3ο Συνέδριο ΕΛ/ΛΑΚ

Ξεκινάει αύριο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 3ο Συνέδριο ΕΛ/ΛΑΚ που διοργανώνεται από το e-business forum (www.ebusinessforum.gr) του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και την κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ (www.ellak.gr) και θα διαρκέσει 2 ημέρες. Απ’ την ανακοίνωση του συνεδρίου:

Το Συνέδριο θα συγκεντρώσει το σύνολο της Ελληνικής κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ, με στόχο την παρουσίαση των εξελίξεων, την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση σε θέματα ΕΛ/ΛΑΚ που αφορούν στον Ελληνικό και Διεθνή χώρο. [..] Κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να συντελέσει δυναμικά στην ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών για την επέκταση της χρήσης των εφαρμογών του, και συγκεκριμένα στους παρακάτω τομείς:

 • Ασφάλεια
 • Επιστημονικά Υπολογιστικά Προβλήματα
 • Ανοικτή Πρόσβαση
 • Εφαρμογές σε Περιβάλλον Γραφείου
 • Υποδομές για Ανάπτυξη Λογισμικού
 • Διαχείριση Δικτύων
 • Δημόσιος Τομέας
 • Νομικά Θέματα
Οι εξελίξεις στο διεθνή χώρο θα παρουσιαστούν από τους Wietse Venema (Postfix), Jim Blandy ( SVN), John Eaton (Octave), Mathias Bauer (Open Office), Pieter Hintjens (ESOMA / Digistan / iMatix), Lisa Petrides (ISKME), Luca Deri (ntop), Barbara Held (IDABC), Mats Ostling (SALAR) και Jan H. Wildeboar (RedHat). Επιπλέον, Έλληνες ομιλητές, ειδικευμένοι στο χώρο του Ελεύθερου Λογισμικού, θα παρουσιάσουν τις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ και τις δυνατότητες ανάπτυξής του στη χώρα μας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια ειδικού περιεχομένου που θα αφορούν σε: Xen Virtualization, Open Solaris & Java, Web εφαρμογές JBoss, καθώς και στην Προσαρμογή του Ελεύθερου Λογισμικού στην Ελληνική πραγματικότητα. 

Το 3ο Συνέδριο ΕΛ/ΛΑΚ διεξάγεται στο Κτίριο Διοίκησης και στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Οδηγίες προσέλευσης θα βρείτε στο http://conf.ellak.gr/2008/access.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:

Το Open Coffee θα αποπειραθεί να καλύψει εκτεταμένα αποσπάσματα από το συνέδριο με live streaming, μέσα από το κανάλι του στο Ustream.

Διόρθωση: Αντιμετωπίζουμε αρκετά τεχνικά προβλήματα, οπότε μάλλον θα διακοπεί η απόπειρα, ωστόσο πληροφορούμαστε πως η συνάντηση μεταδίδεται απευθείας από τη επίσημη σελίδα του Συνεδρίου, συντονιστείτε λοιπόν εκεί για τα περαιτέρω! :)

1 comment

 1. Το δικό σας stream απαιτεί Flash ενώ του ΕΔΕΤ RealPlayer. Πρόκειται για δύο πακέτα ιδιόκτητου λογισμικού που βασίζονται σε κλειστά πρότυπα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, με ΕΛ/ΛΑΚ δεν γίνεται να παρακολουθήσει κανείς εξ αποστάσεως το συνέδριο.

  Εντάξει, εσάς σας ευχαριστούμε για την προσπάθεια, ότι καλύτερο μπορείτε κάνετε. Αλλά είναι μεγάλη υποκρισία των καρεκλοκένταυρων του ΕΔΕΤ. Ατελείωτη φιλολογία για το ΕΛ/ΛΑΚ και τη χρήση του, αλλά επί της ουσίας στις επιλογές λογισμικού και προτύπων βασιλικότεροι του Αλογοσκούφη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *