Open Coffee Athens XLV – Η ανακοίνωση και οι ομιλητές

Η μηνιαία αφορμή να έρθουμε κοντά επαναλαμβάνεται για 45η φορά αυτή την Παρασκευή 9 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη. Μετά από μικρή περίοδο χειμερίας νάρκης -απολογίες σε όλες και όλους γι’αυτό-, η αθηναϊκή κοινότητα του τεχνολογικού επιχειρείν ανανεώνει το καθιερωμένο της ραντεβού και σας προσκαλεί σε ένα ακόμα απόγευμα ενεργούς δικτύωσης, χωρίς γραβάτα.

φωτο απο flickr και χρηστη windsordi
φωτο απο flickr και χρηστη windsordi

Ομιλητές
Μεταξύ καφέ και πολλαπλών συστάσεων, αφορμή για κουβέντα θα δώσουν οι ακόλουθες ομιλίες:

– H Νίκη Συροπούλου, διοργανώτρια του TedxAcademy, θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες πίσω από το προγράμμα Rising Stars, μιας πλατφόρμας επιχειρηματικότητας που φιλοδοξεί να γονιμοποιήσει καινοτόμες ιδέες σε επιχειρήσεις.

– Ο Σωτήρης Παπαντωνόπουλος, συνιδρυτής του Insurance Market, θα παρουσιάσει την προσπάθεια που επιχειρεί να αλλάξει το τοπίο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς αυτοκινήτου, επιτρέποντας σε κάθε ενδιαφερόμενο να συγκρίνει και να επιλέξει το πιο ελκυστικό πακέτο ασφάλισης κατευθείαν από το διαδίκτυο.

– Ο εκ Θεσσαλονίκης Γεράσιμος Τσιάμαλος, συνιδρυτής της πλατφόρμας premium WordPress θεμάτων CSS Igniter, θα περιγράψει τη δική του εκδοχή επιχειρηματικής ιστορίας από την ιδέα ως την αφοσίωση και την υλοποίηση, καθώς και τα φιλόδοξα επόμενά του βήματα.

– Οι Νίκος Κακαβούλης, Σπύρος Μαρτζούκος και Σάββας Γεωργίου θα παρουσιάσουν την ιστορία πίσω από το Daily Secret, την εταιρεία που αποκαλύπτει καθημερινά μυστικά σε πόλεις ανά την υφήλιο, η οποία και μόλις έλαβε σημαντικό γύρο χρηματοδότησης.

Τόπος
Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς 138 (χάρτης κάτωθι). To cafe-bar σας περιμένει για καφέ πριν και ποτά μετά, το αμφιθέατρο για τις παρουσιάσεις. Το Μουσείο βρίσκεται σε απόσταση 5′ από τον σταθμό μετρό Κεραμεικού, επίσης είναι εύκολα προσβάσιμο με άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς (επιλογές εδώ).


View Benaki Museum in a larger map

Χρόνος

 • Ο καφές σερβίρεται από τις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής 9 Μαρτίου για τις πρώτες επαφές.
 • Στις 19.00 ξεκινούν οι σύντομες παρουσιάσεις, συνοδευόμενες από ερωτήσεις του κοινού.
 • Αμέσως μετά, επιστροφή στο bar για το κυρίως μέρος με το εκτενές networking να λαμβάνει χώρα στο γνωστό φιλικό και ανεπίσημο κλίμα.

Τρόπος
Εξ’ ορισμού, η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο. Αν θέλετε να επαληθεύσετε την παρουσία σας, μπορείτε να αφήσετε σχόλιο εδώ (ή και στο σχετικό facebook event).

Λόγος
Το Open Coffee, έπειτα από 4 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα αθηναϊκά δρώμενα, έχει καθιερωθεί ως ίσως ο περισσότερο αποδοτικός τρόπος δικτύωσης, γνωριμίας και καλλιέργειας επιχειρηματικών επαφών, με φόντο τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Μεταξύ των εκατοντάδων παρευρισκομένων, θα συναντήσετε geeks και marketeers, tech και business developers, επιχειρηματίες και επενδυτές, bloggers και δημοσιογράφους, ανθρώπους με εμπειρία ή τη φιλοδοξία να την αποκτήσουν και με κοινό παρανομαστή το ανεξίτηλα φιλικό ύφος και ανεπίσημο εκείνο κλίμα που, απουσία γραβάτας, έχει προκαλέσει ότι πρεσβεύει αυτή η συνάντηση.

Στον χρόνο που απαιτεί ένας καφές, έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε δια ζώσης ανθρώπους με επιχειρηματικά ενδιαφέροντα, να αποκτήσετε ιδέες, να διαμορφώσετε συνεργασίες, εν τέλει να βιώσετε τον παλμό του τεχνολογικού επιχειρείν και να αποχωρήσετε από την αίθουσα με ότι χρειάζεται για να τον αναπαράγετε. Αν ακόμη και τώρα το επιχειρείν φαντάζει απόμακρο, οι ιδέες και οι κατάλληλες επαφές βρίσκονται μονάχα έναν καφέ μακριά, σας περιμένουμε!

Υστερόγραφο: Το Μουσείο Μπενάκη, ο εκλεκτός χώρος που μας φιλοξενεί τα 2 τελευταία χρόνια και ίσως ένας τους πιο κομψούς και συνάμα μοντέρνους χώρους της πόλης, έχει ξεκινήσει πρόγραμμα στήριξης και εγγραφές μελών. Οι δυνατότητες συμμετοχής για όσους έχουν αγαπήσει το χώρο είναι ποικίλες, το σύνολο των πληροφοριών είναι διαθέσιμο εδώ.

6 comments

 1. Βάλτε τον Σάββα Γεωργίου με κόκκινο και αυτόν μην γίνει ΠΑΝΙΚΟΣ!

 2. ‘Ολα κόκκινα είναι, απλά κάποια σελίδα την έχεις ήδη επισκεφθεί και φανερώνεσαι :)

 3. Χαχα. Ποιό εποικοδομητικό σχόλιο από τον φίλο μου Αχιλλέα δεν θα μπορούσε να γίνει :)

  Ευχαριστούμε για την πρόσκληση OpenCoffee!

 4. Ωωωωωχ, λογικό να πέσει τόσο χρήμα στο ADS, το οποίο παρακολουθούσα απ’τις πρώτες μέρες και αποφάσισα οριστικά να εγκαταλείψω με αφορμή κάτι που φαντάζομαι συνάδει με την αδρή χρηματοδότησή του. Κι αυτό ήταν η απόφαση να προβάλουν όσες επιχειρήσεις πλήγησαν (και καλά) στο κέντρο τον περασμένο μήνα. Σόρυ παιδιά, δεν μπορώ να μη δω όσες έχουν πληγεί και τους ολόκληρους δρόμους που έχουν ερημώσει από πέρυσι (τα οποία βέβαια δεν αποκόμισαν οφέλη από ασφάλεια, σε αντίθεση με τα “και καλα” του κέντρου). Καλή επιχειρηματικότητα σε όλους μας.

  ΥΓ: Το ανέβασμα φωτό με _πανηγυρισμούς_ για τη δολοφονία Μπιν Λάντεν δείχνει επίσης πόσο μακριά απ’την ελληνική πραγματικότητα είμαστε κάποιες φορές και πόσο μπορεί το καλό κάρμα μας να ξεχαστεί αφηρημένο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *