Open Coffee Athens XLI – Η ανακοίνωση & οι ομιλητές

Επεισόδιο 41, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς στις 18.00 το απόγευμα. Η συνταγή γνωστή, τα συστατικά μάλλον περισσότερο ώριμα από ποτέ και όσοι έχουν κοινούς άξονες αναφοράς την τεχνολογία, το επιχειρείν, επίσης δε την τάση να εστιάζουν στο φως μέσα από το τούνελ, θα βρεθούν μαζί σε ένα back-to-school reunion για να ανταλλάξουν καλοκαιρινές εμπειρίες και χειμερινές επαφές με μοναδικό απαιτούμενο τη συνοδεία καφέ. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες.

φωτο απο flickr και χρηστη jack dorsey
φωτο απο flickr και χρηστη jack dorsey

Ομιλητές
– Ο Δημήτρης Τσαπακίδης, ταξιδεύων information security specialist της Verdasys, θα παρουσιάσει τη δική του θέση στο δίλημμα “μένω ή φεύγω”, συνοψίζοντας καλές πρακτικές για τη δημιουργία μίας κατανεμημένης γεωγραφικά επιχείρησης και την εμπειρία του ταξιδεύοντας εργαζόμενος σε 23 χώρες, με βάση την Ελλάδα.

– O Στάθης Κουτσογεώργος, συνιδρυτής, θα παρουσιάσει το φιλόδοξο και άρτι αφιχθέν Radiojar, ένα social web radio που δίνει τη δυνατότητα μίξης και ζωντανής εκπομπής κατευθείαν από τον browser, ανοίγοντας νέες προοπτικές για το διαδικτυακό ραδιόφωνο αλλά και συνεργατικούς DJ.

– Οι Δημήτρης Γιαννίτσαρος και Χάρης Ερμόπουλος, συνιδρυτές της
Sidebar, θα παρουσιάσουν την φιλοσοφία και την πορεία της εταιρείας από την ίδρυση ως τα 10 εκατομμύρια pageviews, επίσης τα επόμενά της βήματα καθώς και αριθμό νέων διαδικτυακών ή και παιχνιδιάρικων προϊόντων.

– (update) Ο Κώστας Ελευθερίου επανέρχεται στη σκηνή του Open Coffee για να παρουσιάσει εκ των έσω την ιστορία της BlindType και της εξαγοράς της από την Google, καθώς επίσης τα βήματα πριν και τη ζωή μετά από αυτήν.

Τόπος
Συνεχίζοντας την παράδοση των δύο τελευταίων ετών, τόπος συνάντησης παραμένει, κατά τα γνωστά, το εκλεκτό Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς 138 (χάρτης κάτωθι). To cafe-bar σας περιμένει για καφέ πριν και ποτά μετά, το αμφιθέατρο για τις παρουσιάσεις. Το Μουσείο βρίσκεται σε απόσταση 5′ από τον σταθμό μετρό Κεραμεικού, επίσης είναι εύκολα προσβάσιμο με άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς (επιλογές εδώ) ή και ταξί :).


View Benaki Museum in a larger map

Χρόνος

  • Οι πόρτες του Μουσείου θα είναι ανοικτές από το απόγευμα της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου στις 18.00, για καφέ και τις πρώτες γνωριμίες.
  • Ακριβώς στις 19.00 ξεκινούν οι σύντομες ομιλίες, συνοδευόμενες από ερωτήσεις του κοινού.
  • Αμέσως μετά, επιστρέφουμε στο bar, με το εκτενές networking να λαμβάνει χώρα στο γνωστό φιλικό και καθιερωμένα ανεπίσημο κλίμα.

Τρόπος
Εξ’ ορισμού, η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο. Αν θέλετε να επαληθεύσετε την παρουσία σας, μπορείτε να αφήσετε σχόλιο εδώ (ή και στο σχετικό facebook event).

Ο λόγος
Το Open Coffee, έπειτα από 4 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα αθηναϊκά δρώμενα, έχει καθιερωθεί ως ίσως ο περισσότερο αποδοτικός τρόπος δικτύωσης, γνωριμίας και καλλιέργειας επιχειρηματικών επαφών, με φόντο τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Μεταξύ των εκατοντάδων παρευρισκομένων, θα συναντήσετε geeks και marketeers, tech και business developers, επιχειρηματίες και επενδυτές, bloggers και δημοσιογράφους, ανθρώπους με εμπειρία ή τη φιλοδοξία να την αποκτήσουν και με κοινό παρανομαστή το ανεξίτηλα φιλικό ύφος και ανεπίσημο εκείνο κλίμα που, απουσία γραβάτας, έχει προκαλέσει ότι πρεσβεύει αυτή η συνάντηση.

Στον χρόνο που απαιτεί ένας καφές, έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε δια ζώσης ανθρώπους με επιχειρηματικά ενδιαφέροντα, να αποκτήσετε ιδέες, να διαμορφώσετε συνεργασίες, εν τέλει να βιώσετε τον παλμό του τεχνολογικού επιχειρείν και να αποχωρήσετε από την αίθουσα με ότι χρειάζεται για να τον αναπαράγετε. Αν ακόμη και τώρα το επιχειρείν φαντάζει απόμακρο, οι ιδέες και οι κατάλληλες επαφές βρίσκονται μονάχα έναν καφέ μακριά, σας περιμένουμε!

7 comments

  1. Με ενδιαφέρει πολύ και θα κάνω ότι μπορώ για να τα καταφέρω, παρά το πολύ φορτωμένο πρόγραμμά μου. Αξίζει!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.