Open Coffee Athens XVI – Η ανακοίνωση & οι ομιλητές

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου, 16η συνάντηση του αθηναϊκού Open Coffee και πλέον έφτασε η στιγμή του απογαλακτισμού. Ο χώρος του Bios, ένας χώρος στον οποίο μεγαλώσαμε, ωριμάσαμε, εν πολλοίς ταυτιστήκαμε με αυτόν, είναι σαφές πως δεν μας αρκεί πια. Και, λίγο πριν ανακοινώσουμε μακρόχρονη συνεργασία με το πλέον κατάλληλο σημείο στην πόλη, σκοπεύουμε να ανοίξουμε μία μικρή παρένθεση, φιλοξενώντας τη συνάντηση του Νοέμβρη στις περισσότερο ικανές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Caravel.

Ίσως τα 5 αστέρια φαντάζουν διακριτά της αποθήκης ή του σχεδόν underground ύφους που είχαμε αφομοιώσει με τον καιρό, μάλλον ο απογαλακτισμός τυπικά συνοδεύεται με εκτενή πειραματισμό, σε κάθε περίπτωση ωστόσο το απευκταίο της γραβάτας και ότι άλλο χαρακτηριστικό αποδίδετε σε μία διοργάνωση Open Coffee θα μας συνοδεύσει εξ’ ολοκλήρου και σε αυτή τη συνάντηση, εν τέλει θεωρώ πως οι παρόντες δημιουργούν και αφήνουν το στίγμα τους, και όχι ο χώρος αυτός καθεαυτός.

Αρκετά με τα της αλλαγής χώρου, τα υπόλοιπα παραμένουν όπως τα αφήσαμε, ίσως ακόμα περισσότερο καλύτερα. Πρώτα απ’ όλα, το εξαιρετικό και απόλυτα ολοκληρωμένο line-up των ομιλητών, το οποίο μάλλον καθιστά την παρουσία σας αναπόφευκτη:

 • Οι Στράτος Προβατόπουλος, Βίκυ Τσακανίκα, Βασίλης Παπαφώτης και Χρήστος Γεωργίου, φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας, θα παρουσιάσουν τον Φοίνικα, μία ολοκληρωμένη υπηρεσία συλλογής, διαδικτυακής διαχείρισης και προώθησης πληροφοριών σχετικών με ανακυκλώσιμα απορρίματα.
 • Η Νατάσα Αρβανίτη, investment manager του νεοσύστατου fund GIVE, θα μας φανερώσει τα σχέδια και τις προθέσεις αυτού για το άμεσο μέλλον, τα οποία και σίγουρα αφορούν πολλούς από εμάς.
 • O Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας, Country Manager της Google Ελλάς θα περιγράψει τη διαδρομή ενός entrepreneur ως τη Google, με ενδιάμεσες στάσεις όπως αυτές της Yellow Net Road και της Ogilvy.
 •  Ο Παναγιώτης Βρυώνης (μεταξύ πολλών άλλων και ‘ιδρυτικό μας μέλος’) θα συνεισφέρει κάτι που καιρό έλειπε από ένα OC, μία παρουσίαση με τίτλο ‘Τα μυστικά μίας αποτυχημένης start-up‘.
 • Τέλος, ο πολύ αγαπητός Στέλιος Κούλογλου θα παρουσιάσει το νέο -διαδικτυακό- σπίτι της Τηλεόρασης Χωρίς Σύνορα, το οποίο και ανοίγει τις πόρτες του αυτές τις ημέρες.

Όλοι αυτοί και όλοι εμείς, θα βρεθούμε το απόγευμα της Τρίτης 4 Νοεμβρίου στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του ξενοδοχείου Divani Caravel (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, δίπλα από τον σταθμό Ευαγγελισμό του μετρό, δείτε και χάρτη).


View Larger Map 

Το ακριβές πρόγραμμα παραμένει όπως το γνωρίζετε: 

 • 18.00 – 19.00 η προσέλευσή σας, μαζί με τους πρώτους καφέδες και τις σχετικές συστάσεις
 • 19.00 (ακριβώς) – 20.30 οι σύντομες ομιλίες, μαζί με τις ερωτήσεις σας
 • αμέσως μετά, μέχρι αργά, το ‘κυρίως μέρος’ με τις καθιερωμένες εκτενείς γνωριμίες, επαφές και το σχετικό networking και brainstorming, όλα αυτά εν μέσω ποτών, στο γνωστό φιλικό και καθιερωμένα ανεπίσημο κλίμα

Επίσης, ο τρόπος προσέλευσης παραμένει όσο πολύπλοκος πάντα ήταν: Απλά έρχεστε (η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή για όλους). Φροντίστε ωστόσο να έχετε αρκετές business cards μαζί σας, πρόκειται να σας χρειαστούν, ενώ, αν θέλετε να επαληθεύσετε την παρουσία σας, αφήνετε ένα σχόλιο εδώ (ή και στο σχετικό facebook event) και σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρουσιάσετε σε επόμενη συνάντηση, στέλνετε ένα email στο opencoffee.gr(παπί)gmail.com.

Τέλος, αν αυτή είναι η πρώτη σας φορά και αναζητάτε περισσότερα κίνητρα για την εμφανισή σας, οφείλουμε να αναφέρουμε πως, οι ιδιότητες των ομιλητών είναι αυτή τη φορά περισσότερο ενδεικτικές από ποτέ για τα πρόσωπα που συστηματικά δίνουν το παρών σε μία συνάντηση Open Coffee. Το πιο cool και ψαγμένο κοινό της πόλης, τα πιο ανοικτά και δραστήρια μυαλά, περιμένουν να σας γνωρίσουν και να τους γνωρίσετε, να ανταλλάξετε ιδέες και εμπειρίες, προτάσεις και επαφές, χωρίς απροσπέλαστα δήθεν. Μεταξύ εσάς και άλλων, nerds και marketers, bloggers και δημοσιογράφοι, venture capitalists και developers, νέοι επιχειρηματίες και πεπειραμένοι PRs, θα είμαστε όλοι εκεί, στο ανεπίσημο και διαδραστικό social network που δημιουργήθηκε και παραμένει ως πρώτα απ’όλα χειροπιαστό και real world. Σας περιμένουμε.

8 comments

 1. Πολύ καλό line-up!

  Περιμένω με ενδιαφέρον να δω πως θα λειτουργήσει το underground (για τα Ελληνικά δεδομένα) opencoffee σε ένα πιο formal περιβάλλον.

  Αυτή η συνάντηση σίγουρα θα είναι ορόσημο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *