Open Coffee Athens Meeting VII, Open Thread

Μέχρι να εμφανιστούν τα πρακτικά και τα όποια videos από την χθεσινή -θεωρώ ενδιαφέρουσα και αρκετά επιτυχημένη- συνάντηση, μπορείτε να υποβάλλεται εδώ τα σχόλιά σας σχετικά με αυτή. Τι σας άρεσε, τι όχι, τι θέλετε να γίνει καλύτερο ή διαφορετικά, τι πιστεύετε πως χρειάζεται ακόμα, προτάσεις, ιδέες, διαπιστώσεις, γενικά, όλες οι απόψεις έχουν σίγουρα ενδιαφέρον και λαμβάνονται υπ’όψιν για οποιοδήποτε επόμενο βήμα. Και, κυρίως, η εποικοδομητική κριτική είναι κατά πολύ χρησιμότερη από οποιουδήποτε είδους ‘επιβράβευση’ ή ‘ευχαριστίες’.
Ξεκινώντας εγώ, να απολογηθώ προκαταβολικά για δύο ζητήματα που δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε εχθές, αναφορικά με την ωριαία καθυστέρηση έναρξης των ομιλιών και την μη επιτυχημένη προβολή της εικόνας μέσω streaming, καταστάσεις που σίγουρα δεν συνδράμουν στην αξιοπιστία του όλου εγχειρήματος και οφείλουμε να μην επαναληφθούν στο μέλλον (αν ενδιαφέρεται κάποιος να αναλάβει τα περί κάλυψης με video/streaming ας στείλει ένα email). Ο λόγος τώρα σε σας.

12 comments

 1. Προσωπικά πιστεύω ότι κύλησε πάρα πολύ καλά. Νομίζω πλέον πώς θα χρειαστεί ίσος ένα λίγο πιο μεγάλος χώρος όπως επίσης μια καλύτερη σύνδεση στο internet που θα λύσει διάφορα προβλήματα – όπως το πρόβλημα στην παρουσίαση του sojourner και το πρόβλημα του streaming που εικάζω ότι θα προέρχεται από αυτό. Ανυπομονώ να δω τα video-αποσπάσματα από τα πρακτικά και εύχομαι την επόμενη φορά να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος σε αυτή την πετυχημένη για εμένα συνάντηση.

 2. Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες όλες τις παρουσιάσεις με σημαντικότερη, από άποψη Start up εμπειρίας ,την παρουσίαση του Ανδρέα Κουρή (MAD) ενώ ο Θωμάς Μυλωνάς ήταν το κερασάκι της βραδιάς. Very inspiring ο άνθρωπος.
  Οι ομιλίες θα πρέπει να περιορίζονται χρονικά στα ουσιαστικά. Δυστυχώς είναι αργά, είμαστε κουρασμένοι και όταν φτάνει η σειρά του τελευταίου ομιλητή κοιτάς από που να φύγεις και είναι κρίμα.
  Επίσης, ξέρω οτι σε πολλούς αρέσει η επιλογή του BIOS αλλά θα διαφωνήσω στην καταλληλοτητά του όσον αφορά τον χρόνο ‘γνωριμίας’ πριν τις παρουσιάσεις. Χτές το βράδυ κάτι οτι ήμασταν πολλοί, κάτι οτι η μουσική έπαιζε δυνατά, κάναμε προσπάθειες να μιλήσουμε και να ακουστούμε. Δεν βοηθάει. Δεν μπορείς να επικοινωνήσεις ουσιαστικά.
  Κατά τα άλλα συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους. Μπράβο τους.

 3. Μια πολύ ωραία εμπειρία για μένα! Δεν ξαναβρήθηκα σε άλλο event του open coffee και θεωρώ ότι στο εξής δεν πρόκειται να χάσω συνάντηση!

  Πείτε μου αν μπορούμε να βοηθήσουμε και με άλλο τρόπο!

  Είναι μια refreshing πρωτοβουλία και ο χώρος ωραίος! Έχει χρώμα πόλης και δεν περιορίζει το ακροατήριο αλλά το απελευθερώνει, χωρίς κανόνες, χωρίς ενδεδειγμένο ‘must’ προφίλ.

  nice job!

  ;)

 4. Αρχικά, θέλω να πω ότι ήταν η πρώτη φορά που ήρθα στο Opencoffee και μπορώ να πω ότι ήταν εξαιρετικά. Οι ομιλίες ήταν πράγματι κάτι πολύ σημαντικό για όλους τους start-up και μας έδωσαν πολλά πράγματα που είχαμε ανάγκη να μάθουμε – επιβεβαιώσουμε. Τέλος, θα συμφωνήσω με τη Vicki Kolovou, για το χώρο γνωριμίας. Ευχαριστούμε, πάρα πολύ καλή δουλειά!

 5. Ελάτε τώρα παιδιά, δεν έχετε κάτι καλύτερο να πείτε? :-P
  Give us more, nails us down! lol

 6. Θέλω να πώ ότι και για μένα, αν και πρώτη φορά, το open coffee ήταν ένα πολύ καλό meeting…με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις! Απλά θα ήθελα να επισημάνω αυτό που επισήμανε και ο Θωμάς Μυλωνάς..το θέμα της χαμηλής συμμετοχής γυναικών. Γι’ αυτό ίσως οι διοργανωτές θα έπρεπε να έχουν υπ’όψην τους να συμπεριλάβουν και κάποια γυναίκα ως ομιλητή στο επόμενο meeting…
  Keep up the good work!

 7. Τι θες να πούμε άλλο Στέφανε ; Αφού προχτές όλα ήταν φανταστικά. Το BIOS εμένα και στην προηγούμενη συνάντηση (με Wadja κτλ) μου φάνηκε ο πλέον κατάλληλος χώρος. Έτσι για να γκρινιάξω λίγο, μόνο με το bar χαλιέμε λίγο που είναι της υπομονής :P.

  Όσο για τους ομιλητές ίσως καλό θα ήταν να είναι λιγότεροι, ειδικά σε βραδιές που είναι παρόντες προσωπικότητες σαν τον κ. Μυλωνά ή τον MAD Κουρή.

  Γενικά πάντως, μόνο συγχαρητήρια θα πρέπει να περιμένετε, εσείς φταίτε ;)

 8. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε συγκέντρωση του open coffee. Έμεινα πραγματικά πολύ ευχαριστημένος από το event και περιμένω ανυπόμονα το επόμενο. Από την προσέλευση του κόσμου εκτιμώ ότι έχει τρομερή δυναμική. Συγκεντρώθηκε τόσος κόσμος χωρίς τη χρήση των “κλασικών”, “παραδοσιακών” τρόπων προβολής. Αυτό κάνει την προσπάθεια ακόμη πιο αξιέπαινη. Ο χώρος που επιλέξατε πιστεύω ότι είναι ό,τι πρέπει, αν και δεν θα ήταν άσχημο να υπάρξουν κι άλλες επιλογές. Όσο για τα “προβλήματα” που εμφανίστηκαν μη χαλιέστε. Έχω βρεθεί σε meetings πολυεθνικών εταιρειών και δε δούλευε το σύμπαν.

 9. αναφορικά με το χώρο, ίσως σας έκανε το Κ44, που άνοιξε πρόσφατα στην Κωνσταντινουπόλεως 44. Είναι αντίστοιχο του bios ως προς τη Βερολινέζικη χύμα ατμόσφαιρά του, στο πιο καινούργιο και user friendly όμως και διαθέτει 2 χώρους, με διάταξη τέτοια που θα μπορούσαν ίσως να προσφέρουν την απαραίτητη ησυχία για την οποία κάποιος παραπονέθηκε. τεσπά, επειδή η περιγραφή μου είναι ίσως πολύ “αρχιτεκτονική” αν δεν σας αρέσει το bios, this is a possible alternative.

 10. Να σας πω εγώ τί θα ήθελα να δώ (αφού δεν σας κάνουν τα “bravo” κ.λ. που θα έδινα με άνεση, ειδικά για το τελευταίο).

  Λοιπόν, συναντάω ένα σωρό κόσμο. Συστηνόμαστε και μετά… τους ξεχνάω -είμαι πολύ κακός σε αυτά. Είναι αδύνατο να θυμηθώ ονόματα κ.λ. Θα μπορούσε κάποιος να αναλάβει να βγάζει φωτογραφίες τις φάτσες μας *μαζί* με το σχετικό καρτελάκι (που θα έπρεπε να μας πιέζετε να έχουμε όλοι) και να τις ανεβάσει μετά στο flickr?

  Ή αν υπάρχει κάποια άλλη καλύτερη ιδέα, που να βοηθάει να συνδέσουμε πρόσωπο-όνομα-email-site-συζήτηση την επόμενη μέρα;

 11. Νομίζω οτι ο Vrypan έχει απόλυτο δίκιο στο θέμα καρτελάκι και απλώς να θυμάσαι και να ξέρεις ποιοι ήταν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *