Open Coffee Athens XVIII – Open Thread

Μαζί με τις θερμές ευχαριστίες μας για την παρουσία όλων και στην δέκατη όγδοη αθηναϊκή συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, παρακαλώ αφήστε τα σχόλιά σας (ανεξαρτήτου απόχρωσης) σχετικά με αυτήν εδώ.

Μεταξύ άλλων παραλείψεων και η λίστα των συμμετεχόντων, ωστόσο οι παρόντες στο event μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία σας εδώ, ώστε να προκύψει και αντίστοιχο με την προηγούμενη συνάντηση post των συμμετεχόντων.

12 comments

 1. Νομίζω ότι το Open Coffee χρειάζεται έναν μεγαλύτερο χώρο. Προσωπικά συγκρίνοντας Τεχνόπολις και Bios θα προτιμούσα χίλιες φορές το Bios.

  Έφυγα μετά την πρώτη παρουσίαση, γιατί όλοι ήμασταν πολύ στριμωγμένοι, συν ότι μία κολώνα “έκρυβε” τη μισή οθόνη.

  Απ΄ότι έμαθα οι επόμενες παρουσιάσεις που έχασα ήταν αρκετά καλές, οπότε περιμένω να τις δω σε βίντεο, όταν ανέβουν στο opencoffee.gr.

 2. Γιάννη, σε κατανοώ απολύτως & απολογούμαι προσωπικά, η αίθουσα αποδείχθηκε ανεπαρκής της προσέλευσης. Θα επιχειρήσουμε αλλαγή από την επόμενη συνάντηση.

 3. Όχι ρε συ, δεν τίθεται θέμα “απολογίας” κατ΄εμέ, ίσα ίσα σου αξίζουν πολλά μπράβο για ό,τι έχεις κάνει μέχρι τώρα για το Open Coffee. Απλά περίμενα ότι θα ήταν πολύ καλύτερα σήμερα, αλλά δυστυχώς δεν ήταν.

 4. Ευχαριστούμε πολύ και πάλι :-) Πάντως, όπως και να έχει, φοβάμαι ότι οι χώροι ποτέ δε θα μας χωράνε γιατί πολλαπλασιαζόμαστε με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Βασικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα (κατ’εμέ) ήταν το ότι το μικρόφωνο είχε echo και μας ήταν δύσκολο να ακούσουμε τους ομιλητές.

 5. @John Η Τεχνόπολις είναι γενικά περιζήτητη, με μικρή εν γένει διαθεσιμότητα, θα κάνουμε ότι μπορούμε για ότι καλύτερο και έναν περισσότερο κατάλληλο χώρο, ευχαριστώ για την κατανόηση όλων.

  @MaryLou Αυτό διορθώνεται εύκολα :)

 6. Για εμένα ήταν το πρώτο. Μου άρεσαν οι ομιλίες, μου άρεσε η ατμόσφαιρα (μέσα στην αίθουσα, γιατί έξω έριχνε καρέκλες :-) )…

  Η ομίλία του κ.Δοξιάδη με προβλημάτισε. Ναι προφανώς αν έχω ένα site με 100.000 χρήστες ή με έναν πελάτη κάποια μεγάλη πολυεθνική θα μπορέσω να βρω χρηματοδότηση. Από την άλλη ποια ελληνικά sites αυτή τη στιγμή πληρούν αυτές τις προυποθέσεις;

  Ωραία προσπάθεια, keep up the good work.

 7. Συγχαρητήρια για το event και την άψογη οργάνωση. Έχω να κάνω 2 παρατηρήσεις.

  1. Θα ήταν καλό να υπήρχαν λίγο μεγαλύτερα session, αλλά IMHO θεωρώ επιτακτικό να υπάρχουν οπωσδήποτε μεγαλύτερα Q&A.
  2. Θα ήθελα μια φορά να φιλοξενηθεί ένας venture capitalist που να πάρει 2 επιτυχημένα startups σαν showcases και να τα αναλύσει από την αρχή μέχρι το τέλος και να μην επιδιδόμαστε σε ομιλίες του τύπου “τα 10 μυστικά της αποτυχίας σας”. Αυτοσκοπός για μένα της όλης προσπάθειας θα έπρεπε να είναι καθαρά το inspiration και μετά η πληροφόρηση.

 8. Παιδιά συγχαρητήρια για τη χτεσινή βραδιά. Ήμουν από εκείνους που βρέθηκαν στην Τεχνόπολη κατά τύχη και στο τέλος της βραδιάς έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

  Ωραίες παρουσιάσεις & δημιουργικές ιδέες από ένα ανήσυχο, υποψιασμένο και πολύ φιλικό κοινό. Special credits αξίζουν στην ομάδα του Darkfall (“καλή σας επιτυχία”) και στον κύριο Δοξιάδη για την εξαιρετική του τοποθέτηση.

  Μετά το χτεσινό, με πιάνω να απορώ που δεν έτυχε να μάθω νωρίτερα γι’ αυτές τις βραδιές. Πάντως, τώρα ξέρω με σιγουριά τι θα κάνω τις πρώτες Τρίτες κάθε μήνα! ;-)

  Πολύ ωραία πρωτοβουλία, καλή συνέχεια.

 9. @doxaras

  1) Κύριος σκοπός παραμένει το networking, γι αυτό και προσπαθούμε να συρρικνώνουμε την έκταση των ομιλιών ώστε να μεταφερθούμε το συντομότερο στο bar :)
  Έχει νόημα το περί επέκτασης Q & A, το σημειώνω.

  2) Καταγράφηκε επίσης.

  Τέλος, πολλά ευχαριστώ για το υπερβολικά εκτενές post με τις εντυπώσεις σου από τη συνάντηση (θα το βρείτε εδώ)

 10. Μιας και μιλάμε για προτάσεις, αυτό που θα είχε επίσης ενδιαφέρον είναι μια ομιλία για εναλλακτικούς τρόπους fund raising, πέρα από το FFF και τα ανύπαρκτα VC’s, που είναι πιο φιλικά στην νέα τεχνολογία και οι ιδέες, αν είναι καλές, προχωράνε.
  Αναφέρομαι στα Ευρωπαϊκά calls του ICT.

 11. Ρίχνω μια ιδέα με αφορμή το post του Γιάννη, που θα ήθελε περισσότερη συζήτηση για το πως έγινε το buy out.

  Αν οποιοσδήποτε έχει comments, προτάσεις ή θα ήθελε να συζητήσουμε κάτι που θα βοθήσει όλους μας να γίνουμε καλύτεροι στη δημιουργία start ups, ας κάνει post εδώ.

  Δεν μπορώ να δεσμευτώ για την ταχύτητα της συμμετοχής μου στο thread, αλλά μπορώ να δεσμευτώ στη συμμετοχή μου.

  Γιώργο, thanks για τη δυνατότητα να έχω την εμπειρία να κάνω ακόμα περισσότερο mingle με το κοινό του OC.

  Super experience…

 12. Θα ανέβουν και οι άλλες ομιλίες σε video ; Μου άρεσε η ομιλία του κου Ρήγα, ελπίζω να ανέβει σύντομα.
  Η αίθουσα μπορεί να έπεσε μικρή αλλά η ατμόσφαιρα τόσο του ευρύτερου χώρου όσο και του καφέ ήταν πολύ ζεστή (ήμουν και στο Κάραβελ, αλλά καμία σχέση..)
  Περιμένουμε το επόμενο .. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *