Open Coffee Athens XV – Η ανακοίνωση & οι ομιλητές

Τρίτη 7 Οκτωβρίου, 6 το απόγευμα στο Bios. 4 εξαιρετικές ομιλίες, η αφρόκρεμα του ελληνικού καινοτομικού επιχειρείν στο διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες και μία παρουσία που μοιάζει πιο κοντά στις φιλοδοξίες παρά στις άμεσες προσδοκίες μας. Η 15η συνάντηση του αθηναϊκού Open Coffee είναι ένα γεγονός που δεν χάνεται, ιδού οι λεπτομέρειες και η ανακοίνωση των ομιλητών:

 • Ποιοι
  • Ο Ηλίας Πολιτάκης θα παρουσιάσει, μετά την Πάτρα, στη σκηνή του Bios αλλά και στα κινητά μας τηλέφωνα (demo!), τις καινοτομικές wireless υπηρεσίες της MobileFX που φιλοδοξούν να αποκτήσουν θέση στην εταιρική και ψυχαγωγική μας καθημερινότητα, επίσης τις δικές του πρακτικές συμβουλές περί καινοτομικού επιχειρείν.
  • Ο Μιχάλης Ρίζος, New Digital Media Manager του MTV Greece θα καταθέσει, δύο μέρες μετά το μεγάλο event στο Καλλιμάρμαρο, τη δική του οπτική περί αξιοποίησης των νέων μέσων από τη μουσική βιομηχανία και τις ιδέες που υπάρχουν πίσω από την δραστηριοποίηση του ελληνικού MTV.
  • O κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων πρώην στέλεχος της Alpha Ventures και Managing Director της NBG Venture Capital,  θα συνεισφέρει την προσωπική του εμπειρία σε θέματα επενδύσεων, δίνοντας μία απολιτίκ ομιλία περί επιχειρηματικότητας, την οποία και θα έχουμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να φιλοξενήσουμε.
  • Ο Jason Calacanis δε χρειάζεται συστάσεις και η όποια περιγραφή της ομιλίας του μοιάζει περιττή, είναι απλά ότι καλύτερο περιμένει να ακούσει κανείς σε ένα event με επίκεντρο τις web start-up, σε διεθνές επίπεδο. Τα υπόλοιπα κατά τη διάρκεια του event. 
 • Πού: Στο Bios, Πειραιώς 84 downtown, πλησίον μετρό Θησείου και Κεραμεικού (βλέπε και χάρτη). Στο bar για τους προκαταρκτικούς καφέδες και τα μεθεόρτια ποτά, στο θέατρο για τις ομιλίες.

 • View Larger Map

 • Πότε: Την ερχόμενη Τρίτη, 7 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
  • 18.00 – 19.00: Προσέλευση και πρώτες συστάσεις, καφέδες και warm-up drinks, ως την είσοδο στα ενδότερα
  • 19.00 (ακριβώς!) – 20.00: Σύντομες ομιλίες, ερωτήσεις από το κοινό
  • 20.00 – …: Κυρίως μέρος, γνωριμίες, επαφές, networking, brainstorming, … όλα αυτά εν μέσω ποτών και καφέδων, σε ύφος φιλικό και κλίμα ανεπίσημο
 • Πώς: Είναι απλό, το μόνο που χρειάζεται είναι να έλθετε. Η συμμετοχή στις συναντήσεις του Open Coffee είναι εξ’ ορισμού ελεύθερη, ανοικτή, δωρεάν. Τίποτα περισσότερο, και τίποτα λιγότερο. Επίσης, αφήστε τη γραβάτα εκτός, αλλά έχετε μαζί σας πολλές business cards, να είστε σίγουροι πως θα σας ζητηθούν. Αν θέλετε να επαληθεύσετε την παρουσία σας, αφήνετε ένα σχόλιο εδώ, αν επιθυμείτε να παρουσιάσετε σε επόμενη συνάντηση, στέλνετε ένα email στο opencoffee.gr(παπί)gmail.com.
 • Γιατί: Ο καθένας από τον τριψήφιο αριθμό των παρευρισκομένων στις τελευταίες συναντήσεις έχει τον δικό του λόγο για να δώσει το παρών. Ένας από τους λόγους αυτούς, μάλλον περισσότεροι, να είστε σίγουροι πως θα δώσουν νόημα και στη δική σας παρουσία. Ως τότε, να ξέρετε πως το πιο cool και ψαγμένο κοινό της πόλης, τα πιο ανοικτά και δραστήρια μυαλά, σας περιμένουν για να τους γνωρίσετε και να σας γνωρίσουν, να ανταλλάξετε ιδέες και εμπειρίες, προτάσεις και επαφές, χωρίς απροσπέλαστες γραβάτες ή περιττά δήθεν. Μεταξύ εσάς και άλλων, nerds και marketers, bloggers και δημοσιογράφοι, venture capitalists και developers, νέοι επιχειρηματίες και πεπειραμένοι PRs, θα είμαστε όλοι εκεί, στο ανεπίσημο και διαδραστικό social network που δημιουργήθηκε για να είναι πρωτίστως χειροπιαστό και real world. Και θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον Jason Calacanis από κοντά, τι άλλο χρειάζεται; :-)

Αυτή η συνάντηση πρόκειται να είvαι μοναδική. Διαδώστε το και ελάτε να αλλάξουμε τις αντιλήψεις -τις δικές μας, των γύρω μας και του κόσμου ολόκληρου- για το επιχειρείν και την ελληνική καινοτομία, να είστε όλοι εκεί.