Open Source Business Models Workshop

Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα που μπορεί κανείς να ανακαλύψει στο 4ο Συνέδριο Δημιουργών ΕΛ/ΛΑΚ, το ακόλουθο workshop μάλλον θα κεντρίσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον αρκετών από τους αναγνώστες του παρόντος blog.

photo by flickr and brij
photo by flickr and brij

Open Source Business Models το αντικείμενο, Πολυτεχνειούπολη ΕΜΠ ο τόπος, το ευέλικτο απόγευμα του Σαββάτου η ώρα διεξαγωγής, και την κουβέντα θα ανοίξουν οι:

– Δημήτρης Ανδρεάδης ασχολείται επαγγελματικά με το ανοιχτό λογισμικό από το 2004, όταν δέχτηκε την πρόταση να δουλέψει απομακρυσμένα για ένα start-up που πρόσφερε υπηρεσίες γύρω από τον JBoss, τον πιο δημοφιλή OpenSource JavaEE application server. Η εταιρεία JBoss υπήρξε από τους θεμελιωτές του Professional OpenSource και εξαγοράστηκε το 2006 από την Red Hat, ενώ ο Δημήτρης σήμερα διευθύνει την διεθνή ομάδα από developers που αναπτύσουν τον JBoss.

– Ο Νίκος Αναγνώστου είναι συνιδρυτής της Open For Business, εταιρείας που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών προς ΜΜΕ βασισμένων σε εφαρμογές ανοιχτού λογισμικού. Ο Ν.Α. θα παρουσιάσει το βασικό business model λειτουργίας μιας επιχείρησης γύρω από το ανοιχτό λογισμικό που αφορά το τρίπτυχο υπηρεσιών Support – Training – Consulting και πως αυτό μπορεί να πάρει συγκεκριμένη μορφή είτε με ανάπτυξη είτε με υιοθέτηση κώδικα ανοιχτού λογισμικού.

– Ο Δημήτρης Γλέζος είναι μέλος του Fedora Board και ιδρυτής της Indifex, εταιρείας που δημιουργεί προϊόντα ελεύθερου λογισμικού στον τομέα του πολυγλωσσικής δημοσίευσης περιεχομένου. Ο Δημήτρης θα παρουσιάσει πώς το μοντέλο ανάπτυξης ελεύθερου λογισμικού μπορεί να μεταμορφώσει την επαγγελματικές πορεία ενός προγραμματιστή, και πώς υπήρξε καταλύτης στην επιτυχία του Transifex, του κορυφαίου
προϊόντος της Indifex.

– Ο Γρηγόρης Χωματάς ασχολείται επαγγελματικά με το ανοικτό λογισμικό από το 2001. Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Χρηστών και Φίλων Linux Ελλάδος (HEL.L.U.G) και είναι ιδρυτής της BetaCONCEPT, εταιρείας που παράγει Επιχειρησιακές Υποδομές Ανοικτού Λογισμικού με κύριο τομέα εστίασης την Διαχείριση Γνώσης και Περιεχομένου. Ο Γ.Χ. θα αναφερθεί αφενός στις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρουν οι τεχνολογίες ανοικτού λογισμικού για την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας (start ups) από νέους επιστήμονες τεχνολογιών πληροφορικής, αφετέρου στο σημαντικό προβάδισμα γνώσης και καινοτομίας που μπορούν να πετύχουν οι Ελληνικές Εταιρείες Πληροφορικής στο ισχυρά ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, αν υιοθετήσουν κάποιο από τα επιτυχημένα επιχειρησιακά μοντέλα που βασίζονται στην παραγωγή ανοικτού λογισμικού.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *