Open Coffee Sparti II

«Το βράδυ της Δευτέρας, ήμασταν πολύ τυχεροί, όσοι παρακολουθήσαμε τη βιωματική και εμπνευσμένη παρουσίαση του Παναγιώτη Παπαδόπουλου. Πιστεύω πως οι περισσότεροι φύγαμε γεμάτοι, από όσα μοιράστηκε μαζί μας για την προσωπική του διαδρομή ο Πάνος, αλλά και διψασμένοι, όσο αφορά τα σημεία που αναφέρθηκε στην όμορφη, παράξενη αλλά με αναξιοποίητη δυναμική, ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη Σπάρτη.»

Αποστόλης Ρηγάκος

10881577_10152460554486879_1328730846338792965_n

 «Τονίζοντας την διαφορετική αντιμετώπιση που είχε σε Ελλάδα και Αμερική από τους εργοδότες του και υιοθετώντας αυτήν ακριβώς την απλή συμπεριφορά την οποία ανέφερε μας βοήθησε μέχρι και στο στήσιμο του χώρου αποδεικνύοντας έτσι ότι όσο πιο πετυχημένος είναι κάποιος τόσο πιο απλός είναι.

Αυτό που προσωπικά μου έκανε εντύπωση εκτός των άλλων είναι ότι αν και αυτή τη στιγμή έχει μια πολύ καλή θέση στην Splunk και κάποιος στη θέση του θα μπορούσε να αρκεστεί σε αυτό, είναι διαρκώς σε εγρήγορση για να ξεκινάει καινούργια projects καθώς αυτή ακριβώς η πορεία προς τον στόχο είναι αυτή που τον ιντριγκάρει.

Εκτός από τις αναφορές στη δική του επαγγελματική πορεία μας μίλησε και για τις σκέψεις του για την επιχειρηματικότητα στη Σπάρτη καθώς και για το πώς οι Σπαρτιάτες θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το brand name της πόλης.»

Δώρα Κουρκούλη-7daysoflight

«Σημειώσεις από τη συνάντηση με τον Π. Παπαδόπουλο.

Για πετυχημένο επιχειρειν:

ΚΟΊΤΑ ΨΗΛΆ, ΣΚΈΨΟΥ ΜΕΓΆΛΑ!!!!!

Είναι αναγκαία η ΔΙΚΤΎΩΣΗ με ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν επαγγελματικά

τα κέντρα του δικτύου που αφορουν τις νέες τεχνολογίες βρίσκονται μέχρι στιγμής εκτός Ελλάδας (silicon valley, λονδινο, Βερολίνο, ……)

Πως φαντάζεσαι την επιχείρησή σου σε 5 χρόνια??

Η αγορά είναι τεράστια, τα λεφτά είναι πολλά.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΟΜΑΔΑ?

Ανοιχτά αυτιά συνεχώς, προσαρμοστικότητα, παρουσία σε σημαντικά συνεδρια, εκδηλώσεις, διαδικτυακή παρουσία κλπ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ

Πολλές ώρες δουλειάς την ημέρα, λίγες διακοπές, μέχρι να απογειωθεί η επιχείρηση

Ζωή και δουλειά γίνονται ένα, όταν η δουλειά δεν είναι δουλεία αλλά είναι στενα συνδεδεμένη με τη συνεχή δημιουργία.

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ?

Το brand name της Σπάρτης παραμένει ανεκμετάλλευτο, ενώ υπάρχουν τεράστια περιθώρια!

Μπλουζάκια με το όνομα της Σπάρτης, καταδύσεις στο Παυλοπέτρι, Σπαρτιάτικη διατροφή, Παστέλι το energy bar των αρχαίων Σπαρτιατών!

Δημιουργία παραρτήματος σχολής αρχαιολογίας!!»

Μαριάννα Μπαγιαμπούς

«Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος μας έδειξε πώς μια καλή ιδέα, με πολύ σκληρή δουλειά και κυνήγι ευκαιριών, μπορεί να μετατραπεί σε μια αυτοδύναμη, επιτυχημένη επιχείρηση. Η εμπιστοσύνη στην ομάδα και το πάθος γι’αυτό που κάνεις, η δικτύωση στον κλάδο σου και η ικανοποίηση του πελάτη είναι τα στοιχεία-κλειδιά για κάθε εγχείρημα με υψηλές φιλοδοξίες.»

Κωνσταντίνα Τυροβολά-Yourtranslator

2014-12-22 20.29.33

 «Γεμάτος ενέργεια, προτάσεις και πάθος για δουλειά αλλά και για τον τόπο (διαδικτυακό και γεωγραφικό) μίλησε για την ανάγκη ανατροπής των δεδομένων, τη σημασία της συνεχής διερεύνησης, της επιμονής, της αυτονομίας στην εργασία, την αξία της ομάδας, των δικτύων, το σεβασμό στη δουλειά του άλλου, την αξία του τεχνίτη  “που εμπλέκεται στη δουλειά καθαυτή και για τον εαυτό της, οι ικανοποιήσεις στη δουλειά είναι η ανταμοιβή του […] η εργασία συνδέεται με την ελευθερία να πειραματίζεται […]” Richard Sennett

Μέσα σε μια καφετέρια σχολίασε την κουλτούρα του καφέ, τη νοοτροπία  του ωχαδερφισμού και της συνήθειας, τις αδυναμίες μας, την έλλειψη αυτοπεποίθησης και πρωτοβουλίας. Εκμηδένισε την αξία των ιδεών, των πτυχίων, τις ταμπέλες των εθνικοτήτων, την πολιτική του «success story», την αισθητική των δήθεν πετυχημένων και πολλά πολλά άλλα.

Μου έλειψε μια πιο τεχνική συζήτηση έτσι για να σπάσει και το ταμπού των ειδικών.

Χίλια ευχαριστώ!

 Ανθόκοσμος-!mprográfika

«Ο Παναγιώτης ήταν χείμαρρος! Ανέλυσε όλη του την πορεία του και πως έφτασε ψηλά σε ένα χώρο που αρκετοί νέοι Έλληνες προσπαθούν να αναδειχθούν…την Τεχνολογία! Ο ίδιος μίλησε για ένα επιχειρείν με πολλές ώρες εργασίας …χωρίς υπαλλήλους, αλλά συνεργάτες με μεράκι για δουλειά!

Έδωσε ένα παράδειγμα επιχείρησης με  Όραμα και μεγαλεπίβολα σχέδια για την εταιρεία τους -και όχι μικροαστικούς στόχους, εγκλωβισμένους στα ελληνικά καταπιεσμένα (υποσυνείδητα;) πρότυπα- με όπλα τους την εμπιστοσύνη και την συνεργασία στην Ομάδα.

Μου έκανε εντύπωση που έδωσε έμφαση στο πόσο σημαντική είναι στην Συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ) του επιχειρείν και ότι το λεγόμενο IQ ή το πόσα πτυχία έχεις δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο , όσο νομίζουμε.

Μας πρότεινε να δούμε πιο απλά και πρακτικά το brand name Σπάρτη και να δημιουργήσουμε τουρισμό και πολιτισμό πάνω σε αυτό, με αυτό…. χωρίς κόμπλεξ και ‘’εθνικές υπερηφάνιες’’, ανούσιες που σε κρατάν κάτω!

Ήταν απολαυστικός και ταπεινός! Τον ευχαριστώ και εγώ για το εποικοδομητικό απόγευμα που μου χάρισε!»

Μαρία Ίριδα Θεοδωρακάκου

«Το χθεσινό open coffee μου άρεσε προσωπικά, είχε τεχνολογικό ενδιαφέρον.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος ήταν μεταδοτικός με τον λόγο του κ πιστεύω ότι έγινε κατανοητός προς το κοινό που τον άκουσε, το οποίο τον απόλαυσε..βέβαια, η Αμερική στον τομέα της τεχνολογίας τα δίνει όλα κ για αυτό η θετική στάση των Αμερικάνων!!..ίσως σε κάποιο άλλο τομέα η ανταπόκριση να μην ήταν η αντίστοιχη!..όπως κ να έχει η Αμερική είναι αυτή που είναι κ για πολλούς ισχύει το ‘American dream’..

Μου άρεσε ο αυθορμητισμός του Γιώργου στον λόγο του, αλλά το λεπτό σημείο για εμένα είναι να κάνουμε ότι μας αρέσει πραγματικά χωρίς κόμπλεξ..να δραπετεύσουμε από τα κλισέ κ τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας τα οποία ‘καλά κρατούν’!..έχουμε εισέλθει σε μία άλλη εποχή όπου είναι μία ευκαιρία να αλλάξουμε μονοπάτια…»

Δημήτρης Καλοκέφαλος

«O Παναγιώτης Παπαδόπουλος υπήρξε οδηγός μας σε μια ειλικρινή και συναρπαστική περιήγηση στο σκληρό μα πολλά υποσχόμενο κόσμο των startups.»

 Γιώργος Γιαννάκας

10859563_10152460580981879_1997071209_n

 

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.