Open Coffee Athens XIV – Η ανακοίνωση & οι ομιλητές

Η νέα σαιζόν ξεκινά με ότι καλύτερο μας άφησε η προηγούμενη: Ναι, Open Coffee φυσικά. Δύο μήνες μετά το τελευταίο event, το ραντεβού ανανεώνεται για το απόγευμα της Τρίτης, 2 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα. Και αυτή τη φορά επιστρέφουμε στα οικεία και αγαπημένα εδάφη του Bios (και στην ταράτσα με θέα την Ακρόπολη για το ‘after’), με ανανεωμένη διάθεση, νέες ιδέες και το καλύτερο δυνατό line-up για μία παραγωγική χρονιά.

Οι σύντομες ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν έχουν ως εξής:

 • Ο Αλέξης Μπάλλας, δημιουργός της Cytopia, ενός μουσικού download shop, και αριστούχος απόφοιτος του LSE με ειδίκευση στην ηλεκτρονική διανομή μουσικής, θα μας μιλήσει για την πενταετή εμπειρία του με τη Cytopia σε Ολλανδία, Βρετανία και Ελλάδα, επίσης περί αποδοτικής διανομής περιεχομένου.
 • Ο Δημήτρης Τσίγκος θα παρουσιάσει το V.Trip Group, ως ιδρυτής & CEO του. Το group 6 εταιρειών ΙΤ έχει επιτύχει, ύστερα από 7 χρόνια παρουσίας, ετήσιο τζίρο 4,5 εκ. € με δραστηριοποίηση σε Ευρώπη, Ασία & Μέση Ανατολή, με οποιοδήποτε άλλο σχόλιο να μοιάζει μάλλον περιττό.
 •  Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, research director της Vision Mobile με έδρα το Λονδίνο και εξαιρετικό πελατολόγιο σε μόλις 2,5 έτη ζωής, θα αναπτύξει την προσωπική του οπτική περί καλών πρακτικών ανάπτυξης μιας start-up, συνεισφέροντας επίσης πολύτιμη γνώση και εμπειρία περί αγορών κινητής και wireless και μοιράζοντας αρκετά αντίτυπα του Mobile Industry Atlas.
 • Τέλος, θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε την -μεταξύ άλλων- τέως επίτροπο απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υφυπουργό Ανάπτυξης και συγγραφέα του ‘Η Έξυπνη Ελλάδα‘, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, σε μία απολιτίκ ομιλία περί επιχειρηματικότητας.

Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες:

 • Πού: Στο Bios, Πειραιώς 84 downtown, πλησίον μετρό Θησείου και Κεραμεικού (βλέπε και χάρτη). Στο bar για τα προκαταρκτικά ποτά ή την ταράτσα για τις μεθεόρτιες κουβέντες, στο θέατρο για τις ομιλίες. 


View Larger Map

 • Πότε: Την ερχόμενη Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
  • 19.00 – 20.00: Προσέλευση και πρώτες συστάσεις, καφέδες και warm-up drinks, ως την είσοδο στα ενδότερα
  • 20.00 – 21.00: Σύντομες παρουσιάσεις / ομιλίες / performances, με αντικείμενο νέες ιδέες, δραστήριους υποστηρικτές τους και success stories, με άξονα και υπό το πρίσμα των νέων τεχνολογιών και των start-up
  • 21.00 – …: Κυρίως μέρος, γνωριμίες, επαφές, networking, brainstorming, … όλα αυτά εν μέσω ποτών και καφέδων, σε ύφος φιλικό, κλίμα δυναμικό και τρόπο ανεπίσημο
 • Πώς: Το μόνο που χρειάζεται, είναι να έλθετε. Τίποτα περισσότερο, και τίποτα λιγότερο. Η συμμετοχή στις συναντήσεις του Open Coffee είναι εξ’ ορισμού ελεύθερη, ανοικτή, δωρεάν. Αν θέλετε να επαληθεύσετε την παρουσία σας, αφήνετε ένα σχόλιο εδώ, αν επιθυμείτε να παρουσιάσετε, στέλνετε ένα email στο opencoffee.gr(παπί)gmail.com. Τόσο απλά.
 • Γιατί: Ο καθένας από τον τριψήφιο αριθμό των παρευρισκομένων στις τελευταίες συναντήσεις έχει τον δικό του λόγο για να δώσει το παρών. Ένας από τους λόγους αυτούς, μάλλον περισσότεροι, να είστε σίγουροι πως θα δώσουν νόημα και στη δική σας παρουσία. Ως τότε, να ξέρετε πως το πιο cool και ψαγμένο κοινό της πόλης, τα πιο ανοικτά και δραστήρια μυαλά, σας περιμένουν για να τους γνωρίσετε και να σας γνωρίσουν, να ανταλλάξετε ιδέες και εμπειρίες, προτάσεις και επαφές, χωρίς απροσπέλαστες γραβάτες ή περιττά δήθεν. Μεταξύ εσάς και άλλων, nerds και marketers, bloggers και δημοσιογράφοι, venture capitalists και developers, νέοι επιχειρηματίες και πεπειραμένοι PRs, θα είμαστε όλοι εκεί, στο ανεπίσημο και διαδραστικό social network που δημιουργήθηκε για να είναι πρωτίστως χειροπιαστό και real world. Τι άλλο χρειάζεται;
 • Ραντεβού την Τρίτη λοιπόν…

  38 comments

  1. η Διαμαντοπούλου μιλάει πιο ξυλινα και απο τον Πινόκιο…τι τους θέλετε τους πολιτικους..i wonder!

  2. @papo Όπως νομίζω είναι σαφές από την ανακοίνωση, δεν φέρνουμε κάποιον με καπέλο πολιτικού, αλλά πρόσωπα που έχουν τοιουτοτρόπως σχέση με το επιχειρείν. Για παράδειγμα, νομίζω ότι ο Υπ. Ανάπτυξης έχει να πει πράγματα που ενδιαφέρουν κτλ.
   tip: Μας αρέσει η αυστηρή κριτική, συνέχισέ την! :)

  3. εντάξει τι κριτική..μια ελαφριά άποψη ειναι εξάλλου δεν έχω παρευρεθεί..και ποτέ!

   αλλά βέβαια για τον ξυλινο λόγο των mainstream και πρωτοκλασάτων πολιτικων δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς.

   Θα σας βγάλει καμια έκθεση απο το νέο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για να σας πει..

   sorry παιδιά ακούγεται λίγο ..γελοίο!

   το ίδιο θα ήταν αν …φέρεις ..και κανένα δεξιό…και αριστερό..ο καθένας το βιολί του!

  4. @papo Νομίζω λοιπόν ότι αν παρευρεθείς.. θα έχει και μεγαλύτερη αξία η όποια κριτική σου :)

   Περί του mainstream πολιτικού λόγου δεν μπορεί να αμφιβάλλει κανείς, νομίζω όμως ότι το βράδυ της Τρίτης θα μας μείνει μία διαφορετική γεύση από τη συγκεκριμένη παρουσία.

   Και προφανώς στο άμεσο μέλλον σκοπεύουμε να δώσουν το παρών και πρόσωπα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, υπό την προϋπόθεση ισχυρής συσχέτισης με το επιχειρείν και απουσίας του όποιου πολιτικού τους καπέλου εντός της αίθουσας.

  5. @papo Για να μην παρεξηγηθώ και νομίσει κανείς ότι το Open Coffee θα εκφυλιστεί σε πασαρέλα πολιτικών προσώπων:

   Σκοπεύουμε να καλέσουμε σε επόμενες συναντήσεις τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, δεδομένης της ενασχόλησής του με την Alpha Ventures & το NBG Venture Capital, επίσης τον εκάστοτε Υπουργό Ανάπτυξης ή Γραμαμτεά Ανταγωνιστικότητας, αναφορικά με τις πολιτικές υποστήριξης νέων επιχειρηματιών.

   Ως εκεί, και χωρίς να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο αυτή την στιγμή.

  6. έλα ο κούλης μου ξέφυγε, αν και λογικη επιλογή μιας και έχει και μια web παρουσία!

   respect!

  7. Μα είναι και χρυσή ευκαιρια να τους τα χώσουμε! Και να δουν και κάτι άλλο από τις κομματικές νεολαίες τους! Και είμαστε μια δεξαμενή ψήφων και φυσικά ιδρώνουν για κάθε μία από αυτές. Η μαγκία είναι τους επηρεάσεις όχι να τους αφήσεις να κάνουν ότι λάθη κάνουν (πχ φορολόγηση ελευθέρων επιχειρημάτων που ανακοινώθηκε σήμερα)

  8. PanosJee ..ειναι και αυτό μια άποψη..αλλά να τολμήσω να φανταστώ μια απάντηση που θα δοθεί;

   ‘ θεωρουμε την πολιτικη της φορολόγησης ιδιαίτερα άδικη και δεν θα το καναμε εμεις γιατι ο ελευθερος επαγγελματίας ειναι οικονομικός πνευμονας’ – αμα το πει καπως έτσι κερδίζω κάτι;

   και για να μην παίρνουμε θέση υπερ δεξιών ή αριστερών ή άλλων..να πω ότι είμαι σίγουρος ότι τα ιδια θα λεγανε και αν τα πράγματα ηταν ανάποδα . Νδ για πασοκ..και πασοκ τώρα για ΝΔ

   με άλλα λόγια..εγώ ως potential ακροατής δεν θα περίμενα και τίποτα έξυπνο να ακούσω – και αυτή είναι εικόνα του συγχρονου έλληνα πολιτικου.

   Προβλέψιμοι..στα λόγια..μικροί στις πράξεις!

   ps: σήμερα αυτο με την φορολόγηση πόνεσε πολυ – true!

  9. @PanosJee Πολύ σωστό.

   Και ανεξάρτητα από το θεσμικό τους ρόλο,
   οι παραπάνω πολιτικοί έχουν ξεχωρίσει με την (όποια) δράση τους σε θέματα που οι περισσότεροι συναδέλφοι τους ούτε καν έχουν ακούσει…

  10. Επειδή είναι πράγματι πιθανό να συνδυαστεί ένα ενδιαφέρον κομμάτι της ομιλίας της Α.Δ. (όπως εύχεται ο Γιώργος), παρέα με ξύλινη, ή αόριστη, ή δημαγωγική, ή κομματική γλώσσα, κάντε κάτι πιο χρήσιμο, προετοιμάστε μερικές, επίκαιρες, διεισδυτικές και ευθείες ερωτήσεις για να δούμε πως θα τα πάει σε ένα ψαγμένο και ενεργό κοινό που δεν μασάει… (ελπίζω αυτό να αποδειχθεί).
   Σε κάθε περίπτωση είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα!

   ΣΣ. Γιώργο νομίζω, πρέπει να δώσεις αρκετό χρόνο για τις ερωτήσεις-απαντήσεις, θα υπάρξει ουσία και ζουμί από τον διάλογο…

  11. Άντε καλή αρχή και καλό χειμώνα…

   Αναμένεται μια κρίσιμη και δυναμική χρονιά για όλους μας η οποία από ότι βλέπω ξεκινά με αρκετό ενδιαφέρον…

   George σε επόμενο OpenCoffee θα ήθελα να δω Ψωμιάδη να μιλά για το νέο του startup http://www.zorro.com ;) Just kidding…

   CU All there.

  12. Και εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο η παρουσία πολιτικών στο OC.

   Καλή σεζόν….!!!! :)

  13. @tzi: από άποψη Noiz νομίζω πως τα κατάφερες! Είχα καιρό να δω τόσα σχόλια σε post upcoming oc! Λέτε να έρθει και η TV;

   Νομίζω πως θα είναι ωραίος χειμώνας! Ας μην είμαστε κολλημένοι με τους πολιτικούς και τις λοιπές ομάδες πίεσης. Χαλάμε τον “Open” χαρακτήρα του OC.
   Πιστεύω ότι αν κρατηθεί το μέτρο μπορεί να είναι και extra παραγωγικό!

  14. περιμένετε ρε παίδες λίγο να τους ακούσουμε και ξαναμιλάμε !

  15. Η Α.Διαμαντοπούλου δεν έχει ασχοληθεί ποτέ προσωπικά με το site της… αυτό από μόνο του δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
   Και αφού φέρνετε πολιτικό γιατί δεν φέρνετε από όλους τους χώρους.
   btw, της είπε κανείς πως γίνονται οι ομιλίες???

  16. Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο καλύτερος τρόπος για να στριμώξεις έναν πολιτικό είναι του απευθύνεις το λόγο ως κανονικός άνθρωπος. Οι πολιτικοί είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένοι στο να τους “τα χώνουν” και να τους επιτίθενται. Όταν το επιχειρείς αυτό, απλά, μεταφέρεις τον αγώνα στο τεραίν τους κάτι που δεν είναι καθολου σοφό, όπως θα μας διαβεβαίωνε και ο μέγας Κλαούζεβιτς.
   Χωρίς φυσικά να εννοώ ότι πρέπει σώνει και καλά να την πέφτεις σ’ενα πολιτικό.

  17. Η πολιτική και η επιχειρηματικότητα είναι, και πρέπει να είναι, άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους. Η πολιτική οφείλει να καθορίζει το πλαίσιο της επιχειρηματικότητας προς όφελος όλων. Αν δεν το κάνει σωστά [που ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ] αυτό είναι πρόβλημα ΔΙΚΟ ΜΑΣ και ΟΧΙ των πολιτικών.

   Κάθε ομάδα έχει τους ηγέτες που της αξίζουν. Αν στην Ελλάδα δεν έχουμε “καλούς” πολιτικούς, είναι γιατί απεικονίζουν την κοινωνία μας. Όσοι φωνάζουν “εναντίον της πολιτικής”, ουσιαστικά μας καλούν να περιθωριοποιηθούμε, να φύγουμε από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Sorry, αυτό δεν το δέχομαι. Ένας επιχειρηματίας είναι de facto κάποιος που παίρνει πρωτοβουλίες. Δεν μένει ποτέ στο περιθώριο.

   Αυτό που λείπει από την πολιτική μας είναι η σοβαρότητα. Εμείς, και μόνο εμείς, φταίμε που αφήνουμε γελοία στοιχεία να καθορίζουν την τύχη μας. Είναι συλλογική επιλογή μας, ας φροντίσουμε να την αλλάξουμε.

  18. Tsigos++;

   Νομίζω ότι πάντως μετά τον τελευταίο νόμο του Αλογοσκούφη πρέπει να κινηθούμε άμεσα είναι γελοίος ο νόμος και βάζει του μικρούς επιδημαυτίες να πληρώσουμε τη νύφη για τη φοροδιαφυγή των μέγαλων και το τέρας του δημοσίου.
   Ας φέρουμε και κανά της κυβέρνησης καμιά φορά να τα ακούσει ένα χεράκι

  19. Αν και (εγώ) θεωρώ ότι οι πολιτικοί σε αυτή τη χώρα θα έπρεπε να κάνουν πολλά και δεν κάνουν τίποτα, εν τούτοις, η άποψη για την ευθύνη των πολιτών και δη των επιχειρηματιών (ως λάτρεων της πρωτοβουλίας) είναι κάτι παραπάνω από τεράστια.. Δεν είμαστε δημοσιογράφοι όμως. Εφόσον ασχολούμαστε όλοι με μία “πρωτοβουλία” όπως το OC, ας προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομιλία όπως της ΑΔ όχι με τη σοβαρότητα, αλλά με την ¨ευθύνη¨που της ταιριάζει..

  20. αξιζει να παρευρεθήτε μονο και μονο γιαυτο ….

   “το πιο cool και ψαγμένο κοινό της πόλης, τα πιο ανοικτά και δραστήρια μυαλά, σας περιμένουν για να τους γνωρίσετε και να σας γνωρίσουν, να ανταλλάξετε ιδέες και εμπειρίες, προτάσεις και επαφές, χωρίς απροσπέλαστες γραβάτες ή περιττά δήθεν.”

   ραντεβου στο bio λοιπον…

  21. Pingback: Open:mag

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *