O Υπ. Ανάπτυξης Χ. Φώλιας στο Open Coffee

Κατά τη έναρξη του Innovation Day σήμερα το πρωί έτυχε να καθίσουμε ακριβώς πίσω από τον Υπ. Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια (ο οποίος διατηρεί και ισχυρό επιχειρηματικό βιογραφικό), ενώ παράλληλα προσπαθούσαμε να μεταδώσουμε ζωντανά το γεγονός μέσω streaming. Το τι ακολούθησε μπορείτε να το δείτε στο σύντομο video που ακολουθεί (σωστά, μπορείτε να με κατηγορήσετε ευθέως για προβοκατόρικη -τουλάχιστον ως προς την υλοποίησή της- συνέντευξη).

Αν μη τι άλλο, η δήλωση “επειδή εμένα με ενδιαφέρει οι νέοι μας άνθρωποι να γίνουν επιχειρηματίες και όχι δημόσιοι υπάλληλοι” μοιάζει τουλάχιστον αισιόδοξη, ενώ εξίσου αισιόδοξη ήταν και ολόκληρη η ομιλία που ακολούθησε και μπορείτε να παρακολουθήσετε από το επισυναπτόμενο video που ακολουθεί.

Ωστόσο, θα ήθελα να εστιάσω την προσοχή σας στο κείμενο της ομιλίας του κ. Φώλια, συγκεκριμένα στο 03:15 στιγμιότυπο του video, αφού θα πρότεινα προηγούμενα να έχετε διαβάσει την πρώτη παράγραφο παλαιότερης ομιλίας μου που θα βρείτε εδώ. Σωστά, ο κ. Υπουργός (ή μάλλον οι συγγραφείς του λόγου του) αντιγράφουν μικρό τμήμα της ομιλίας. Δεδομένου επίσης ότι τα κείμενα στο παρών blog δημοσιεύονται υπό άδεια Creative Commons, δεν με απασχολεί τόσο το ζήτημα της όποιας απουσίας αναφοράς στην πηγή, αλλά με χαροποιεί θα έλεγα το γεγονός πως το μύνημα και το όραμά μας υιοθετείται (“σε απόλυτο βαθμό”) από τα αρμόδια κυβερνητικά χείλη, σε τέτοιο υψηλό επίπεδο. Τα περαιτέρω σχόλια είναι δικά σας.

9 comments

 1. είναι πολύ όμορφο όταν μια ομάδα ανθρώπων αποκτά μια δυναμική να την ακολουθούν οι πολιτικοί παρά το αντίστροφο

 2. Γιώργο μου αρέσει ο τρόπος που “ξεκλεψες” από τον υπουργό τη συνέντευξη και την παρουσία στο Open Coffee.

  Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα, αυτό που ενδιαφέρει τόσο εμένα όσο και όλους του υπόλοιπους που κάναμε την ιδέα μας πράξη, με πολύ κόπο, προσπάθεια και μηδενική υποστήριξη, είναι οι συγκεκριμένες ενέργειες και δεσμεύσεις της πολιτείας και όχι φυσικά τα λόγια.

 3. καλό, μπράβο Γιώργο. ‘Αντε να τον δούμε και από κοντά.

 4. Άντε ρε ψώνιο… :)

  Ωραίος ο Φώλιας πάντως, και πολύ πιο σωστός ο Νίκος παραπάνω:
  πράξεις, όχι μόνο λόγια
  (σαν βιβλίο που διαφημίζει το ALTER ακούγεται το παραπάνω…)

 5. “επειδή εμένα με ενδιαφέρει οι νέοι μας άνθρωποι να γίνουν επιχειρηματίες και όχι δημόσιοι υπάλληλοι”

  Μόνο που τον κ. Φώλια ενδιαφέρει και το αντίστροφο, δηλαδή να γίνουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι επιχειρηματίες με τους θεσμούς ελαστικής εργασίας που θέσπισε η κυβέρνηση που εκπροσωπεί.

  Κατά τα άλλα Well said and done George.

 6. Χαχαχαχα θεός ο Φώλιας! Πάντως το θέμα του attribution είναι το Α και το Ω στις άδειες CC αλλά τέλος πάντων αφού δεν είσαι εσύ νευριασμένος μαγκιά σου…

 7. Μιας και αναφέρθηκε, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει slides του κυρίου πιο πάνω για Creative Commons απο σημερινή παρουσίαση στο Τμήμα Πληροφορικής κ Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. http://tinyurl.com/6bjgs8

  P.S: First Comment here ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *