Open Coffee Athens XL (40) – Η ανακοίνωση & οι ομιλητές

Το αθηναϊκό Open Coffee συμπληρώνει 40 επεισόδια και σας καλεί στην τελευταία συνάντηση της σαιζόν το απόγευμα αυτής της Παρασκευής 10 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη. Με πρωταγωνιστές όλους εσάς, η ανοικτή κοινότητα του τεχνολογικού επιχειρείν ανανεώνει το ραντεβού της με σκοπό τη δικτύωση και αφορμή τον καφέ, τα υπόλοιπα συστατικά παραμένουν όπως τα γνωρίζετε. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες.

φωτο απο flickr και χρηστη Truthout.org
φωτο απο flickr και χρηστη Truthout.org

Ομιλητές

– Οι Mayel de Borniol και Josef Dunne, ιδρυτές, θα επιδείξουν το Babelverse, μία πλατφόρμα διερμηνείας εν τη γενέσει της. To Babelverse καινοτομεί χωρίς την υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης αλλά μέσω μίας αγοράς διερμηνέων, φιλοδοξώντας να ταιριάξει ενδιαφερόμενους με διερμηνείς μέσω smartphones σε πραγματικό χρόνο. Οι Mayel και Josef, κάτοικοι Ελλάδας με καταγωγή από την Γαλλία και την Αγγλία αντίστοιχα, θα αναφεθούν επίσης στα σχέδιά τους για επέκταση πέρα από την Ευρώπη.

– Η Ρόζα Μόνου, σύμβουλος νέων μέσων του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα παρουσιάσει, μετά το κοινό της Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα το StartupGreece, μία προσπάθεια που επιχειρεί να επιτύχει εκεί που άλλες απέτυχαν, δημιουργώντας μία διαδικτυακή κοινότητα ενημέρωσης και διασύνδεσης σχετικά με το επιχειρείν. Η Ρ. Μόνου θα αναφερθεί στην αφετηρία, τις επιδιώξεις και τη διαδρομή της πλατφόρμας ως σήμερα, επίσης στις προκλήσεις του εγχειρήματος και σε τρόπους με τους οποίους η κοινότητα μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές.

– Οι Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Γιάννης Βλαχογιάννης, ιδρυτές, θα παρουσιάσουν το εργαλείο συμμετοχικής “απεντόμωσης” BugSense και την σύντομη εταιρική ιστορία του ως σήμερα, από την δημιουργία του προϊόντος, στην αναζήτηση seed funding και την μετάβαση στην Silicon Valley. Επίσης, θα αποπειραθούν να συνοψίσουν τα “σφάλματά” τους μέχρι στιγμής, εξάγοντας συμπεράσματα για όσους επιθυμούν να επιχειρήσουν.

– O Paul Kidner και ο Matt Gerber, ιδρυτές, θα σας παρουσιάσουν το άρτι αφιχθέν Fweebi. To Fweebi επιχειρεί να αλλάξει εκ θεμελίων το μοντέλο των καθημερινών προσφορών, τόσο για τον πωλητή όσο και για τον καταναλωτή, παρέχοντας γεωγραφική πληροφόρηση και μία «pull» προσέγγιση, επίσης καλύτερη κατανόηση του πώς αντιδρούν οι καταναλωτές στις διάφορες προσφορές, ενώ οι ιδρυτές θα αναφερθούν και στις διεθνείς τους φιλοδοξίες.

Ο τόπος
Τόπος συνάντησης ο καθιερωμένος, το Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς 138 (χάρτης κάτωθι). To cafe-bar σας περιμένει για καφέ πριν και ποτά μετά, το αμφιθέατρο 350 θέσεων για τις παρουσιάσεις. Το Μουσείο βρίσκεται σε απόσταση 5′ από τον σταθμό μετρό Κεραμεικού, επίσης είναι εύκολα προσβάσιμο με άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς (επιλογές εδώ) ή και ταξί.


View Benaki Museum in a larger map

Ο χρόνος

  • Η συνάντηση ξεκινά στις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουνίου με τις πρώτες γνωριμίες να λαμβάνουν χώρα στο καφέ του Μουσείου.
  • Στις 19.00 ξεκινούν οι σύντομες ομιλίες, συνοδευόμενες από ερωτήσεις του κοινού.
  • Αμέσως μετά, επιστρέφουμε στο bar για εκτενές networking στο γνωστό φιλικό και καθιερωμένα ανεπίσημο κλίμα.

Ο τρόπος
Εξ’ ορισμού, η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν για κάθε ενδιαφερόμενο. Αν θέλετε να επαληθεύσετε την παρουσία σας, μπορείτε να αφήσετε σχόλιο εδώ (ή και στο σχετικό facebook event).

Ο λόγος
Το Open Coffee, κλείνοντας 4 χρόνια παρουσίας στα αθηναϊκά δρώμενα, έχει καθιερωθεί ως ίσως ο περισσότερο αποδοτικός τρόπος δικτύωσης, γνωριμίας και καλλιέργειας επιχειρηματικών επαφών, με φόντο τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Μεταξύ των εκατοντάδων παρευρισκομένων, θα συναντήσετε geeks και marketeers, tech και business developers, επιχειρηματίες και επενδυτές, bloggers και δημοσιογράφους, ανθρώπους με εμπειρία ή τη φιλοδοξία να την αποκτήσουν και με κοινό παρανομαστή το ανεξίτηλα φιλικό ύφος και ανεπίσημο εκείνο κλίμα που, απουσία γραβάτας, έχει προκαλέσει ότι πρεσβεύει αυτή η συνάντηση.

Στον χρόνο που απαιτεί ένας καφές, έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε δια ζώσης ανθρώπους με επιχειρηματικά ενδιαφέροντα, να αποκτήσετε ιδέες, να καλλιεργήσετε επαφές, εν τέλει να βιώσετε τον παλμό του τεχνολογικού επιχειρείν και να αποχωρήσετε από την αίθουσα με ότι χρειάζεται -γιατί όχι- για να τον αναπαράγετε. Αν ακόμη και τώρα το τεχνολογικό επιχειρείν σας μοιάζει απόμακρο, τα απαιτούμενα βρίσκονται μονάχα έναν καφέ μακριά, σας περιμένουμε!

5 comments

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιο κόστος εισόδου στο μουσείο Μπενάκη σχετικά με την εκδήλωση.

    Ευχαριστώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *