Open Coffee Athens XIX – Η ανακοίνωση & οι ομιλητές

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα. Το ραντεβού ανανεώνεται για 19η αθηναϊκή φορά, και τα πιο ανοικτά και δραστήρια μυαλά της πόλης (ναι, εσύ!) θα δώσουν το παρών στην Τεχνόπολις (αίθουσα Δ6, σωστά, αυτή που βλέπετε παρακάτω) για καφέδες, ποτά, άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες και ατελείωτο τεχνολογικό και επιχειρηματικό networking.

Οι ομιλίες είναι οι εξής:

 • Ο εκ Χίου ορμώμενος Κωστής Μαμάσσης, ιδρυτής του Megaventory, θα παρουσιάσει την άρτι αφιχθείσα και ιδιαιτέρως ελαφριά διαδικτυακή εφαρμογή που καινοτομικά υλοποιεί αξιόπιστη διαχείριση αποθεμάτων (απαραίτητο εργαλείο για επιχειρήσεις με αποθήκες, logistics & πωλήσεις) μέσα από τον browser σας, χωρίς την ανάγκη ενός ογκώδους σε προδιαγραφές και κόστος ERP συστήματος.
 • Οι Παναγιώτης Κονδύλης (Sales Manager) & Αλέξης Φαράκο (owner) θα παρουσιάσουν το emarket.gr (πρώην fleamarket.gr), το πρώτο και πιο δημοφιλές site δημοπρασιών στην Ελλάδα. Με 8 χρόνια ζωής και 130 χιλιάδες χρήστες, η ιστορία της ανάπτυξης και επέκτασης, οι εμπειρίες από την προσπάθεια κεφαλαιοποίησης αυτών και τα όποια περαιτέρω συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν προς νέους ναυτιλομένους πρόκεται να είναι τουλάχιστον ενδιαφέροντα.
 • Ο κ. Ιωάννης Μεθόδιος, τέως CEO της Accenture Ελλάς και κατά πολλούς ‘ο πρώτος Έλληνας consultant’, θα δώσει σύντομη ομιλία υπό την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος. Το ΚΕΜΕΛ συνίσταται από παλαίμαχα διευθυντικά στελέχη μεγάλων εταιρειών (τουλάχιστον 15ετή πείρα σε επίπεδο Chief) και ο κ. Μεθόδιος θα καταθέσει, πέρα από την προσωπική του διαδρομή, εύρος προτάσεων για την εξόρυξη τεχνογνωσίας της εκτενούς δεξαμενής ικανοτήτων του ΚΕΜΕΛ από κάθε ενδιαφερόμενο.
 • Οι Άρης Πανταζόπουλος (Marketing Manager – Greece, Balkans & Adriatic) & Μαρία Βαίδου (Software & Services Marketing Manager – SEE Region) θα πραγματοποιήσουν την επίσημη διάθεση του προγράμματος Sun Start-up Essentials της Sun Microsystems για την Ελλάδα στο πλέον κατάλληλο χώρο και κοινό, αυτό του Open Coffee. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν λογισμικό και εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών, πολύ μεγάλες εκπτώσεις σε εξοπλισμό καθώς και δωρεάν τεχνική υποστήριξη από μηχανικούς της Sun, η οποία και τελεί επίσημος χορηγός της συνάντησης του Φεβρουαρίου.
 • Τέλος, οι Κώστας Ελευθερίου, Βασίλης Σαμόλης και Βασίλης Ράππος (24, 22 & 22 ετών αντίστοιχα) θα παρουσιάσουν την iSteam, την απλά ευφυή και ‘amazingly cool’ (κατά Gizmodo) εφαρμογή για το iPhone, η οποία κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα και έγινε #1 σε περισσότερες από 40 χώρες, συγκεντρώνοντας πάνω από 1,5 εκατομμύριο downloads εντός 15 ημερών και απίστευτη δημοσιότητα. Ναι, μπορείτε να περηφανεύεστε πως η εφαρμογή που έθεσε καλλιτεχνικά δεδομένα στη διάδραση χρήστη-iPhone είναι ελληνική, περισσότερα το απόγευμα της Τρίτης.


View Larger Map

Η Τεχνόπολις βρίσκεται επί της λεωφόρου Πειραιώς 100 & Ιερά Οδός, δίπλα από το σταθμό μετρό Κεραμεικού (δες και χάρτη, επίσης διαθέσιμο carpooling και αναλυτική εύρεση διαδρομής από την τοποθεσία σας ως την Τεχνόπολις). Το πρόγραμμα έχει κατά τα γνωστά ως εξής:

 • 18.00 – 19.00 η προσέλευσή σας, μαζί με τους πρώτους καφέδες και τις σχετικές συστάσεις
 • 19.00 (ακριβώς) – 20.30 οι σύντομες ομιλίες, μαζί με τις ερωτήσεις σας
 • αμέσως μετά, μέχρι αργά, το ‘κυρίως μέρος’ με τις καθιερωμένες γνωριμίες, εκτενείς επαφές και το σχετικό networking, όλα αυτά εν μέσω ποτών, στο γνωστό φιλικό και καθιερωμένα ανεπίσημο κλίμα

Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι! Αν θέλετε να επαληθεύσετε την παρουσία σας, αφήνετε ένα σχόλιο εδώ (ή και στο σχετικό facebook event), ενώ σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρουσιάσετε σε επόμενη συνάντηση, στέλνετε ένα email στο opencoffee.gr(παπί)gmail.com.

Αν οι ομιλίες δίνουν κάποιο στίγμα, οι πιο παλιοί γνωρίζετε και οι νεότεροι να είστε βέβαιοι πως οι εκατοντάδες παρουσίες στις συναντήσεις του Open Coffee είναι αυτές που εν τέλει κάνουν τη διαφορά, τα πιο cool και ψαγμένα άτομα περιμένουν να σας γνωρίσουν και να τους γνωρίσετε, να ανταλλάξετε ιδέες και εμπειρίες, προτάσεις και επαφές, χωρίς γραβάτα, απροσπέλαστα ή δήθεν. Μεταξύ εσάς και άλλων, nerds και marketers, bloggers και δημοσιογράφοι, venture capitalists και developers, νέοι επιχειρηματίες και πεπειραμένοι PRs, θα είμαστε όλοι εκεί, στο ανεπίσημο και διαδραστικό social network που δημιουργήθηκε και παραμένει πρώτα απ’όλα χειροπιαστό και real world. Σας περιμένουμε!

12 comments

 1. Δυστυχώς σε αυτό το OC δε θα μπορέσω να έρθω γμτ. Θα περιμένω τα σχόλια όσων πάνε και τα βίντεο με τις ομιλίες, παρουσιάσεις κλπ.

 2. @επισκέπτης *major bug*, μόλις διορθώθηκε, σε ευχαριστώ για την άμεση επισήμανση και οι απολογίες μου σε αμφότερους.

 3. Θα είμαι εκεί, για πρώτη φορά (και σχεδόν σίγουρα όχι τελευταία).

  Φιλικά,

  Κώστας Κωστίδης PhD

 4. – θα είμαστε εκεί……… πρώτα ο Θεός … :-)
  Ενδιαφέρομαι για εφαρμογές σε θέματα
  “Ενέργειας & περιβάλλοντος”

 5. ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ,ΑΝΑΜΕΝΩ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.

 6. Παιδιά, γεια σας. Είμαι μία δικηγορίνα, αρκετές φορές νομική σύμβουλος σε εταιρίες (κυρίως start ups) φίλων με αντικείμενο από το διαδίκτυο και γοητεύομαι τρομερά από την προσπάθειά σας γι’αυτό και προσπαθώ να έρχομαι όταν μπορώ. Μαθαίνω τρομέρα από όσα λέτε και παίρνω input για τους πελάτες μου (γιατί δεν μπορείς να συμβουλέψεις ή να φτιάξεις συμβάσεις αν δεν καταλαβαίνεις την πρακτική).
  Επειδή εδώ και κάποιο καιρό ασχολούμαι και με την πολιτική (γνωρίζω αρκετούς πολιτικούς πλέον..) και με απασχολεί να προωθήσω αλλαγές σε θέματα γραφειοκρατίας (στην ουσία θέλω να γίνω κάτι σαν lobby-ιστας), γράψτε μου αν θέλετε στο mail μου εμπόδια που έχετε βρει με νομικά σας θέματα ή με συναλλαγές σας με διοικητικές αρχές στην όλη προσπάθειά σας.
  Έχω ήδη συγκεντρώσει τα δικά μου στοιχεία αλλά η έρευνα συνεχίζεται.. (σύντομα θα έχω δικό μου blog που θα ανεβάσω τα στοιχεία μου και θα σας ενημερώσω..)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *