Open Coffee Thessaloniki XXV

Το 25ο Open Coffee της Θεσσαλονίκης και τελευταίο της σεζόν* θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου την Τρίτη 17 Μαΐου 2011. Όπως πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η επιχειρηματικότητα και η δικτύωση ανθρώπων με ιδέες, μεράκι και διάθεση για δημιουργία.

Παρουσιάσεις:

 • Ο Ανέστης Κοκκινίδης θα παρουσιάσει το FMV (Full Motion Video) τρισδιάστατο παιχνίδι περιπέτειας “Συνωμοσίες ΙΙ – Φονικά Δίκτυα” της Anima ppd-interactive το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελληνική και παγκόσμια αγορά.
 • Η Χριστίνα Τσέλιου και η Ρόζα Μόνου μέλη της ομάδας που δημιούργησε το StartupGreece, παρουσιάζουν αυτή την αισιόδοξη διαδικτυακή πρωτοβουλία που στοχεύει σε «επενδύσεις» από την πολιτεία, τους φορείς και τις ενώσεις νέων επιχειρηματιών, τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά κυρίως από την ίδια την κοινότητα που δημιουργεί.
 • Ο Λευτέρης Ντουάνογλου, συνιδρυτής της εταιρείας Pheron Ltd, που ανέπτυξε το Social Edutainment Network schooX, θα παρουσιάσει το πώς γεννήθηκε η ιδέα αυτού, πως βρέθηκε και δημιουργήθηκε η ομάδα, ποια ήταν η πρώτη μορφή της διαδικτυακής σελίδας και πως αυτή πήρε τη σημερινή της μορφή. Ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό μιας startup διαδικτυακής εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη.
 • Ο Δημήτρης Θεοδωράκης και ο Χρήστος Μιναρετζής ένα χρόνο μετά το ξεκίνημά του mynextcar.gr, θα παρουσιάσουν την πορεία αυτού, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις της εταιρείας που φιλοδοξεί να αλλάξει την Ελληνική αγορά του αυτοκινήτου.

Όπως πάντα, τα μικρόφωνα “ανοίγουν” μεταξύ των ομιλιών σε όσους φίλους του Open Coffee θα ήθελαν να μοιραστούν κάποια ιδέα και να λάβουν (ενδεχομένως) μια πρώτη ανάδραση από το κοινό.

Διαδικαστικά:

 • Μαζευόμαστε στο cafe του φουαγιέ του δημαρχείου μετά τις 19.00 για καφέ στο γνωστό φιλικό και καθιερωμένα ανεπίσημο κλίμα για νέες γνωριμίες κι ανταλλαγή απόψεων γύρω από κοινά θέματα ενδιαφέροντος νέων και δραστήριων ατόμων.
 • Οι παρουσιάσεις, συνοδευόμενες από σύντομο Q&A θα πραγματοποιηθούν στις 20:00 στο φουγιέ του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου. (δείτε χάρτη)
 • Εξ’ ορισμού, η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο. Αν θέλετε να επαληθεύσετε την παρουσία σας, αφήνετε ένα σχόλιο εδώ (ή και στο σχετικό facebook event).

*τον Ιούνιο το Open Coffee Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο “λιμάνι αλλιώς” για τα γενέθλια του “Θεσσαλονίκη Αλλιώς” σε ύφος ανάλογο της συμμετοχής μας στο “Μία νύχτα στο μέλλον”. Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

4 comments

 1. (κανω ορθογραφικα σορυ απο τωρα) με αρεσε πολυ το ιβεντ. Και ολοι ειχαν καποια πολυ δυνατα ποιντς και ποτενσιαλς. Αυτο που θα προτεινα ειναι οι ομιλητες να αναφερονται σε καποια βασικα στοιχεια (αυτο μετα απο προταση δικη σας) για το στησιμο ενος προτζεκτ οπως μπατζετ, χρονοδιαγραμματα, προσεγγιση. Νομιζω οτι αυτο που κυριαρχησε ηταν η τεχνικες και η διαδικασιες και λιγοτερο ο στοχος. Και παρατηρω οτι ισχυει αυτο που λενε οτι καποιοι επιχηρηματιες αλλα και ιντιβιντουαλς (they please procedures rather than targets)

  συνολικα παντως το ευχαριστηθηκα

 2. ευχαριστούμε για το σχόλιο. Ενημερώνουμε τους ομιλητές σχετικά με το ακροατήριο καθώς επίσης και κάποια hints σχετικά με το σε τι θα μπορούσαν να αναφερθούν, όμως από εκεί και πέρα δεν επεμβαίνουμε. Κάποια από όσα αναφέρεις είναι ευαίσθητες πληροφορίες και πολλοί ομιλητές δεν θέλουν να τις μοιράζονται. Μπορείς πάντα να συζητήσεις κατ ιδίαν μαζί τους και ίσως πάρεις περισσότερες πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *