Open Coffee Athens XXIII – Η ανακοίνωση & οι ομιλητές

Για τον μήνα Ιούνιο, το 23ο αθηναϊκό Open Coffee σας περιμένει σε μία νέα, τουλάχιστον εξαιρετική τοποθεσία. Το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουνίου, το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς ανοίγει τις πόρτες του αποκλειστικά για τη συνάντηση και όλους εσάς, σε ένα event που δεν πρέπει να χάσετε. Καφέδες, ποτά και ατελείωτο networking από τις 18.30 ως τα μεσάνυχτα στο μοναδικής αισθητικής cafe-bar του μουσείου, εμπνευσμένες ομιλίες περί καινοτομικών start-up ακριβώς στις 20.00 στο αμφιθέατρο 300 θέσεων (ελπίζουμε αυτή τη φορά να υπάρξουν θέσεις για όλους), εν ολίγοις ο παλμός της ενεργής κοινότητας του τεχνολογικού επιχειρείν χτυπά δυνατά όσο ποτέ, και σας περιμένει να τον βιώσετε. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες.

φωτο απο flickr και χρηστη 0neiros
φωτο απο flickr και χρηστη 0neiros

Ομιλίες

 • Οι Αλέξης Κομπογιάννης (ο οποίος και καταφθάνει από Νέα Υόρκη για το event) και Γιώργος Κοντός, συνιδρυτές του μουσικού κατάστηματος mpGreek, θα εξιστορήσουν τη διαδρομή τους και την ιστορία της εταιρείας από το ξεκίνημα ως την επιτυχημένη εξαγορά από -ελληνική παρακαλώ!- πολυεθνική εταιρεία.
 • Ο Dave Krupinski, συνιδρυτής και VP of Product & Technology της Care.com, θα αναφερθεί σε βέλτιστες πρακτικές παρουσίασης της start-up σας σε επενδυτές, παραθέτοντας το απόσταγμα πολυετούς επιχειρηματικής εμπειρίας.
 • Ο Σωκράτης Παπαφλωράτος, συνιδρυτής και CEO της Trusted Places, έρχεται από το Λονδίνο για να μας παρουσιάσει από κοντά αυτή τη φορά ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη κοινωνικά δίκτυα για συλλογικές κριτικές σημείων ενδιαφέροντος (εστιατόρια, bars κ.ά.), και τις επιχειρηματικές του προεκτάσεις.
 • Ο υπογράφων θα έχει τη χαρά να ανακοινώσει την έναρξη και τις λεπτομέρειες λειτουργίας του Open Fund, μίας προσπάθειας που φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα περί χρηματοδότησης Venture Capital στην Ελλάδα.

Ο τόπος
Μουσείο Μπενάκη, οδός Πειραιώς 138 (δείτε και χάρτη). Εύκολα προσβάσιμο από μετρό (5′ από σταθμό Κεραμεικού) ή άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς (επιλογές εδώ).


View Benaki Museum in a larger map

Το πρόγραμμα

 • Οι πόρτες του μουσείου θα ανοίξουν στις 18.30, για καφέ και τις πρώτες συστάσεις.
 • Στις 20.00 ακριβώς ξεκινούν οι ομιλίες, συνοδευόμενες από σύντομο Q&A, οι οποίες και θα έχουν ολοκληρωθεί στις 21.30.
 • Αμέσως μετά, το κυρίως μέρος, με το εκτενές networking μεταξύ καφέδων και ποτών, στο γνωστό φιλικό και καθιερωμένα ανεπίσημο κλίμα, χωρίς γραβάτα.

Ο τρόπος προσέλευσης
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Αν θέλετε να επαληθεύσετε την παρουσία σας, αφήνετε ένα σχόλιο εδώ (ή και στο σχετικό facebook event), ενώ σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρουσιάσετε σε επόμενη συνάντηση, στέλνετε ένα email στο opencoffee.gr(παπί)gmail.com.

Γιατί να έρθετε
Ο καθένας από τους εκατοντάδες των συμμετεχόντων στις συναντήσεις Open Coffee μάλλον έχει αναπτύξει τους δικούς του λόγους για να βρίσκετε εκεί. Ωστόσο, αν είναι η πρώτη σας φορά, να είστε σίγουροι πως θα συναντήσετε το πιο cool και ψαγμένο κοινό της πόλης, τα πιο ανοικτά και δραστήρια μυαλά, όπου όλοι περιμένουν να σας γνωρίσουν και να τους γνωρίσετε, να ανταλλάξετε ιδέες και εμπειρίες, προτάσεις και επαφές, χωρίς απροσπέλαστα ή περιττά δήθεν. Μεταξύ εσάς και άλλων, θα βρείτε geeks και marketers, bloggers και δημοσιογράφους, venture capitalists και developers, νέους επιχειρηματίες και πεπειραμένους PRs. Και, μιλώντας με όλους αυτούς, στο ανεπίσημο και διαδραστικό social network που δημιουργήθηκε και παραμένει πρώτα απ’όλα χειροπιαστό και real world, να είστε βέβαιοι πως, όταν φεύγετε, επιχειρηματικές ιδέες θα στροβιλίζουν στο μυαλό σας. Σας περιμένουμε.

15 comments

 1. Hi! Is the whole event gonna be held in Greek language? Can we join in English? Tnx!

 2. @eng The events are typically held in greek, but I’d say it is highly recommended to attend, and there will be many willing to translate the speeches to you :)

 3. Θα έρθω με τους συμφοιτητές μου. Εξαιρετική επιλογή ο χώρος διεξαγωγής του Open Coffee Athens XXII !

 4. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.
  Αρκετά ενδιαφέρουσα προσπάθεια.