Open Coffee Patras XVII

startup1

Το Open Coffee Patras σας προσκαλεί στην 17η συνάντησή του! Το ραντεβού μας δίνουμε στον πολυχώρο Επίκεντρο (Νόρμαν 16 & Αγ. Διονυσίου), την Παρασκευή 6 Μαρτίου. Στο γνωστό χαλαρό κλίμα, χωρίς γραβάτες και κοστούμια, γνωριζόμαστε, πίνουμε καφέ, και ανταλλάσσουμε ιδέες.

To θέμα της εκδήλωσης αυτή τη φορά είναι “Resources for Startups”. Θα γίνει μιας πλήρης κάλυψη σε διαφορετικούς άξονες: από το ποια είναι η καλύτερη νομική μορφή για να συστήσεις μια εταιρεία και το πώς βελτιστοποιείς το marketing σου, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείς με τον τύπο αλλά και το πως επιτυγχάνεις να «μπεις» σε ένα business incubator.
Ομιλίες:

Marcel Cremer, Attorney-at-law – Corporate structures for startups in Greece and abroad.

O Marcel είναι δικηγόρος Αθηνών και διαχειριστής του γραφείου Cremer & Partners και θα μιλήσει για το πώς να συστήσεις μια εταιρεία είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Από το 2010 έχει ενεργό συμμετοχή στο Ελληνικό οικοσύστημα των startups και συμβουλεύει είτε ως νομικός, είτε ως coach, πλειάδα νέων επιχειρηματιών. Έχει διατελέσει μέντορας στα Cosmote Startup, Ι-forU και Orange Grove. Είναι πιστοποιημένος διαμεσολαβητής και εκπαιδευτής διαμεσολαβητών από τους φορείς Chartered Institute of Arbitrators (CIArb) και Centre of Effective Dispute Resolution (CEDR) αντίστοιχα και το 2006 συνίδρυσε το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας. Τον Οκτώβριο του 2014 συνίδρυσε μαζί με άλλους 4 το Think Tank ‘The Canvas’ με στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας δικτύωσης νέων επιχειρηματιών και θεσμικών φορέων.

H Ελένη Νάτση, μεταφέροντας την εμπειρία της ως πρώην δημοσιογράφος και νυν επαγγελματίας στο χώρο των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας, θα μιλήσει για βέλτιστες πρακτικές επικοινωνίας μιας startup με τον Τύπο: τι αποτελεί «είδηση» για ένα δημοσιογράφο, πώς και πότε πρέπει να τον προσεγγίσει μια startup.

Αλέξανδρος Ρούστας, General Manager @ IQbility (http://www.iqbility.com/) – How can I benefit from a business incubator ?

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα διεθνές ρεύμα δημιουργίας προγραμμάτων υποστήριξης της επιχειρηματικότητας με διάφορες ονομασίες όπως incubators, accelerators κλπ. Ο Αλέξανδρος Ρούστας, επικεφαλής του IQbility, θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε με ποιο τρόπο και σε ποιο στάδιο της ζωής της, μπορεί μία startup να επωφεληθεί από τέτοιες δομές.

Θοδωρής Μουλός, President at GrowthRocks (http://growthrocks.com/) & COO at Pinnatta / Σάββας Ζορτίκης, VP Product & Growth at GrowthRocks – GrowthRocks: The Startup for Startups

H GrowthRocks είναι ένα growth hacking marketing agency, το οποίο βοηθά startups αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν ραγδαία. Η GrowthRocks επικεντρώνεται σε data-driven αποφάσεις και ενέργειες, σχετικά με το προϊόν και το marketing, οι οποίες έχουν το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα στους στόχους της επιχείρησης (user acquisition, retention, conversion optimization, virality, increase sales, κλπ.). Αυτό επιτυγχάνεται μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών, ανάπτυξη εξειδικευμένων προϊόντων, αλλά και σεμιναρίων.

 

Πρόγραμμα – Διαδικαστικά:

17:45-18:30 Προσέλευση και ένας σύντομος καφές στο γνωστό χαλαρό και ανεπίσημο κλίμα
18:30-20:00 Παρουσιάσεις και σύντομες ερωτήσεις/απαντήσεις
20:00-22:30 Networking – Στο μπαρ του πολυχώρου Επίκεντρο θα έχουμε την ευκαιρία με ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα να συζητήσουμε, να γνωρίσουμε και να “μάθουμε” από τα λάθη αλλά και τις επιτυχίες όσων επιχειρούν στο χώρο των startups.
H συμμετοχή είναι εξ’ ορισμού δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Λίστα συμμετεχόντων και περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό facebook event. Να είστε εκεί!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *