Open Coffee Athens XXVIII – Η ανακοίνωση & οι ομιλητές

Το Open Coffee κλείνει το 2009 με ίσως το πλέον ποιοτικό event της χρονιάς και ένα εξαιρετικό line-up πολυαναμενόμενων ομιλιών που φιλοδοξεί να γεμίσει το αμφιθέατρο 350 θέσεων του Μουσείου Μπενάκη. Η 28η αθηναϊκή συνάντηση θα λάβει χώρα στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, 22 Δεκεμβρίου, στον εξαίρετο χώρο της οδού Πειραιώς και η κοινότητα του τεχνολογικού επιχειρείν σας προσκαλεί στο καθιερωμένο ραντεβού καινοτομίας και δικτύωσης, εν μέσω καφέ, σε ένα event που δεν πρέπει να χάσετε.


φώτο από flickr και χρήστη wonderlane

Ομιλητές

 • Οι Γιάννης Δοξαράς και Δημήτρης Τόγιας, εκ των ιδρυτών της Niobium Labs, θα παρουσιάσουν την πρώτη διαφημιστική πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας διεθνώς, η οποία και παρέχει, μεταξύ άλλων, ενιαίο περιβάλλον διαχείρισης 3D αντικειμένων και εξελιγμένα στατιστικά. Καλείστε να έρθετε προετοιμασμένοι, καθώς πρόκειται επίσης να λανσαριστεί ζωντανά σχετική εφαρμογή αναζήτησης κατοικίας, σε συνεργασία με το Rento.
 • Οι Δημοσθένης Καπώνης και Γιώργος Πάνζαρης, συνδημιουργοί του AthensBook, ίσως της πλέον δημοφιλούς εφαρμογής ελληνικού περιεχομένου για το iPhone, θα παρουσιάσουν το παρόν και μέλλον αυτής, αλλά και τις ευρύτερες προοπτικές της καινοτόμου πλατφόρμας mobile, γεωγνωστικής διαφήμισης Geo|Ads.
 • Ο Δημήτρης Μελαχροινός, συνιδρυτής & διευθύνων σύμβουλος του Spitogatos.gr, μαζί με την ομάδα της Oxygen Capital, θα παρουσιάσουν την ιστορία εκ των έσω και τα επόμενα βήματα της πρώτης επένδυσης θεσμικού επενδυτή σε διαδικτυακή επιχείρηση στην Ελλάδα, όπως επίσης πρακτικές συμβουλές προς νέους ναυτιλομένους που επιθυμούν να επαναλάβουν μία αντίστοιχη επιτυχία.
 • (update) Ο Σπύρος Ξανθός, συνιδρυτής και VP of Engineering της PatternInsight με έδρα το Mountain View της Καλιφόρνια, επίσης Εκτελεστικό μέλος του Openfund, θα παρουσιάσει την επιχειρηματική διαδρομή της εταιρείας του, από το Πανεπιστημίο του Ιλινόι στο Silicon Valley, κατορθώνοντας σε διάστημα 2,5 ετών εύρεση επενδυτών, πωλήσεις εκατομμυρίων και θετικό cash flow για το 2009, με πελάτες όπως η Cisco & η Qualcomm.
 • Ο κ. Αντώνης Λυμπέρης, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομώνυμου εκδοτικού οργανισμού, επίσης επενδυτής του Openfund, θα αναφερθεί σε εμπειρίες και επιμύθια από την επιχειρηματική του διαδρομή στη βιομηχανία των media, τέλος στις ευκαιρίες που δημιουργούν οι νεότερες μορφές αυτών σε φιλόδοξους επιχειρηματίες.

Ο χώρος
Μουσείο Μπενάκη, οδός Πειραιώς 138 (δείτε και χάρτη). To αγαπημένο cafe-bar θα διατεθεί για καφέ και ποτά εν μέσω εκτενούς networking, η αίθουσα 350 ατόμων για τις παρουσιάσεις. 5′ από σταθμό μετρό Κεραμεικού, επίσης εύκολα προσβάσιμο με άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς (επιλογές εδώ).


View Benaki Museum in a larger map

Το πρόγραμμα

 • Οι πόρτες του μουσείου θα ανοίξουν στις 18.00, για καφέ και τις πρώτες συστάσεις.
 • Στις 19.00 ακριβώς ξεκινούν οι σύντομες ομιλίες, συνοδευόμενες από σύντομο Q&A, ως τις 20.30.
 • Αμέσως μετά, το κυρίως μέρος, με το εκτενές networking μεταξύ καφέδων και ποτών, στο γνωστό φιλικό και καθιερωμένα ανεπίσημο κλίμα.

Ο τρόπος
Η συμμετοχή είναι, εξ’ ορισμού, δωρεάν και ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Αν θέλετε να επαληθεύσετε την παρουσία σας, αφήνετε ένα σχόλιο εδώ (ή και στο σχετικό facebook event), ενώ σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρουσιάσετε σε επόμενη συνάντηση, στέλνετε email στο opencoffee.gr(παπί)gmail.com.

Γιατί να έρθετε
Για να γνωρίσετε ανθρώπους με επιχειρηματικά ενδιαφέροντα, να αποκτήσετε ιδέες, να διαμορφώσετε συνεργασίες, εν τέλει να βιώσετε τον παλμό του τεχνολογικού επιχειρείν και να αποχωρήσετε από την αίθουσα με ότι χρειάζεται για να τον αναπαράγετε. Για τους λιγότερο μυημένους, συστήνεται η προμήθεια σας με αρκετές business cards και ένα λαμπρό χαμόγελο, αυτά είναι αρκετά, τα υπόλοιπα θα τα συναντήσετε στο Open Coffee.

Μεταξύ των εκατοντάδων παρευρισκομένων, θα συναντήσετε geeks και marketeers, tech και business developers, επιχειρηματίες και επενδυτές, bloggers και δημοσιογράφους, στο ανεπίσημο και διαδραστικό social network που δημιουργήθηκε και παραμένει πρώτα απ’όλα χειροπιαστό και real world. Αν το επιχειρείν φαντάζει απόμακρο για εσάς, οι ιδέες και οι κατάλληλες επαφές βρίσκονται έναν καφέ μακριά, σας περιμένουμε!

8 comments

 1. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τον Δημήτρη και την Ομάδα του Oxygen και τι σχέδια έχουν για το μέλλον, επίσης τι επίδραση είχε/έχει η κρίση πάνω στο spitogatos και στην επένδυση αυτή γενικά.

 2. Το κάνω λίγο πιο συγκεκριμένο μιας και ήταν τηλεγραφικό το into του Γιώργου ;-). Η Niobium Labs σας περιμένει προετοιμασμένους, με το layar εγκατεστημένο στο iPhone (http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=334404207&mt=8) ή Android (http://www.android.com/market/#app=layar) κινητό σας για να δώσουμε άλλη διάσταση στην πραγματικότητά σας.

 3. Αν το προγραμματίζατε κάποιο Σ/Κ θα ήταν ευκολότερο να έρθουμε και εμείς που είμαστε αρκετά μακρυά από Αθήνα. Keep Walking… ;-)

 4. Συγχαρητήρια, άψογη διοργάνωση. Το παρακολούθησα για πρώτη φορά και ήταν πολύ καλύτερο απ’ οτι περίμενα.

  Ραντεβου στο επόμενο, μπράβο σε όλους :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *