OC Thessaloniki στο “Λιμάνι Αλλιώς”

Η ομάδα του Οpen Coffee Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις εκδηλώσεις «Το Λιμάνι Αλλιώς», για τον εορτασμό του ενός χρόνου του “Θεσσαλονίκη Αλλιώς”, το Σάββατο 4 Ιουνίου. Με σύνθημα «κάθε ιδέα ένα καράβι που αναζητεί λιμάνι» νέοι και νέες θα παρουσιάσουν πως μέσα από τις ιδέες τους, την εφαρμογή καλών πρακτικών και τη χρήση νέων τεχνολογιών προτείνουν λύσεις και χρήσεις για το λιμάνι και όχι μόνο.

Οι παρουσιάσεις θα λάβουν χώρα στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1) από τις 13.30 έως τις 15.00. Αναλυτικά το πρόγραμμα και ο χάρτης των δράσεων όλης της ημέρας εδώ.

To Limani Allios TV Spot

Οι οκτώ παρουσιάσεις της θεματικής συνάντησης του OC:

  • Ο Γιάννης Μαλλίδης, Υπ Διδάκτορας στο τμήμα Μηχ. Μηχανικών του Α.Π.Θ. μιλάει για την βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης μέσω του Λιμένα της.
  • Οι archIV+ παρουσιάζουν όνειρα φτιαγμένα σε λογισμικό για το πώς θα μπορούσαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να αποφασίσουν για τον σχεδιασμό της πόλης τους, ίσως χωρίς αρχιτέκτονες και κεντρικό σχεδιασμό. Πέρα από τα κλασικά, τα όνειρα συμπεριλαμβάνουν νησάκια στον Θερμαϊκό, κανάλια νερού, ουρανοξύστες και περισσότερο πράσινο.
  • Ο Θωμάς Τσιπουλάνης, IT Manager του ACTNOW, εστιάζει στις διαδραστικές εκθέσεις, ως όχημα για την παρουσίαση καινοτόμων πολιτικών και πρωτοβουλιών για πολιτιστικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.
  • Ο Δημήτρης Στεφανίδης, αρχιτέκτονας, παρουσιάζει το “TOKEN” έναν μηχανισμό κοινωνικής ανταμοιβής, με σκοπό να διεγείρει και να ενθαρρύνει την συλλογικότητα μέσω της παρότρυνσης των ατόμων στην συμμετοχή τους με τα κοινά.
  • Ο Δαβίδ Αμπαρτσουμιάν προτείνει το σύστημα “Υδρόκυκλος”, ένα διαπερατό σκυρόδεμα το οποίο επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση των αστικών όμβριων υδάτων.
  • Η SygmaTeam που ιδρύθηκε πριν λίγους μήνες με στόχο να συγκεντρώσει ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και όρεξη για συνεργασία, παρουσιάζει ένα από τα πρώτα της project με τίτλο “santixalkidikidenexei.gr”
  • Οι NoScale παρουσιάζουν το project τους “Check-in The_Cαλονικη, η πόλη στο χέρι σου” μια παρέμβαση στο λιμάνι για την υποδοχή στην πόλη και το ταξίδι σε αυτήν.
  • Η Μαρία Μαλινδρέτου-Βήκα και ο Πάνος Βούλγαρης των Mal-Vi Architects παρουσιάζουν τη νέα πύλη της πόλης, μία αρχιτεκτονική μελέτη για τη ζεύξη του Θερμαϊκού Κόλπου.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *