Open Coffee Volos, η έναρξη

Έχουν προηγηθεί η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και τα Γιάννενα. Το Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, ακολουθεί ο Βόλος. Μετά από αρκετές δεκάδες συναντήσεων, μία εκατοντάδα ομιλητών και (αθροιστικά) χιλιάδων παρευρισκομένων, το Open Coffee φτάνει επιτέλους και στην Θεσσαλία, με στόχο να φέρει τα επιχειρηματικά ανήσυχα μυαλά της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας περισσότερο κοντά. Το πρώτο ραντεβού δίνεται στο Public του Βόλου το απόγευμα του Σαββάτου, περισσότερες λεπτομέρειες ακολουθούν:

oc-ath

 • Τι είναι αυτό;

Το Open Coffee δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από ένα σταθερό σημείο ανοικτών και περιοδικών συναντήσεων, για όσους τρέφουν ενδιαφέροντα περί start-up και επιχειρηματικότητας εν γένει. Με λίγα λόγια, νέοι ή wannabe επιχειρηματίες, επενδυτές ή και όποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι, έρχονται κοντά για να γνωριστούν και να συζητήσουν για πιθανές συνέργειες, να ανταλλάξουν ιδέες και επαφές, εν τέλει να ωφελήσουν εαυτούς μέσα από ένα δημιουργούμενο χειροπιαστό social network.
Και όλα αυτά χωρίς περιττές τυπικότητες, ανοικτά, δωρεάν, σε ένα ανεπίσημο περιβάλλον: Πολύ απλά, ελάτε να πιείτε τον καφέ σας και να γνωριστούμε από κοντά. Να είστε σίγουροι πως, όταν φεύγετε, ‘περίεργες‘ ιδέες θα στριφογυρίζουν στο μυαλό σας.

 • Πού;

Στο καφέ του Public, στον πεζόδρομο της Ογλ 28 & Ι. Κονταράτου 9, δες και τον χάρτη.

View Larger Map

 • Πότε;

Το απόγευμα του Σαββάτου, 31 Ιανουαρίου. Το ακριβές πρόγραμμα έχει ως εξής:

 • 17.00 – 18.00: Προσέλευση και πρώτες συστάσεις, καφέδες και warm-up drinks
 • 18.00 – 19.00: Παρουσιάσεις και σύντομες ομιλίες ( 5′-10′ έκαστη), με αντικείμενο νέες ιδέες, δραστήριους υποστηρικτές τους και start-up stories, με άξονα και υπό το πρίσμα των νέων τεχνολογιών και του καινοτομικού επιχειρείν. Στην πρώτη βολιώτικη συνάντηση θα μιλήσουν οι Δημήτρης Καρεκλίδης (MagnesiaNews, επίσης συνδιοργανωτής), Βασίλης Παπαδρόσος (σύμβουλος νεανικής επιχειρηματικότητας) και ο υπογράφων
 • 19.00 – …: Κυρίως μέρος, γνωριμίες, επαφές, networking, brainstorming, … όλα αυτά εν μέσω καφέδων και ποτών, με ύφος φιλικό και τρόπο ανεπίσημο
 • Πώς;

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να έρθεις, τόσο απλά. Α, και να φέρεις μαζί και τους γνωστούς σου που ίσως ενδιαφέρονται. Η συμμετοχή στις συναντήσεις του Open Coffee είναι εξ’ ορισμού ελεύθερη, ανοικτή, δωρεάν. Θα μας διευκόλυνες, ωστόσο, αν επαλήθευες την παρουσία σου αφήνοντας ένα σχόλιο στο παρών post ή στο σχετικό facebook event. Επίσης, αν έχεις κάποια ιδέα που αναζητά επενδυτή, υποστήριξη ή απλά προβολή, αν έχεις μία νέα εταιρεία ή αν βοηθάς όσους φιλόδοξους εμπίπτουν στις δύο προηγούμενες κατηγορίες, μπορείς να παρουσιάσεις στο Open Coffee, στείλε μας απλά ένα email στο opencoffee.gr(παπί)gmail.com

φωτο απο flickr και χρηστη titanas

 • Γιατί;

Η συνάντηση φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τα πιο ανοικτά και δραστήρια μυαλά της πόλης, μεταξύ άλλων, nerds και marketers, bloggers και δημοσιογράφους, venture capitalists και developers, νέους επιχειρηματίες και πεποιραμένους PRs. Με όλους αυτούς παρόντες, μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας αρκετές business cards, επίσης ένα ζεστό χαμόγελο και μπόλική διάθεση για networking, καθώς πρόκειται να αποκτήσετε επαφές με ανθρώπους, ιδέες και εμπειρίες που μάλλον θα σας αποβούν χρήσιμες, δυνητικά μετατρέποντας το όνειρο του επιχειρείν σε περισσότερο χειροπιαστό από ποτέ.

Δεν θέλει κόπο, δεν έχει κόστος και λαμβάνει χώρα σε περιβάλλον, αν μη τι άλλο, συμβατό με την σαββατιάτική σας βόλτα, σας περιμένουμε!

6 comments

 1. Γιώργο χαίρομαι που ξεκινάς OpenCoffee events στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Βόλο.

  Θα βρίσκομαι στο Βόλο αυτό το Σαββατοκύριακο και με χαρά θα παρευρεθώ στην 1η αυτή συνάντηση.

  Για να συστηθώ από τώρα στους παρευρισκόμενους, παρακολουθώ το Αθηναϊκό OpenCoffee σχεδόν από τα πρώτα του βήματα και θεωρώ οτι είναι μια μεγάλη πηγή έμπνευσης και γνωριμιών για όσους επιθυμούν να εμπλακούν με την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

  Είχα μάλιστα και την ευκαιρεία να παρουσιάσω στο OpenCoffee της Αθήνας ένα από τα projects της δικής μας startup (Likno Software), to “Photo Frame Show” project (https://opencoffee.gr/2008/06/28/tc-oc-photo-frame-sho/).

  Θα χαρώ πολύ να γνωριστούμε το Σάββατο και να βοηθήσω όσο μου είναι δυνατόν για την θετική συνέχεια αυτής της προσπάθειας.

  Άρης Φιλοκώστας

 2. Χαράς πρόξενος η επέκταση του opencoffee και στην φιλοπρόοδη,ρηξικέλευθη,πλουτοδότρα κοινωνία του Βόλου.Εμπνεόμενη από την ατσείρευτη φύτρα της πανάρχαιης Ιωνίας,προβάλλει την φιλότεχνη και εφευρετική της όψη στον επισκέπτη(1992 την έζησα μόνος ,επανειλημένα με group).Το ζεστό περιβάλλον του opencoffee θα βρη καλοπροαίρετους συμμετόχους και γόνιμους νόες για επιχειρείν.26-2-09

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *