Open Coffee Thessaloniki XXI

Νέα χρονιά με νέες ιδέες και νέα project προς παρουσίαση στους φίλους το Open Coffee στη Θεσσαλονίκη. Η 1η συνάντηση για το 2011 και 21η του θεσμού στη Θεσσαλονίκη λαμβάνει χώρα την Τρίτη 18 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο Δάιος. Τέσσερις παρουσιάσεις οικολογικών λύσεων σε καθημερινά προβλήματα, 2 ζωντανά video-conference με Ιρλανδία και Αθήνα και φυσικά ανοικτά μικρόφωνα στα πλαίσια του “StartUp or ShutUp”.

screen-shot-2011-01-12-at-120034-pm photo by Josh Liba

Παρουσιάσεις
• Η Μαρία Μαλινδρέτου-Βήκα και ο Πάνος Βούλγαρης, αρχιτέκτονες στην Mal-Vi Architects, σχεδιαστές ενός ενεργειακά αυτόνομου σκάφους (καταμαράν) το οποίο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ναυπηγείων, παρουσιάζουν το σκάφος και τα σχέδιά τους για τη ναυπήγησή του.
• Ο Σωτήρης Μυλωνάς παρουσιάζει το διαδικτυακό οικολογικό δίκτυο ξενοδοχείων GreenHotels του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος. Αποτελεί τον κοινό τόπο αναφοράς και προβολής των ξενοδοχείων που εφαρμόζοντας κατάλληλες περιβαλλοντικές πρακτικές στοχεύουν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και στην προστασία του περιβάλλοντος.
• Πως μπορεί να μεταμορφωθεί κάθε χώρος του σύγχρονου δομημένου περιβάλλοντος της πόλης σε μια όαση βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής όλων μας εξηγεί ο Hans Buster ιδρυτής της Vitaverde.
• Ένα ελληνικό σύστημα αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων (Bikesharing) που μπορεί να αλλάξει τη σχέση των πολιτών με το ποδήλατο, είναι το θέμα του Δημήτρη Δημητρίαδη, υπεύθυνου ανάπτυξης του συστήματος Easy bike.

Live Συνδέσεις
Επικοινωνούμε διαδικτυακά με την Ina O’ Murchu του Open Coffee Galway της Ιρλανδίας για μία γρήγορη παρουσίαση της κοινότητας τους και μένουμε συνδεδεμένοι ώστε να παρακολουθήσουν μέρος της συνάντησης μας (για το λόγο αυτό μικρό μέρος αυτής θα γίνει στα Αγγλικά).
Συνδεόμαστε με τον Σπύρο Καπετανάκη του CoLab, του πρώτου coworking χώρου στην Αθήνα για να πληροφορηθούμε σχετικά με το Android Hackathon Athens (22-23/1) που φιλοξενούν.

StartUp Or ShutUp
Το μικρόφωνο ανοίγει για φίλους του Open Coffee που κάνουν πράξη ιδέες τους. Αρχίζουμε με:
Αλεξάνδρα Τσιμπέρη για το WeMe Archiving Collectivity
• Αλίκη Τσιρλίαγκου για το “Μία Νύχτα στο Μέλλον”
και συνεχίζουμε με όποιον άλλο επιθυμεί να μοιραστεί μία ιδέα ή project.

Τα υπόλοιπα συστατικά γνωστά: Γνωριμίες συνοδεία καφέ, επαφές χωρίς γραβάτα, ιδέες περί επιχειρείν και οτιδήποτε εξαίρετο μπορεί να συμβεί όταν δραστήριοι άνθρωποι με συμβατά ενδιαφέροντα βρίσκονται μαζί.

Διαδικαστικά

Μαζευόμαστε στο cafe-bar του ξενοδοχείου Δάιος (χάρτης)μετά τις 19.00, για καφέ και τις πρώτες γνωριμίες. Στις 20.00 ξεκινούν οι ομιλίες, συνοδευόμενες από σύντομο Q&A. Αμέσως μετά, συνεχίζουμε στο bar στο γνωστό φιλικό και καθιερωμένα ανεπίσημο κλίμα για νέες γνωριμίες κι ανταλλαγή απόψεων γύρω από κοινά θέματα ενδιαφέροντος νέων και δραστήριων ατόμων.
Όπως πάντα, η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο. Επιβαρύνεστε μόνο με ό,τι καταναλώσετε. Αν θέλετε να επαληθεύσετε την παρουσία σας, αφήνετε ένα σχόλιο εδώ (ή και στο σχετικό facebook event).

8 comments

  1. eimai dhmosiografos sthn efhmerida to ethnos kai thelw na kanw ena afierwma sto open coffe pws mporw na epikoinwnhsw mazi sas einai epeigon euxristw to thl moy einai 2310 561000

  2. Γειά σας.
    Θα θέλατε μας στείλετε ένα ενημερωτικό άρθρο για το Open Coffee για να δημοσιευτεί στην ενότητα “Θετικά νέα από τον κόσμο”.
    Είναι απολύτως απαραίτητο το έργο που προσφέρετε, ιδιαίτερα στις μέρες μας, και αξίζει να προβληφθεί.
    Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση στο info@flowmagazine.gr.
    Ευχαριστούμε πολύ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.