Παρουσιάζοντας το Openfund

Στο αθηναϊκό event του Ιουνίου, ο υπογράφων είχε την χαρά και την τιμή να παρουσιάσει την έναρξη λειτουργίας του Openfund, μίας προσπάθειας που, με αφετηρία και σημείο αναφοράς τη διαδρομή του ελληνικού Open Coffee μέχρι σήμερα, φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπικό status quo περί υποστήριξης νέων τεχνολογικών επιχειρήσεων.

Ύστερα από ολιγόμηνη καθυστέρηση (ευχαριστίες και κυτίο παραπόνων στον σκηνοθέτη), σήμερα θα ήθελα δημοσιεύσω το video της ομιλίας, μαζί με το αρχείο της σχετικής παρουσίασης, τα οποία και ακολουθούν.

Το timing μοιάζει υπερβολικά καθυστερημένο, ωστόσο ίσως είναι ταυτόχρονα ιδεατό, δεδομένου πως η προθεσμία υποβολής προτάσεων ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, περιθώριο οριακά ικανό για την κινητοποίηση και των τελευταίων ενδιαφερομένων.

Τέλος, θα ήθελα να καταθέσω, σε περισσότερο προσωπικό τόνο, την αίσθηση που άφησε στον γράφοντα η εκτέλεση της παρουσίασης: Πρόκειται για την εκκίνηση της πιο φιλόδοξης μαραθώνιας διαδρομής, με ένα στοίχημα εν τέλει πολύ ευρύτερο από το άθροισμα των συνιστωσών του και την εξής μοναδική επιλογή, την επιτυχία του.

3 comments

  1. Έχοντας το προνόμιο της παρακολούθησης, θα ήθελα να καταγράψω και την αυτοκριτική μου, στο διακριτό κομμάτι της εκτέλεσης της παρουσίασης. Θα σημείωνα κακή γλώσσα του σώματος (οι συνεχείς μετακινήσεις δε συνίστανται), ατυχείς εκφράσεις (όπως τα υπερβολικά ατυχή “αλβανός τουρίστας” και “ξαναεφεύρουμε”), επίσης απαράδεκτα εκτενή χρήση αγγλικών όρων (σε δημόσιο λόγο αυτή φαντάζει πολύ φτωχή τελικά) και υπερβολικά κοφτή ροή λόγου, η οποία και δεν παραπέμπει σε ορθή χρήση της ελληνικής. Σημειώνω λοιπόν τα παραπάνω για την διόρθωσή τους στο άμεσο μέλλον, επίσης ευχαριστώ για την ανεκτικότητα όλων (αν και εκτιμώ πρωτίστως την εποικοδομητική κριτική αντί του χειροκροτήματος :)

  2. :-) Αφού κλείνεις το post λέγοντας διθυραμβικά λόγια για την επιχείρηση που και εσύ συμμετέχεις και την παρουσίαση που ο ίδιος έκανες αλλά και κάνεις και σχόλιο στο post λέγοντας τι λάθη έκανες, είσαι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Καλή δύναμη.

  3. Καταρχήν να πω συγχαρητήρια για την καινούργια προσπάθεια. Χρειάζεται μια νέα και πιο ευέλικτη μορφή χρηματοδότησης επιχειρήσεων. Έχω όμως μια παρατήρηση. Είναι η χρήση της αγγλικής γλώσσας για την συμπλήρωση της αίτησης. Ενώ προβάλετε την δυνατότητα υποστήριξης του επιχειρηματία ώστε αυτός να ασχοληθεί μόνο με την εξέλιξη της ιδέας του, η χρήση της αγγλικής δημιουργεί προβλήματα σε επιχειρηματίες που δεν είναι η μητρική τους γλώσσα. Οι ενδιαφερόμενοι πχ από Ελλάδα πρέπει να δαπανήσουν πολύ ώρα για να συμπληρώσουν την αίτηση, με κίνδυνο μάλιστα την χρήση λάθος λέξεων, ή την βοήθεια κάποιου καλού γνώστη των οικονομικών όρων στην αγγλική γλώσσα. Και τα δυο σημαίνουν δαπάνη σημαντικού χρόνου που είναι ένα μήνυμα που έρχεται σε αντίθεση με την υποστήριξη που υπόσχεστε. Ελπίζω την επόμενη φορά και αφού έχετε τα μέσα και τους ανθρώπους, να επιτρέψετε να στείλουμε την αίτηση στα ελληνικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *