Open Coffee Athens XI, η ανακοίνωση & οι ομιλητές

Αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, η πόλη σας υποδέχεται με Open Coffee. Ταυτόχρονα με την 7η συνάντηση της Θεσσαλονίκης, 3 μέρες πριν την παρθενική συνάντηση των Ιωαννίνων και λίγες περισσότερες από αυτή της Πάτρας, η 11η συνάντηση του αθηναϊκού Open Coffee λαμβάνει χώρα το απόγευμα της Tρίτης 6 Μαϊου, στο γνωστό Bios της Πειραιώς 84.

Οι σύντομες ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

 • Ο Σωτήρης Σαλλούμ θα παρουσιάσει την εμπειρία και καλές πρακτικές για την εξέλιξη μίας διπλωματικής εργασίας σε απολύτως υγιή διαδικτυακή υπηρεσία. Το ePrice.gr, αν και ατομική προσπάθεια, χωρίς χρηματοδότηση και με καθυστερημένη είσοδο στο χώρο, σήμερα έχει καταφέρει να καταγράφει σε καθημερινή βάση περισσότερα από 380.000 προϊόντα σε 127 ηλεκτρονικά καταστήματα.
 • Η Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, Διευθύντρια Επενδύσεων της ΤΑΝΕΟ Α.Ε. (με διαθέσιμα κεφάλαια ύψους €150Μ) και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του επερχόμενου VC Forum 2008, θα παρουσιάσει πρακτικό οδηγό προς ναυτιλομένους για την υποβολή συνοπτικού business plan στο επερχόμενο -μοναδικό στο είδος του στην ελληνική επικράτεια- event (βιαστείτε, η προθεσμία λήγει στις 12 Μαϊου!)
 • Οι Πάτρικ Μαλόουν, Διευθυντής Τεχνολογίας και Φώτης Δραγανίδης, Υπεύθυνος Ακαδημαϊκού Προγράμματος, από τη Microsoft Ελλάς, θα δώσουν το παρών για να ανοίξουν την κουβέντα σχετικά με το ήδη εγκαινιασμένο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, παρουσιάζοντας τα σχέδια, την πορεία και το όραμα αυτού, αλλά και, πρωτίστως, ζητώντας από όλους εσάς την υπόδειξη τρόπων με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την επιχειρηματικότητα.
 • Επιχειρώντας την περαιτέρω επέκταση της συνάντησης σε πέραν των αμιγώς τεχνολογικών επιχειρηματικών ενδιαφερόντων (η οποία και τίθεται στην κρίση σας), θα έχουμε καλεσμένο τον Αλέξανδρο Κουμάντο, ο οποίος, όντας δημιουργός της Πειραϊκής Μικροζυθοποιοίας (μπύρα βιολογικής καλλιέργειας σε μπουκάλι), θα μας περιγράψει την ιστορία ενός φαρμακοποιού πλήρους απασχόλησης, που κατόρθωσε να κάνει το χόμπυ του εξαγωγικη επιχείρηση.
 • Τέλος, θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τον Παύλο Ευμορφίδη, ιδρυτή της Coco-mat, ο οποίος και θα παρουσιάσει στο κοινό του Open Coffee ένα διαφορετικό success story, αυτό ενός -μεταξύ πολλών άλλων- υπαλλήλου καταστήματος στρωμάτων, ο οποίος σήμερα διατηρεί εταιρεία με 1.500 προϊόντα και τζίρο 50 εκατομμυρίων ευρώ, μονάχα στην κινεζική αγορά.

Πέραν των ομιλητών, οι υπόλοιπες λεπτομέρειες έχουν ως εξής:

 • Ο τόπος: Στο Bios, Πειραιώς 84 downtown, πλησίον μετρό Θησείου και Κεραμεικού (βλέπε και χάρτη). Στο bar για τα προκαταρκτικά ποτά και τις μεθεόρτιες κουβέντες, στο θέατρο για τις ομιλίες. Το μενού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δωρεάν wifi και ζωντανή μετάδοση από το Open Coffee TV


View Larger Map>

 • Ο χρόνος: Την ερχόμενη Τρίτη, 6 Μαϊου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
  • 18.00 – 19.00: Προσέλευση και πρώτες συστάσεις, καφέδες και warm-up drinks, ως την είσοδο στα ενδότερα
  • 19.00 – 20.00: Σύντομες παρουσιάσεις / ομιλίες / performances, με αντικείμενο νέες ιδέες, δραστήριους υποστηρικτές τους και success stories, με άξονα και υπό το πρίσμα των νέων τεχνολογιών και των start-up
  • 20.00 – …: Κυρίως μέρος, γνωριμίες, επαφές, networking, brainstorming, … όλα αυτά εν μέσω ποτών και καφέδων, σε ύφος φιλικό, κλίμα δυναμικό και τρόπο ανεπίσημο
 • Ο τρόπος: Το μόνο που χρειάζεται, είναι να έρθεις. Τίποτα περισσότερο, και τίποτα λιγότερο. Η συμμετοχή στις συναντήσεις του Open Coffee είναι εξ’ ορισμού ελεύθερη, ανοικτή, δωρεάν. Αν θες να επαληθεύσεις την παρουσία σου, αφήνεις ένα σχόλιο εδώ, αν θες να παρουσιάσεις, στέλνεις ένα email στο opencoffee.gr(παπί)gmail.com.
 • Ο λόγος: Σίγουρα, ο καθένας από τον τριψήφιο αριθμό των παρευρισκομένων στις τελευταίες συναντήσεις έχει το λόγο του που δίνει το παρών. Ένας από τους λόγους αυτούς, μάλλον περισσότεροι, να είσαι σίγουρος πως θα δώσουν νόημα και στη δική σου παρουσία. Ως τότε, να ξέρεις πως το πιο cool και ψαγμένο κοινό της πόλης, τα πιο ανοικτά και δραστήρια μυαλά, σε περιμένουν για να τους γνωρίσεις και να σε γνωρίσουν, να ανταλλάξετε ιδέες και εμπειρίες, προτάσεις και επαφές, χωρίς περιττά δήθεν ή απροσπέλαστα. Μεταξύ εσού και άλλων, nerds και marketers, bloggers και δημοσιογράφοι, venture capitalists και developers, νέοι επιχειρηματίες και πεπειραμένοι PRs, θα είμαστε όλοι εκεί, στο ανεπίσημο και διαδραστικό social network που δημιουργήθηκε για να είναι πρωτίστως χειροπιαστό και real world. Τι άλλο χρειάζεται;


Σας περιμένουμε λοιπόν την ερχόμενη Τρίτη στο Bios, διαδώστε το! :)

14 comments

 1. Κάθε επεισόδιο και καλύτερο, και αυτό μας φανατίζει >:-)

 2. Καλημέρα. Θα ήθελα να παρακαλέσω (*αν* είναι εφικτό και μόνο τότε) κάποιο απο τα επόμενα openCoffee meetings να γίνει Σάββατο η Κυριακή. Δυστυχώς είμαι σίγουρος πως όπως εγώ έτσι και άλλοι ενδιαφερόμενοι λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούν να παρευρεθούν τις καθημερινές.

 3. @xpan Χρήστο, είναι ένα trade-off αυτό, κάποιοι μπορούν τις καθημερινές, κάποιοι άλλοι όχι, αλλά είμαι σίγουρος πως αρκετοί θα επιλέξουν να μην έρθουν σε ένα event που γίνεται για παράδειγμα Σάββατο απόγευμα, γιατί πχ θα προτιμήσουν να δουν τους φίλους τους από ένα networking event. Κάποιοι παλαιότερα είχαν ζητήσει να μην τα κάνουμε Τρίτη, καθώς είναι ανοικτά τα μαγαζιά και δεν μπορούν να προσέλθουν, άποψη εξίσου λογική και σεβαστή.

  Ωστόσο, έχουμε χτίσει ίσως αρκετό καιρό τώρα ένα ‘brand’ περί πρώτης Τρίτης του μήνα, το οποίο θεωρώ πως είναι καλύτερα να μην αλλοιώσουμε.

  Από την άλλη, ίσως έχει νόημα να κάνουμε το τελευταίο καλοκαιρινό event, αυτό του Ιουλίου, σε κάποιον παραλιακό χώρο, μάλλον χωρίς την ανάγκη παρουσιάσεων, τη μέρα που θεωρείτε καλύτερη, προτάσεις δεκτές :)

 4. @George. Οκ, απόλυτα σεβαστό. Μήπως όμως θα ήταν καλό κάποια στιγμή να σκεφτείτε την περίπτωση να γίνεται σε κυλιόμενη βάση; Έτσι θα μπορέσουν να έρχονται πολύ περισσότεροι εφόσον ο καθένας θα έρχεται τη μέρα που τον βολεύει. Επίσης χωρίς να θέλω να επέμβω (προφανώς) και εντελώς καλοπροαίρετα την Τρίτη που ειναι ανοιχτα τα μαγαζια εχει κ περισσοτερη κινηση, οπότε καποιον που δεν τον βολεύει η συγκοινωνία δυσκολεύεται πολύ. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.