Η Aster Data εξαγοράζεται, αντί $295M – Συγχαρητήρια Τάσσο!

Πρώτα τα νέα, για όποιον δεν τα έχει ακόμη πληροφορηθεί: Η Aster Data, με συνιδρυτή τον Τάσσο Αργυρό, εξαγοράστηκε την περασμένη Πέμπτη από την Teradata, με αποτίμηση 295 εκατομμυρίων δολλαρίων (επίσημες ανακοινώσεις εδώ & εδώ, επίσης ενδεικτική κάλυψη μεταξύ άλλων).

Η ιστοσελίδα της Sequoia Capital, σήμερα
Η ιστοσελίδα της Sequoia Capital, σήμερα

Τα συγχαρητήριά μας (και όχι μόνο από εμάς) είναι αυτονότητα, καθώς ο Τάσσος ολοκληρώνει έτσι μία ιστορία που μοιάζει με textbook για το πώς να τα καταφέρει κανείς, ξεκινώντας από το ΕΜΠ, μετά στο Stanford, drop out από PhD και ίδρυση εταιρείας με συμφοιτητές και τη σύσταση του advisor / καθηγητή, angel επενδυτή μεταξύ άλλων τον Ron Conway, πρώτο institutional επενδυτή τη Sequoia, μεταξύ των πρώτων πελατών το MySpace, συνολικό επενδεδυμένο κεφάλαιο μεγαλύτερο των $53M σε αριθμό γύρων, και 5 χρόνια μετά τη σύσταση εξαγορά από εισηγμένη εταιρεία του κλάδου για το παραπάνω ποσό.

Περισσότερα για την ιστορία της Aster μπορείτε να βρείτε σε παλαιότερα posts, πρόκειται μάλλον για τη μεγαλύτερη επιτυχία στον τεχνολογικό κλάδο Έλληνα που ξεκίνησε από την Ελλάδα μέχρι σήμερα, και σε κάθε περίπτωση όσοι πασχίζουμε για τεχνολογική επιχειρηματικότητα έχουμε πλέον ένα λαμπρό σημείο αναφοράς. Ποιος θα είναι ο επόμενος; :)

1 comment

 1. Μπράβο στον Τάσο, αλλά για να μην τρέφουμε αυταπάτες ο κλειδί είναι το Stanford όχι το Ελληνικό DNA και φυσικά όχι το ΕΜΠ.
  Αλλιώς το ελληνικό DNA βοήθησε περισότερο τον Mike Lazarides της RIM (Blackberry). ;-)
  Και οι δύο είναι ευφυή ανθρώπινα όντα που αξιοποίησαν υποδομές σε ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του και τους πολίτες του.
  Το μύνημα λοιπόν είναι αφήστε το κράτος των Γραικών και αξιοποιήστε τις υποδομές και ευκαιρίες που σας δίνουν κράτη που σέβονται τον εαυτό τους και όσους εργάζονται σε αυτά όπως η ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία,Τουρκία μεταξύ άλλων. Συνιστώ την Γερμανία και τις ΗΠΑ.
  Αφήστε την Γραικία, στους Γραικούς και τους εξαθλιωμένους μετανάστες.
  Διαπρέψτε σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία/αγορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *