Μια βραδιά στο μέλλον/Αλλιώτικες Νύχτες στα μουσεία

mia_nixta_sto_mouseio_vol-3-inv1

Μια νύχτα στο Μέλλον

ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2010

Η Parallaxi μέσα από τη δράση της ‘’Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς’’ συνεχίζει τις παρεμβάσεις που ξεκίνησε με τις νύχτες στα Μουσεία, αυτή τη φορά στο ΝΟΗΣΙΣ, πάντα με στόχο να προσελκύσει το κοινό της πόλης στα μουσεία της και να δημιουργήσει γεγονότα που αλλάζουν τα στερεότυπα που υπάρχουν για τα μουσεία της πόλης. Η δράση αυτή τη φορά είναι εμπνευσμένη από το μέλλον και προσπαθεί να ρίξει φως σε όσα έρχονται. Με τη συνεργασία μερικών από τα πιο λαμπρά μυαλά της εποχής στην πόλη φωτίζουμε πτυχές του μέλλοντος και κλείνουμε τη νύχτα με ένα εντυπωσιακό πάρτι με σπουδαίες μπάντες της πόλης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέρος Πρώτο (19.00-21.00)

Έχοντας στόχο την εξοικείωση και τη γνωριμία του κοινού με το ΝΟΗΣΙΣ, τη βραδιά αυτή θα αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα θεάματα του Μουσείου, τα οποία και θα λειτουργήσουν από τις 19.00-21.00.

Special events

1. Πλανητάριο

7.15μμ , 8.00 μμ , 8.45μμ: Προβολή της ταινίας «Στα όρια του Σύμπαντος» (8’, παραγωγή ΝΟΗΣΙΣ). Στη συνέχεια παρουσίαση από τον καθηγητή Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Μηχανικής του ΑΠΘ Γιάννη Σειραδάκη ενός εντυπωσιακού εικονικού “Ταξιδιού στο χώρο και στο χρόνο”.

2. Εκθεσιακός χώρος

Πρόγραμμα ρομποτικής εκπαιδευτικού διαδραστικού χαρακτήρα της Robotixlab για παιδιά συνολικής διάρκειας 2 ωρών (7.00- 9.00 μμ)

3. Αμφιθέατρο

Στο χώρο του Αμφιθεάτρου θα διεξαχθούν 2 κύκλοι ομιλιών-παρουσιάσεων.

Το Open Coffee και το ‘Ένας γενναίος νέος κόσμος’..

Α. Οpen Coffee – 19.15

Δέκα φρέσκα μυαλά κοιτούν το μέλλον

Η ομάδα του Οpen Coffee Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο “Μία νύχτα στο μέλλον” παρουσιάζοντας 10 νέους και νέες που μέσα από τις ιδέες τους, την εφαρμογή καλών πρακτικών και τη χρήση νέων τεχνολογιών επιδιώκουν να αλλάξουν το μέλλον όλων μας.

Β. Ένας Γενναίος Νέος Κόσμος – 20.15

Ένας Γενναίος Νέος Κόσμος . Πρόκειται για μία σειρά μικρών διαλέξεων (6’-8’) από εκπροσώπους επιστημονικών πεδίων, οι οποίοι καλούνται να μας παρουσιάσουν την μελλοντική εξέλιξη του κλάδου τους. Σκοπός είναι οι ακροατές μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν μία εικόνα για το πώς θα αλλάξει η ζωή μας μέσα από 5 βασικές θεματικές.

Γ. Μόνιμες Εκθέσεις

1. Πλούσια συλλογή από αυτοκίνητα αντίκες

2. Η μαγεία της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Στο τέλος της βραδιάς θα ακολουθήσουν συναυλίες που θα ξεκινήσουν στις 9 και μισή σε έναν ειδικό χώρο-έκπληξη. Θα εμφανιστούν οι Warriorz, Nasa Funk, Baildsa και οι Paranaue.

Το κοινό που θέλει να παρακολουθήσει την εκδήλωση μπορεί να μετακινηθεί δωρεάν με λεωφορεία του Α.Π.Θ που θα ξεκινήσουν μπροστά από την αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ στις 6:30 και στις 8 το βράδυ και επιστροφή μετά τη λήξη.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη!

Με τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *