Η παρουσίαση του Νίκου Πασσαλή στο OpenCoffee SLK 9

Ακολουθούν οι διαφάνειες από την παρουσίαση του Νίκου Πασσαλή στο OpenCoffee SLK 9. Ο Νίκος είναι 17χρονος που έλαβε το βραβείο της EIRE (Ευρωπαϊκή ένωση νέων επιστημόνων) για το project του που πραγματεύεται grid networking για το OLPC.


Η παρουσίασή του έκρινα ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντική, κυρίως γιατί υποστηρίζει μια κουλτούρα επιβράβευσης των νέων για πράγματα άλλα από την τυπική τους εξέλιξη.

Η Ελληνική εκπαίδευση δυστυχώς δεν επιβραβεύει την διάκριση σε αντικείμενα άλλα από τα μαθήματα της βαθμίδας στην οποία βρίσκεται ο καθένας. Είναι όμως αυτά ακριβώς που διαφοροποιούν τον καθένα και του επιτρέπουν να διακριθεί.

Η παρουσίαση του Νίκου όπως μπορείτε να δείτε είναι αρκετά τεχνική και όχι marketting αέρας. Συνεπώς νομίζω ότι αξίζει ακόμη μεγαλύτερη επιβράβευση.

1 comment

  1. Μακάρι να μπορούσα να ακούσω τον αγαπητό Νίκο αλλά ήταν αδύνατο (τουλάχιστον εκεί που καθόμουν). Ετοιμάζω με μια ομάδα εθελοντών το mad-lab.org το οποίο θα είναι μια open source distributed πλατφόρμα στην οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αναπτύσσουν δικά τους project σε πραγματικό distributed environment μέσω Ίντερνετ. Φυσικά θα τρέχει linux :) Όποιος ενδιαφέρεται θα χαρώ να δώσω λεπτομέρειες…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *