OpenCoffee στη Θεσσαλονίκη 11-10-2007

Έγινε στις 11-10-2007 η πρώτη συνάντηση του OpenCoffee Θεσσαλονίκης.

Μαζευτήκαμε 7 ατομα αριθμός μικρός αλλα ικανός για να αποτελέσει την αρχή για τις επόμενες συναντήσεις. Η συνάντηση κράτησε από τις 6 ως τις 8.  Η περισσότερη ώρα αφιερώθηκε σε γνωριμία και αυτοπαρουσίαση των μελών προς τα υπόλοιπα άτομα. Υπήρχαν άτομα είτε που είχαν στήσει μια επιχείρηση η οποία η οποία λειτουργεί καθώς και άτομα τα οποία ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα αλλά δεν έχουν ακόμα κάνει τα πρώτα τους βήματα.

Η απάντηση στο ερώτημα για το αν θα συνεχιστούν οι συναντήσεις πιστεύω μπορεί να δωθεί απο το αν θα υπάρχουν θέματα τα οποία θα μπορούν να συζητηθούν αφού πρώτα παρουσιαστούν απο κάποιον. Η ανάγκη των νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται για επικοινωνία είναι κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα παρακινήσει οσους συμμετήχαν, αλλά και όσους δήλωσαν ενδιαφέρον αλλα δεν μπόρεσαν να παρεβρεθούν, στο να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

Σίγουρα θα χρειαστούμε και τη βοήθεια του αδελφού OpenCoffee της Αθήνας κυρίως στην παροχή ατόμων για να κάνουν παρουσιάσεις. Είναι γνωστό οτι εδω πάνω σπανίζουν οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μια σχετική εμπειρία όπως το να ήταν για παράδειγμα ωφελειμένοι απο venture capitalists ώστε να κάνουν μια παρουσίαση.

Κοινή πεποίθηση είναι οτι κατι πρεπει να γίνει, συγκεκριμένα πρέπει να κάνουμε, σχετικά με την υποτονικότητα και την απαξίωση της έννοιας της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η ευκαιρία να γίνουμε μια μεγαλη παρέα με κοινα ενδιαφέροντα γύρω από την επιχειρηματικότητα έφτασε.

Τα λέμε σε περίπου ένα μήνα.

4 comments

  1. Νομίζω οτι είναι σαφές οτι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον. Απλά ίσως έπρεπε να γίνει λίγο πιο επιθετική ενημέρωση. Μπορώ να αριθμήσω αρκετά άτομα που θα ήθελαν να είναι εκεί, αλλά η είδηση της συνάντησης χάθηκε στον όγκο άλλων feeds.
    Ας κλείσει μια ημερομηνία ένας απο τους βασικούς διοργανωτές, και τώρα που έχουμε ανοικτά τα μάτια και οι εν Θεσσαλονίκη θα φροντίσουμε να ενημερωθεί περισσότερος κόσμος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *