2007 e-Readiness Rankings

Πριν λίγες ημέρες, η IBM έδωσε στη δημοσιότητα μια έρευνα με τίτλο 2007 e-Readiness Rankings.

Από το 2000 η IBM σε συνεργασία με το Economist Intelligence Unit παρουσιάζουν μοντέλα e-Ετοιμότητας για τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Τα μοντέλα αυτά αξιολογούν τα τεχνολογικά, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά πλεονεκτήματα περίπου 70 χωρών καθώς και την επίδραση αυτών στις αντίστοιχες οικονομίες της πληροφορίας.

Ως e-Ετοιμότητα ορίζεται η κατάσταση των υποδομών τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) της χώρας σε συνδυασμό με την ικανότητα των καταναλωτών, των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης να αξιοποιήσουν την υποδομή αυτή προς όφελός τους.

e-Readiness Rankings 2007

Όπως μπορείτε να δείτε στο απόσπασμα του σχετικού πίνακα, η Ελλάδα έπεσε τρεις θέσεις στην κατάταξη από το 2006 στο 2007 και πλέον ακολουθεί την Τσεχία στην 32η θέση.

Φαίνεται ότι παρά τη μεγάλη πρόοδο όσον αφορά την πρόσβαση στην ευρυζωνικότητα που αναμφισβήτητα επιτελέστηκε τον τελευταίο χρόνο, τις όποιες βελτιώσεις στο θεσμικό και επιχειρηματικό πλαίσιο που πραγματοποιήθηκαν, και τα χρήματα από την Κοινωνία της Πληροφορίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουν εισρεύσει, κάποιες άλλες χώρες κινήθηκαν (και κινούνται) ακόμα πιο γρήγορα!

Αποτελεί χρέος όλων των εμπλεκόμενων (επιχειρηματίες, τεχνολόγοι, πολιτικοί, κλπ) να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα σημαντικά προβλήματα που δυσχεραίνουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της έρευνας στην Ελλάδα, που αποτελούν μονόδρομο για να απολαύσουμε όλοι τους καρπούς της νέας τεχνολογίας και της προόδου.

1 comment

  1. Μπορούμε με βάση τις συναντήσεις του OC στην ΑΘήνα να κανουμε και κάποιον ελληνικό κατάλογο startups, ωστε να έχουμε και αριθμούς συγκεκριμένους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *