Open Coffee Thessaloniki XXIII

To Open Coffee Θεσσαλονίκης μετακομίζει. Η εικοστή τρίτη συνάντηση του θεσμού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μαρτίου στο φουγιέ του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου. Τα υπόλοιπα συστατικά γνωστά: Γνωριμίες συνοδεία καφέ, επαφές χωρίς γραβάτα, ιδέες περί επιχειρείν και οτιδήποτε εξαίρετο μπορεί να συμβεί όταν δραστήριοι άνθρωποι με συμβατά ενδιαφέροντα βρίσκονται μαζί.

dimarxeio-1-8001

Παρουσιάσεις

  • Ο Δημήτρης Τζούρης, λάτρης των νέων τεχνολογιών, και ο Κώστας Βοζίκης, λάτρης της μουσικής, παρουσιάζουν ένα νέο μουσικό project, που αξιοποιεί μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα πρακτική ελεύθερης δημιουργίας, διάθεσης και πραγματικής υποστήριξης της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής δημιουργίας, η οποία στηρίζεται στη δυναμική των κοινωνικών δικτύων και του crowd funding.
  • Οι Νικόλαος Κουμαρτζής και Βαλάντης Ναγκολούδης, συνιδρυτές του iWrite, εξηγούν πως εφαρμόζοντας επιτυχημένα μοντέλα αυτοέκδοσης, παρέχουν τη δυνατότητα σε δημιουργικούς ανθρώπους να κυνηγήσουν το συγγραφικό τους όνειρο, παρέχοντας τεχνολογική πρωτοπορία, ευρωπαϊκές προδιαγραφές και εκδοτική δημιουργικότητα.
  • Ο Γιώργος Περιβολάρης, δικηγόρος με εξειδίκευση σε θέματα προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας θα εξηγήσει πως προστατεύεται η καινοτομία βάσει του δικαίου βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας, εμβαθύνοντας στα δύο βασικά «προϊόντα» καινοτομίας που παράγει η Θεσσαλονίκη, τα γραφιστικά και αρχιτεκτονικά σχέδια και το λογισμικό – προγράμματα Η/Υ.
  • Ο Βασίλης Νικολόπουλος, CEO & founder της Ελληνικής start-up Intelen, θα παρουσιάσει τις καινοτόμες υπηρεσίες Ενεργειακής Πληροφορικής, Web 2.0 smart grids και Ενεργειακών Κοινωνικών δικτύων και θα αναλύσει την στρατηγική της εταιρίας του για την επέκταση της σε Ελλάδα και Silicon Valley.

StartUp Or ShutUp
Όπως πάντα, το μικρόφωνο ανοίγει για φίλους του Open Coffee που κάνουν πράξη ιδέες τους. Μεταξύ άλλων, θα γίνουν πολύ σύντομες παρουσιάσεις σχετικά με το χώρο δικτύωσης και συνεργασίας Thermi Link που επιχειρεί να δράσει ως καταλύτης στην τεχνολογική κοινότητα της πόλης και όχι μόνο, το TEDxThessaloniki που έρχεται στις 2 Απριλίου να διαδώσει ιδέες που το αξίζουν, το καθώς και το ΟpenED, μία ανοικτή εκπαιδευτική πλατοφόρμα για θέματα επιχειρηματικότητας.

Διαδικαστικά

  • Μαζευόμαστε στο cafe του φουαγιέ του δημαρχείου στις 19.00, για καφέ στο γνωστό φιλικό και καθιερωμένα ανεπίσημο κλίμα για νέες γνωριμίες κι ανταλλαγή απόψεων γύρω από κοινά θέματα ενδιαφέροντος νέων και δραστήριων ατόμων.
  • Οι παρουσιάσεις, συνοδευόμενες από σύντομο Q&A θα πραγματοποιηθούν στις 20:00 στο φουγιέ του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου (δείτε και χάρτη).
  • Εξ’ ορισμού, η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο. Επιβαρύνεστε μόνο με ό,τι καταναλώσετε. Αν θέλετε να επαληθεύσετε την παρουσία σας, αφήνετε ένα σχόλιο εδώ (ή και στο σχετικό facebook event).

11 comments

  1. kalispera sas thelo poli na simmetexo stis sinantiseis sas. boreite na me enimerosete kathe pote sinantieste. efxaristo poli

  2. Τους περισσότερους μήνες συναντιόμαστε την τρίτη Τρίτη. Για να είσαι ενήμερη, έβαλα το email σου στο googlegroup μας. Θα σου έρθει ένα email που ζητάει να επιβεβαιώσεις πως θέλεις να γίνεις μέλος

  3. kalispera,to video apo to telefteo coffee thessalonikis tha anevei gia osous den boresan na parevrethoun??? boro na to parakolouthiso kai online ap to live ?? thanks, kali sinexeia!!

  4. Καλή σας μέρα. Θα ήθελα και εγώ να ενημερώνομαι για τις μηνιαίες συναντήσεις σας εδώ στη Θεσσαλονίκη.
    Ευχαριστώ Ράνια Βογιατζή

  5. @Panos δεν υπήρχε wifi αυτήν τη φορά και δεν κάναμε streaming. Ένας από τους ομιλητές είχε κάμερα και είπε πως θα μας τα δώσει σύντομα να τα ανεβάσουμε.
    @Rania πρόσθεσα το email σου

  6. @eui πρόσθεσα τo email σου στο google group
    Προς μελλοντικούς ενδιαφερόμενους: για να μαθαίνετε σχετικά με μελλοντικές συναντήσεις του OC Θεσσαλονίκης ή Αθήνας δεν έχετε παρά να προσθέσετε το email σας στο αντίστοιχο googlegroup (δίπλα από αυτό το σχόλιο)

  7. Θα ήθελα και εγώ να ενημερώνομαι για τις μηνιαίες συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *