Μιχάλης Μπλέτσας για το XO laptop

Σε περίπτωση που δεν σαν φάνηκε ύποπτο, ο Μιχάλης Μπλέτσας διευθυντής του MIT Media Lab και υπεύθυνος θεμάτων δικτύωσης του OLPC δεν ήταν εύκολο να πετάξει από τη Βοστώνη για να παρευρεθεί στη συνάντηση Θεσσαλονίκης.

Ο Μιχάλης θα είναι διαθέσιμος λίγο πριν και αμέσως μετά την ομιλία του για ερωτήσεις από το κοινό Θεσσαλονίκης καθώς και τους επισκέπτες του blog.

Συντονιστείτε ;)

Streaming .TV shows by Ustream

6 comments

  1. Τα ξέρετε όσοι βρεθήκατε στο τελευταίο OC της Θεσσαλονίκης, αλλά νιώθω ότι πρέπει να τα καταγράψω. Είναι προς τιμή των διοργανωτών που παραδέχτηκαν τα μειονεκτήματα:

    1) Ο νέος χώρος απαράδεκτος. Κάπνα, θόρυβος από μέσα κι απέξω, στριμωξίδι και γενικά δυσκολία μετακίνησης. Η προβολή φαίνεται μόνο από όσους είναι μπροστά, καθώς δυσκολεύουν την κατάσταση οι κολώνες. Ο ομιλητής πρέπει να βραχνιάσει για να ακουστεί. Προτιμούσα το άχρωμο Cafe Del Arte.

    2) Φιάσκο με την παρουσίαση Μπλέτσα, τον βασικό λόγο για τον οποίο βρέθηκε εκεί ~90% των ατόμων. Επειδή έρχεται συχνά στη Θεσσαλονίκη υπέθεσα ότι θα παρεβρίσκεται. Αν κατάλαβα καλά θα μιλούσε μέσω Skype. Ούτε αυτό έγινε εφικτό. Άλλοι είπαν τελικά πως βρίσκεται στην Κίνα κι άλλοι στη Βοστώνη. Που είναι ο Μπλέτσας, οεο;

    3) Κρίμα, κρίμα, κρίμα γιατί το event είχε πολύ κόσμο, ελπίζω να μην απογοητεύτηκε και να ξανάρθει.

  2. @klimn Ίσως δεν έμεινες μέχρι το τέλος οπότε και εγώ πρώτος χαρακτήρισα τη συνάντηση epic fail, απολογήθηκα και υποσχέθηκα να διορθωθεί.

    Ο χώρος απογοήτευσε και εμένα. Υπήρχε και μια δέσμευση να χρησιμοποιήσουμε την οθόνη στον τοίχο, καθώς και του wifi όπου η Forthnet μας αποσυνέδεσε 4 φορές σε 30λ.

    Συνενόηση με τον Μπλέτσα δεν μπορούσα να έχω. Τα μηνύματα στο skype δεν περνούσαν γιατί έπεφτε η γραμμή, οπότε μιλούσα για αυτό που ήξερα για το πρόγραμμά του, ότι θα είναι δλδ στη Βοστόνη. Δε μου φταίει σε τίποτα ο άνθρωπος, αλλά δεν είχα τρόπο να γνωρίζω.

    Δεκτή η κριτική όπως και να έχει. Πρώτος εγώ απολογήθηκα.

  3. κ. Κασσελάκη λογικές του “Δεκτή η κριτική όπως και να έχει. Πρώτος εγώ απολογήθηκα.” δεν λέει τίποτα. Ήταν η πρώτη φορά που παραβρέθηκα σε Opencoffee και πιθανότερα η τελευταία, εξ’ αιτίας σας. Η ζημία που κάνατε στις εκδηλώσεις που εσείς οργανώνατε στην Θεσσαλονίκη είναι πολύ μεγαλύτερη της απολογίας σας. Το να μην ξεκαθαρίσετε ότι ο Μπλέτσας δεν θα είναι με σάρκα και οστά στην εκδήλωση, μόνο εκ του πονηρού μπορεί να εκληφθεί. Υποτίθεται ότι περιμένετε να έρθουν και άνθρωποι της αγοράς προκειμένου να συνεργαστούν και να επενδύσουν σε νέους επιχειρηματίες. Πως θα έρθουν αν δεν είστε αξιόπιστος εσείς ο διοργανωτής των εκδηλώσεων;

  4. @Argos πραγματικά απογοητεύομαι περισσότερο από το σχόλιό σου παρά από την αστοχία μου. Έπειτα από 8 διοργανώσεις, από τις οποίες δικές μου ήταν 5 είχαμε και μια μεγάλη αποτυχία.

    Περίμενες λοιπόν έπειτα από 1 χρόνο που δεν έβγαλες κιχ για το τι γίνεται, να σκοντάψουμε για να αφιερώσεις ένα εκτενές blog post και να θάψεις; Αν μη τι άλλο αυτό υποδεικνύει κακεντρέχεια.

    Θα επικοινωνήσω με τη γραμματέα μου για να σου επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου σου.

  5. Μάλλον ορισμένοι ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί πως για να οργανωθούν όλα αυτά (όσο μικρά ή μεγάλα και αν είναι) κάποιοι αφιερώνουν προσωπικό χρόνο. Ας σεβαστούμε τουλάχιστον αυτό… Προτάσεις δεκτές, κριτικές δεκτές αλλά οι διαμαρτυρίες πιστεύω οτι είναι απαράδεκτες. Παντού άλλωστε θα υπάρχουν και οι κλασσικοί Ελληνάρες εκμηδενιστές… Φίλε Κασσελάκη και μόνο η προσπάθεια που κάνετε μετράει… Είμαι σίγουρος οτι προσπαθείτε για το καλύτερο. Να είστε όλοι καλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *