Νέο event: Data Mining in Business, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου (update: αναβολή)

Σε συνέχεια του Calacanis effect, συνεχίζουμε τις περισσότερο καθετοποιημένες -σε επίπεδο αναφοράς- συναντήσεις, αυτή τη φορά όχι με θεματολογία ανάπτυξης λογισμικού, αλλά εξόρυξης δεδομένων. Αν μη τι άλλο τα δεδομένα και η επεξεργασία αυτών συνιστούν σήμερα το καύσιμο για οποιαδήποτε καινοτομία, η συνάντηση προβλέπεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Ο χώρος είναι το γνωστό μας από τα ggd Nixon, Αγησιλάου 61Β στον Κεραμεικό, ακριβώς πίσω από το bios, με την εκλεκτή αίθουσα προβολών δίπλα από το bar. Οι ώρες λίγο πολύ όπως τις ξέρετε για ένα τυπικό Open Coffee event, προσέλευση, καφέδες και πρώτες συστάσεις στις 18.00, εκκίνηση των ομιλιών λίγο πριν τις 19.00, από τις 20.00 και μετά έντονο networking συνοδεία αλκοόλ, σε ποσότητες της επιλογής σας. Όλα αυτά την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, με ομιλίες που προβλέπονται εξίσου ενδιαφέρουσες:

  • Ο Νίκος Τσιράκης, υποψήφιος διδάκτωρ με επιχειρηματικές ανησυχίες επί του αντικειμένου, παράλληλα συνδιοργανωτής του Open Coffee στην Πάτρα, θα πραγματοποιήσει αρχικά αναφορά σε εμπορικές χρήσεις των τεχνικών εξόρυξης δεδομένων, όπως συστήματα CRM κ.ά. Στη συνέχεια θα επεκταθεί σε νέες περιοχές εφαρμογής αντίστοιχων τεχνικών, εστιάζοντας στο software engineering, ενώ για το τέλος μας επιφυλάσσει μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη περίπτωσης.
  • Ο Μηνάς Περτσελάκης, PhD, ιδρυτής της FuzzyBit, θα ξεκινήσει αντίστροφα, με 3 test cases, επιχειρώντας στη συνέχεια την εξαγωγή γενικότερων συμπερασμάτων για τις καθημερινές πρακτικές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κανείς κατά την εφαρμογή των σχετικών τεχνοτροπιών στην πράξη της αγοράς. Θα παρουσιάσει ακόμη το datamining.gr με προτάσεις για τη βελτίωση του χώρου, υπό τη δική σας επίσης ανάδραση.
  • Τέλος, ο υπογράφων θα αναφερθεί στην ιστορία ενός μεταπτυχιακού μαθήματος μέσω ενός blog, το οποίο λίγους μήνες αργότερα ωριμάζει στην αρκετά φιλόδοξη επιχειρηματικά προσπάθεια με τίτλο datamine.it, η έναρξη της οποίας πρόκειται να τιμηθεί από τα μέλη της -ευελπιστούμε και όλους τους παρευρισκομένους- δεόντως στο bar, αμέσως μετά τις ομιλίες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η χωρητικότητα για καθήμενους στην αίθουσα προβολών δεν ξεπερνά κατά πολύ τα 60 άτομα, οπότε χρειάζεται να απολογηθούμε προκαταβολικά για όσους απαιτηθεί να ξοδέψουν το απόγευμά τους σε ένα από τα πιο ζεστά bar της πόλης. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είτε με σχόλιο εδώ, είτε στο σχετικό facebook event, σε κάθε περίπτωση ωστόσο να είστε βέβαιοι πως -τόσο από τις ομιλίες, όσο κυρίως από τις επαφές- πρόκειται να εξορύξετε αρκετή γνώση κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής.

update: Λόγω των γεγονότων των τελευταίων ημερών, κρίνεται σκόπιμη η αναβολή της συνάντησης, σε ημερομηνία που εκκρεμεί προς ανακοίνωση.

5 comments

  1. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ζωντανή(ή έστω μαγνητοσκοπημένη) αναμετάδοση των παρουσιάσεων?
    Ευχαριστώ.

  2. Θα γίνει απόπειρα μετάδοσης live sto opencoffee.gr/live, ωστόσο οι περισσότερες απόπειρές μας στο παρελθόν δεν διεκδικούν δάφνες αξιοπιστίας.

  3. lol@George.
    Παιδια ωραίες ακουγονται οι προσπαθειες. Μπραβο !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *