον καταξιωμένους στο χώρο, σε διεθνές επίπεδο. Αν δεν έχετε κανονίσει κάτι για 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου, σας περιμένουμε εκεί!

Και κάπου εκεί, ήρθε η ώρα της Microsoft…Οι Πάτρικ Μαλόουν , Διευθυντής Τεχνολογίας και Φώτης Δραγανίδης , Υπεύθυνος Ακαδημαϊκού Προγράμματος, από τη Microsoft Ελλάς, μας παρουσίασαν το υπό δημιουργία Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, παρουσιάζοντας τα σχέδια, την πορεία και το όραμα αυτού, αλλά και, ζητώντας από όλους εμάς την υπόδειξη τρόπων με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την επιχειρηματικότητα. Τόνισαν πως η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη στην κάθε καινοτομική προσπάθεια γίνεται σε αυτή στο χ;ρο του software. και πως την υποστήριξη αυτή μπορεί να μας την παράσχει η Microsoft, με ευρείς αλλά και πιο στοχευμένες δραστηριότητες. Για την υποβοήθηση της συζήτησης πα;νω στο θέμα, οι δύο άντρες, έχουν ετοιμάσει ένα group στο FaceBook , στο οποίο είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. Τέλος, μας έδωσαν πρσκλήσεις για τις Ημέρες Καινοτομίας που διοργανώνει η Microsoft, οι οποίες μοιράστηκαν σε μέλη του OC, για τις οποίες και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Αλέξανδρος Κουμάντος,δημιουργός της Πειραϊκής Μικροζυθοποιοίας (μπύρα βιολογικής καλλιέργειας σε μπουκάλι). Αν και μακριά από τα τεχνολογικά θέματα που μας έχει συνηθίσει το OC τόσο καιρό, θα έλεγα πως η παρουσίαση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ τόνισε πως όταν ένα προϊόν είναι καινοτόμο (όπως το δικό του για την Ελλάδα) και πιστεύεις στην αρχή, θα πετύχεις τον στόχο σου. Η παρουσίασή του συνοδεύτικε από πληθώρα ερωτήσεων από τα παρευρισκόμενα μέλη.

Τελευταία παρουσίαση, και ομολογουμένως απολαυστικότατη, ήταν αυτή του Mr Coco-mat , τον Παύλο Ευμορφίδη . Σε μία παρουσίαση την οποία σας προτείνουμε να τη δείτε καλύτερα στο video που έχουμε από την εκδήλωση, ο κύριος Ευμορφίδης, μας αφηγήθηκε τπ success story του, εξηγώντας μας πως ένας απόφοιτος ΤΕΦΑΑ από Γερμανία, κατάφερε να πουλάει στρώματα με φύκια σε όλο τον κόσμο. Σημαντικό ήταν πως τόνιζε διαρκώς πως πρέπει να είσαι καθαρός και ειλικρινής στις σχέσεις με τον πελάτη, να μην τον κοροϊδεύεις, ενώ σημείωσε την διαφορά μεταξύ “ιδιοκτήτη” και “δημιουργού” όπως είπε χαρακτηριστικά. Επειδή είμαι σίγουρος πως θα δείτε την παρουσίαση στο βιντεάκι, απλά να τονίσω πως η πρόσκλησή του στην Βαρκελώνη ισχύει, καθώς μας επεσήμανε να το τονίσουμε ιδιαιτέρως!

1 comment

  1. Τι παίζει ρε παιδιά με την Βαρκελώνη, πείτε και σε μας τους στρατευμένους;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *