Open Coffee Athens XVIII – Η ανακοίνωση & οι ομιλητές

Καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά, με μία συνάντηση αντίστοιχη των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν κατά το περασμένο έτος και των φιλοδοξιών που φέρνει μαζί η αλλαγή του χρόνου.

Η πρώτη συνάντηση για το 2009 θα λάβει χώρα —όχι την Τρίτη (λόγω επίσημης εορτής), αλλά— το απόγευμα της Πέμπτης, 8 Ιανουαρίου, προς διευκόλυνση όλων. Πέρα από την ημερομηνία, αλλάζουμε και χώρο, θεωρούμε ότι επιτύχαμε τη φιλοξενία στον ίσως πλέον κατάλληλο  —ήδη από το όνομά του— αθηναϊκό χώρο για τις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις μας, την Τεχνόπολις στο Γκάζι.

Προσθέστε ένα πολύπλευρο σύνολο εκλεκτών ομιλιών, μαζί με τα πιο ανοικτά και δραστήρια πρόσωπα στη γνωστή ανεπίσημη και άκρως κοινωνική ατμόσφαιρα, είμαστε βέβαιοι ότι θα είστε όλοι εκεί, μαζί με αρκετά άτομα που θα δώσουν για πρώτη φορά το παρών —όχι για τη νέα χρονιά, αλλά γενικότερα.

φωτο απο flickr & χρήστη tigraki
φωτο απο flickr & χρηστη tigraki

Οι ομιλίες έχουν ως εξής:

  • Ο Γιάννης Γεωργιάδης, συνιδρυτής του Presence Space, θα παρουσιάσει την πλέον εύκολη και προσιτή υπηρεσία παροχής ζωντανής υποστήριξης πελατών, η οποία λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2008 και χρησιμοποιείται ήδη από ηλεκτρονικά καταστήματα, κόμβους τεχνικής υποστήριξης, ξενοδοχεία κ.ά. Περαιτέρω ενδιαφέρον δίνει η υλοποίηση της υπηρεσίας αποκλειστικά με εργαλεία ανοιχτού λογισμικού, ανοιχτά πρωτόκολλα επικοινωνίας και σύγχρονες web 2.0 τεχνολογίες.
  • Οι Δημήτρης Κουρουβακάλης & Φώτης Ζάντζας, ιδρυτές του Lost in Market, θα μιλήσουν για την ομώνυμη νεοσύστατη εταιρεία που λανσάρει τον πρώτο διαδικτυακό τόπο σύγκρισης του πραγματικού κόστους ή της χρηματοδότησης ενός ευρύτερου φάσματος υπηρεσιών και προϊόντων της ελληνικής αγοράς. Εκτεινόμενες από υπηρεσίες broadband και τραπεζικά προϊόντα ως προγράμματα συμβολαίου κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας, οι υποδείξεις του Lost in Market μάλλον σας ενδιαφέρουν πριν την επόμενη αγορά σας.
  • Ο κ. Αρίστος Δοξιάδης, ιδιαίτερα πεπειραμένος επενδυτής και managing director της Notos Associates, πρόκειται να αναφερθεί χωρίς περικοπές στις κυριότερες αδυναμίες και λάθη που έχει διαπιστώσει (.pdf) στα ελληνικά start-ups, επίσης να εξηγήσει τους λόγους που έχουν οδηγήσει σε ελάχιστες ως σήμερα περιπτώσεις χρηματοδότησης από VC στην Ελλάδα. Πέραν αυτών, θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις συμβουλευτικής υποβοήθησης αντίστοιχων προσπαθειών, στις οποίες και προσωπικά επιθυμεί να συνδράμει.
  • Ο Τάσος Φλάμπουρας, αντιπρόεδρος της Aventurine, θα παρουσιάσει το Darkfall Online, ένα διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game, MMORPG) ελληνικής προέλευσης, το οποίο μετρά 3 εκατομμύρια χρήστες, 10 εκατομμύρια ευρώ budget, 30 ενεργούς προγραμματιστές και 6 χρόνια development, μάλλον δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τίποτα περισσότερο. Ως ημερομηνία ευρωπαϊκής (και παγκοσμίως πρώτης) κυκλοφορίας του παιχνιδιού έχει καθοριστεί η 22η Ιανουαρίου, γεγονός που κάνει την παρουσίαση του Τάσου -αν μη τι άλλο- ιδιαιτέρως πολυαναμενόμενη.
  • Τέλος, ο Φάνης Ρήγας, συνιδρυτής του kariera.gr, θα κλείσει τη συνάντηση μιλώντας όχι για τη μάλλον γνωστή ιστορία του από το φοιτητικό περιοδικό της ΑΣΣΟΕ στον μεγαλύτερο κόμβο αναζήτησης εργασίας και στην εξαγορά από το careerbuilder, αλλά ερμηνεύοντας την εμπειρία του σε ομιλία με τίτλο “από την ιδέα στην επιχειρηματική βιωσιμότητα και την κερδοφορία”, επαναφέροντας την κουβέντα από την τεχνολογική στην επιχειρηματική της διάσταση και παρέχοντας πρακτικές συμβουλές περί απαιτήσεων, στοχοθέτησης και μεθόδων χρηματοδότησης.View Larger Map

Όλα τα παραπάνω θα λάβουν χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιανουαρίου στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους της Τεχνόπολις (Πειραιώς 100 & Ιερά Οδός) στο Γκάζι, δίπλα από το σταθμό μετρό Κεραμεικού (δες και χάρτη). Το ακριβές πρόγραμμα παραμένει κατά τα γνωστά ως εξής:

  • 18.00 – 19.00 η προσέλευσή σας, μαζί με τους πρώτους καφέδες και τις σχετικές συστάσεις
  • 19.00 (ακριβώς) – 20.30 οι σύντομες ομιλίες, μαζί με τις ερωτήσεις σας
  • αμέσως μετά, μέχρι αργά, το ‘κυρίως μέρος’ με τις καθιερωμένες γνωριμίες, εκτενείς επαφές και το σχετικό networking, όλα αυτά εν μέσω ποτών, στο γνωστό φιλικό και καθιερωμένα ανεπίσημο κλίμα

Ο τρόπος προσέλευσης είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος, όπως πάντα: Απλά ελάτε (η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι)! Αν θέλετε να επαληθεύσετε την παρουσία σας, αφήνετε ένα σχόλιο εδώ (ή και στο σχετικό facebook event), ενώ σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρουσιάσετε σε επόμενη συνάντηση, στέλνετε ένα email στο opencoffee.gr(παπί)gmail.com.

Αν οι ομιλίες δίνουν κάποιο στίγμα, οι πιο παλιοί γνωρίζετε και οι νεότεροι να είστε βέβαιοι πως οι εκατοντάδες παρουσίες στις συναντήσεις του Open Coffee είναι αυτές που εν τέλει κάνουν τη διαφορά, τα πιο cool και ψαγμένα άτομα περιμένουν να σας γνωρίσουν και να τους γνωρίσετε, να ανταλλάξετε ιδέες και εμπειρίες, προτάσεις και επαφές, χωρίς γραβάτα, απροσπέλαστα ή δήθεν. Μεταξύ εσάς και άλλων, nerds και marketers, bloggers και δημοσιογράφοι, venture capitalists και developers, νέοι επιχειρηματίες και πεπειραμένοι PRs, θα είμαστε όλοι εκεί, στο ανεπίσημο και διαδραστικό social network που δημιουργήθηκε και παραμένει πρώτα απ’όλα χειροπιαστό και real world. Σας περιμένουμε, καλή χρονιά!

14 comments

  1. Βλέποντας τον χάρτι Google Maps αναρωτιέμε πότε σκοπεύουν να διορθώσουν αυτή την ‘παροδία’ με της πάροδους & λεωφόρους & πλατείες…. http://tinyurl.com/8vc64j

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *