Open Coffee Athens XVII – Η ανακοίνωση & οι ομιλητές

Κλείνουμε το 2008 με μία συνάντηση αντίστοιχη της κινητικότητας που έχει δημιουργηθεί -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- στην ελληνική σκηνή του τεχνολογικού επιχειρείν. Το event θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου στο Divani Caravel και πάλι, αυτή τη φορά ωστόσο προετοιμαστείτε για τον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου και μία ζεστή αίθουσα με μοναδική θέα στην Ακρόπολη και τη θάλασσα, ένας ακόμη λόγος για να βρεθείτε εκεί.

Οι ομιλίες θα είναι περισσότερες από ποτέ. Κεφαλαιοποιώντας την μοναδική εμπειρία του Athens Startup Weekend, δίνουμε την ευκαιρία σε 3 από τις προσπάθειες που ξεχώρισαν να παρουσιάσουν τους καρπούς της ωφέλιμης εργασίας ενός σαββατοκύριακου, εντός 3 λεπτών:

 • Ο Νίκος Γεωργάκης θα παρουσιάσει το BlogNudge, δουλειά των Jim Myhrberg, Νίκου Γεωργάκη, Πάτρικ Μαλόουν, Αλέξανδρου Παγίδα και Σταύρου Μεσσίνη
 • Ο Γιώργος Κασσελάκης θα παρουσιάσει το HowSocial.ru, δουλειά του ιδίου και των Βίκυ Κολοβού, Δημήτρη Αθανασιάδη, Αλέξανδρου Γεωργιάδη, Γιώργου Τζιραλή και Ευθύμιου Μπόθου
 • Ο Στέφανος Βασδέκης θα παρουσιάσει το mobcommerce, δουλειά των Δημήτρη Θεοδωράκη, Γιάννη Νούση και Στέφανου Βασδέκη

Η παρουσίαση των νικητών του event εκκρεμεί για επόμενη συνάντηση, τα όποια συμπεράσματα μεταξύ εφικτού και ανέφικτου δημιουργίας μίας ικανής start-up από τον καθένα μας, προεκτείνοντας τις συνθήκες των 2,5 ημερών στον άξονα του χρόνου, είναι δικά σας. Οι υπόλοιπες ομιλίες έχουν ως εξής:

 • Ο Νεκτάριος Συλλιγαρδάκης θα ανακοινώσει το GreekStartups, μία συμμετοχική προσπάθεια καταλογογράφησης των ελληνικών προσπαθειών μέχρι σήμερα.
 • Ο Γιώργος Συμεωνίδης, General Manager της νεοσύστατης Linkwise θα παρουσιάσει το Linkwise Affiliate Network, το πρώτο affiliate marketing network στην Ελλάδα και τους νέους τρόπους monetization που αυτό προσφέρει.
 • Ο Δημήτρης Μαγκούτας, director του Invest in Greece θα λανσάρει την startup του ιδίου και της Εύας Γκουτζαμάνη, Reputation Lab, η οποία και εξετάζει μετρικά corporate reputation για μεγάλους οργανισμούς, αντικείμενο ιδιαίτερο θερμό στην καθημερινή πρακτική του management.
 • Τέλος οι Μιχάλης Ναυπλιώτης και Δημήτρης Μπάνης θα μας μιλήσουν για το success story και τα μυστικά πίσω από το zoo.gr, ίσως το social network με το μεγαλύτερο engagement factor από οτιδήποτε άλλο εκεί έξω.

Όλοι αυτοί και όλοι εμείς, θα βρεθούμε το απόγευμα της Τρίτης 2 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, δίπλα από τον σταθμό Ευαγγελισμό του μετρό, δείτε και χάρτη). Για τις ομιλίες θα βρεθούμε στον τελευταίο όροφο, για τους καφέδες και τα ποτά στην αίθουσα και στην βεράντα του τελευταίου ορόφου ή στο εκλεκτό bar του ισογείου.


View Larger Map

Το ακριβές πρόγραμμα παραμένει ως συνήθως:

 • 18.00 – 19.00 η προσέλευσή σας, μαζί με τους πρώτους καφέδες και τις σχετικές συστάσεις
 • 19.00 (ακριβώς) – 20.30 οι σύντομες ομιλίες, μαζί με τις ερωτήσεις σας
 • αμέσως μετά, μέχρι αργά, το ‘κυρίως μέρος’ με τις καθιερωμένες γνωριμίες, εκτενείς επαφές και το σχετικό networking, όλα αυτά εν μέσω ποτών, στο γνωστό φιλικό και καθιερωμένα ανεπίσημο κλίμα

Ο τρόπος προσέλευσης είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος, όπως πάντα: Απλά έρχεστε (η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή για όλους). Αν θέλετε να επαληθεύσετε την παρουσία σας, αφήνετε ένα σχόλιο εδώ (ή και στο σχετικό facebook event), ενώ σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρουσιάσετε σε επόμενη συνάντηση, στέλνετε ένα email στο opencoffee.gr(παπί)gmail.com.

Το πιο cool και ψαγμένο κοινό της πόλης, τα πιο ανοικτά και δραστήρια μυαλά, περιμένουν να σας γνωρίσουν και να τους γνωρίσετε, να ανταλλάξετε ιδέες και εμπειρίες, προτάσεις και επαφές, χωρίς απροσπέλαστες γραβάτες ή δήθεν. Μεταξύ εσάς και άλλων, nerds και marketers, bloggers και δημοσιογράφοι, venture capitalists και developers, νέοι επιχειρηματίες και πεπειραμένοι PRs, θα είμαστε όλοι εκεί, στο ανεπίσημο και διαδραστικό social network που δημιουργήθηκε και παραμένει πρώτα απ’όλα χειροπιαστό και real world. Σας περιμένουμε.

15 comments

 1. Και εγώ θα είμαι εκεί… Θέλω να βρώ οπωσδήποτε developers που θα με βοηθήσουν να τελειοποιήσω την ιδέα που είχα με μια φίλη μου στο Athens Starup Weekend. Πρόκειται για ένα Facebook App. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει email ή μιλάμε από κοντά στο Open Coffee.
  Thanks

 2. Νομίζω παραξεγησατε την εννοιας της startup. Σας καλώ να κοιτάξετε λίγο τι σημαίνει γιατί ειναι ντροπή οτι web site φτιαχνει ο καθένας να το ονομαζεται startup.

  Ελεος δηλαδή. Μας βλέπει και ξένος κόσμος.

 3. Ανώνυμε, έχεις δίκιο σε αυτό, έχει καταντήσει εν πολλοίς καραμέλα ο όρος και έχει απωλέσει και τη γλύκα του. Αν και χρησιμοποιώ το περισσότερο ευρύ ‘προσπάθειες’, προσωπικά δεν έχω καταλήξει σε καλύτερα περιγραφικό όρο, προτάσεις δεκτές. (Επίσης, και το διεθνές brand του ΣΚ τον ίδιο όρο χρησιμοποιεί, και η πληρότητα των προσπαθειών στα πλαίσια αυτού είναι λίγο πολύ κοινή εντός ή εκτός συνόρων)

 4. Είναι συγκεκριμένο τι θεωρείται start-up και με τι είναι διασυνδεμένο.

  Αν κάνουν καποιοι λάθος δεν σημαίνει οτι πρέπει να το επαναλαμβάνουμε.

  “Projects” ή κάποια άλλα “business”, είναι οι όροι που αρμόζει για καποιες “προσπάθειες” που είδα εδω να ονομάζονται startups.

  Παρ’ολα αυτά αρκεί που υπάρχει όρεξη για σκληρή δουλειά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *