OpenCoffee Θεσσαλονίκη, 7η συνάντηση, τα πρακτικά

Η 7η συνάντηση Θεσσαλονίκης ήταν και αυτή καλή ™. Δυστυχώς ο καιρός μας τα χάλασε, αλλά και πάλι νομίζω οτι ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

Αυτό γιατί οι παρουσιάσεις σχημάτιζαν ένα σχεδόν πλήρη κύκλο: Μια μελέτη από το χώρο της έρευνας καινοτομίας, Ένας ψαγμένος άνθρωπος που ξεκινά τώρα και αναζητά συνεργάτες και πληροφορίες, Ένας εκπρόσωπος συνεδρίου VC με το οποίο στηρίζονται εκκινήσεις, Μια εταιρεία επιτυχημένη που λειτουργεί σε ένα hot χώρο.

  • Ο Δημήτρη Δοϊνάκης, μας έδωσε μια διάλεξη στο θέμα της “Μέταφορά Τεχνολογίας και Καινοτομίας”. Αναφέρθηκε σε θεμελιώσεις που αφορούν την φύση της καινοτομίας, το πως διαδίδεται, πόσο κοστίζει και αν τελικά θα πετύχει. Φυσικά ο απόηχός της άφησε ένα στίγμα φορμαλισμού στις επόμενες παρουσιάσεις. 
  • Ο Άγγελος Μάρκος, παρουσίασε ένα πρωτότυπο σύστημα συστάσεων, τη δική του λύση-επίθεση στην πρόκληση πρόβλημα του Netflix. Η μέθοδός του χρησιμοποιεί τεχνικές μείωσης διαστάσεων και άλλα τρικ. Αυτή τη στιγμή εργάζεται με το Amazon EC2 για να προμηθευτεί επαρκή υπολογιστική ισχύ για τα πειράματά του. 
  • Ο Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος του ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΞΗ (Help-Forward network), σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας, έδωσε λεπτομέρειες συμμετοχής για το επερχόμενο VCForum στην Αθήνα. Οι προθεσμίες πλησιάζουν, γι’ αυτό βιαστείτε.
  • Ο Παύλος Ειρηνάκης, Operations  Manager για τη Wadja μας παρουσίασε το όραμα της επιχείρησης, τις ιδέες τους γύρω από το Social Networking και τους βασικούς άξονες καινοτομίας τους. Είναι σαφές οτι υπάρχει πολύ έντονο focus σε φορητές συσκευές και η πληθώρα χαρακτηριστικών του είναι κατ’ εξοχήν διαθέσιμη σε μικρές οθόνες.

Παραδοσιακά διαφάνειες και βίντεο από τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *